Jump to content

Photo

X-Plane

• Please log in to reply
511 replies to this topic

#181 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 24 November 2011 - 07:32 PM

U pravu si Ivane, ali ovi nemaju taj luksiz da se zahebavaju kao MS. Ja ti garantujem da je preko 50% ljudi koji nisu nikad leteli xplane, a zeleli su da mu daju sansu u startu odustalo zbog ove gluposti.
Sam si napisao da ako se stranica ucitava duze od 2 sekunde, 30% ljudi odustaje od pregleda takvog sajta; ista je stvar i sa ovim.

Edited by Nikola, 24 November 2011 - 07:33 PM.

#182 yufighter

yufighter

Captain

• Members
  • 259 posts

Posted 24 November 2011 - 08:06 PM

Ja sam stigao do pola i odustao kada je pisalo jos 12 sati, sada sam presao na torent

#183 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 24 November 2011 - 08:07 PM

Odustao sam i ja od demo.
Bez obzira na sve,ne bi smeli ovako neozbiljno da rade.Ipak su udarili vrlo ozbilnu cenu....oko 70 dolara.
Doduse,nikada ih nisam ni shvatao kao nesto ozbiljno.

#184 Aleksandar Stojanovic

Aleksandar Stojanovic

Captain

• Members
  • 321 posts
  • VATSIM ID:852435

Posted 24 November 2011 - 08:41 PM

Naravno, sve je stvar ukusa. nebi ja x-plane odbacivao na osnovu toga što se mora čekati download prvog dana kada je izašao demo. Prisetimo se samo koliko je znoja proliveno da se FSX natera da ide sa 25 fps...
Ja sam ga skinuo za 2 sata jutros i naravno upravo probao. Napredak u odnosu na verziju 9 i za sada jedino to može da se kaže default avioni imaju 3d kokpite osecaj kada se leti je lep kao uosrtalom u xp9 to je klasika.
x-plane raste i to je dobro. Microsoft se opustio jer nije imao konkurenciju i ovo je definitivno odlična stvar za fs virtual comunity. Kombinacija xp10 sa npr. crj-200 koji će raditi u xp10....Očekujem da će biti prava stvar. Nemojmo se zavaravati i za ovo je potrebna jaka masine ali ne kao za fsx. Za sada toliko. Dajte im šansu.

#185 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 24 November 2011 - 08:51 PM

Ma skinucu ja to za 2-3 dana, nisam ja problem, nisi ni ti jer vec imas iskustva, ali gomila ljudi ce odustati, i na kraju ce izdavac i razvojni tim biti na gubitku. Da se ne lazemo, x-pane zajednica nije tako velika ni kao FS, a da ne spominjem ostale main stream igre, pa ovakvi propusti nemaju tezinu.

#186 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts
  • VATSIM ID:1144239

Posted 25 November 2011 - 08:43 PM

Pa kad jedan torrent neznaju da seed-uju, sta od same igre da ocekujem... <_<

Nek kontaktiraju klince u "zalivu" da im objasne kako se to radi. :D

#187 Sava

Sava

Events Coordinator

• Administrators
  • 1,592 posts
  • VATSIM ID:1109329

Posted 25 November 2011 - 08:52 PM

Skinuo sam ovo cudo.
Nisam nesto odusevljen.
Settings Meni nije bas user-friendly, default avioni su mogli biti bolji, jako je tesko calibrisati yoke itd.

Probacu za vikend jos malo pa javljam utiske.

#188 enaB

enaB

Captain

• Members
  • 220 posts
  • VATSIM ID:1072982

Posted 27 November 2011 - 08:05 PM

Liči na prošlu verziju više nego što sam očekivao :unsure:

#189 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 27 November 2011 - 08:16 PM

Ja sam najblaze receno razocaran...

Na nekim medium podesavanjima fps je manji nego u FSX na nekom velikom aerodromu u concorde x cockpitu, a pri tom izgleda vise puta ruznije.

Sto se tice letnog modela, probao sam cesnu 172 koja se ponasa vise kao neki RC model nego kao pravi avion, mozda sam nesto pogresio kod ucitavanja?

#190 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts
  • VATSIM ID:1144239

Posted 27 November 2011 - 11:20 PM

Ja nisam imao zivce da ga skinem, ali ga je moj buraz skinuo, pa rekoh da probam...i probao sam. Ali nebih zeleo vise nikad da ga probam...optimzovanost je blagi uzas, teksture kao da si ih ves masine izvukao, fizika nema potrebe da se trose reci...
Nece taj da dobije mesto na mom hard disku NIKAD...

#191 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 28 November 2011 - 12:53 AM

Probao sam jednom davno 9 valjda,a ovo sada nisam uspeo i necu da se bakcem.

Ono sto ja znam je,po mom licnom misljenju, cinjenica da je MSoft jos pre(vise od) 20 godina poceo,a posle i uspeo da uspostavi neki minimalni standard za FS jer je bio fokusiran na flight model a zatim na realnost oktuzenja.
U ovom drugom je manje vise uspeo,ali u prvom....pa jedino mogu u pravi avion da sednem i da ih pljujem da su omasili :)

Ista stvar se desila i sa Olegovim IL2,cini mi se.Ovog spominjem zbog dugovecnosti i masovne upotrbebe :D
A to je uvek bio osnovni i najbolji pokazatelj.

Nesto slicno postoji i kod simulacija cetvorotockasa-trka.
Jedna free igra od nekih 300 MB jos nije prevazidjena po modelu i fizici

Da ne gresim dusu...Svaka cast na velikom trudu ekipe koja koja radi X-Plane,ali....jak kontrast,ostrina i saturacija boja nisu presudni kod mene kad se radi o simulacijama generalno.

Kada se prica o davanju sanse konkurenciji.pa.....nisu ni oni bas od juce na sceni i nisu veverice.
Znaju oni vrlo dobro...bolje od nas,da nisu konkurencija MSFS-u,ali posto na tom trzistu i nema neke druge ponude, onda im jesu mozda i najjaca konkurencija.A ne rade oni ovo zbog slave i lovorika :)

#192 Misha11000

Misha11000

Captain

• Members
  • 442 posts
  • VATSIM ID:997694

Posted 30 January 2012 - 02:02 PM

Skinuo celu verziju od 54Gb za jedan dan. Za sada mi izgleda lepo, izasao je i REX za Xplane,mada cu tek da probam da li radi za verziju 10. Ovaj CJR 200

http://en.shop.aeros...anguage=english

izgleda primamljivo ,jos cu da razmislim da li da ga kupujem ili cu da sacekam da izadje ATR, vidim da je u izradi i izgleda uzasno dobro sudeci po slikama :))

http://forum.aerosof...for-x-plane-10/

#193 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts
  • VATSIM ID:1074685

Posted 30 January 2012 - 06:49 PM

Skinuo celu verziju od 54Gb za jedan dan. Za sada mi izgleda lepo, izasao je i REX za Xplane,mada cu tek da probam da li radi za verziju 10. Ovaj CJR 200

REX ne radi sa verzijom 10 nažalost.

#194 Kristian

Kristian

Captain

• Members
  • 509 posts
  • VATSIM ID:1118235

Posted 01 February 2012 - 02:48 PM

Хм,ја имам проблем са овим жеееешћи....Слике говоре више од речи
Posted Image
Posted Image

#195 yufighter

yufighter

Captain

• Members
  • 259 posts

Posted 06 February 2012 - 10:09 PM

Da li ce PMDG biti zastupljen i u X plane, nesto se suska <_<

http://forum.avsim.n...44#entry2248544

#196 Aleksandar Stojanovic

Aleksandar Stojanovic

Captain

• Members
  • 321 posts
  • VATSIM ID:852435

Posted 12 February 2012 - 01:34 AM

Ja sam uhvati malo vremena da eksperimentišem sa 10-kom.

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.c...ed/IB6QMmvGOcA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Neželim da ispadne da reklamiram proizvod ali zaista mislim da nije loš. Instalirao sam CRJ-200 i i igrao sam se malo sa konverzijom LYBE VFR scenarija sa foruma. Na brzinu sam sklepao ovaj video čisto da vidite kako izgleda. X-plane 10 kao u ostalom i FSX zahteva malo eksperimentisanja i podešavanje nemože odma sve preko noći. Dosta vas je probal 10-ku sa default avionima i tu se slažem, zaista ništa posebno ali kakvi su default avoni u FS9 ili FSX-u. Takođe slabo.
Što se tiče onoga što vidite, to je LYBE VFR ali će vam se učiniti da fali grad. Naime X-plane 10 nema nalepljenu sliku grada nego bazu ulica sa oppen street maps tako da sam generiče kuće, zgrade itd. Sve što se vid u virtualnom svetu je 3D, nema 2D slika objekata na zemlji tako da i to malo mora da se podešava a za to još nisam odvojio vreme. Naravno i sletanje je loše ali to ni nije bila poenta. Samo sam ubacio jednostavan plan bez računanja V1, V2, Vref itd. Obratite pažnju na ponašanje aviona pri kontaktu sa pitom. Kao što rekoh Vref je bila odokativna a to je u X-planu sa ovim avionom zaista problem jer ga je dosta teško iskontrolisat.
Danas sam takođe probao da odradim jedan let sa default baronom 58 iz Osijeka. Tamo je bila prava mećava ali bukvalno pošto sam iz Vukovara koji je tamo u blizine pa su mi moje rekli da je katastrofa. Elem, poleteo sam, ušao udebeo sloj oblaka i posle par minuta je sve poludelo. Komande su imale loš odziv, sve je počelo da se trese, izgubio sam brzinu i počeo nekontrolisano da padam. Ništa se nije videlo iz kabine. Jedina referenca je bio veštački horizont. Naravno da sam se zalepio u zemlju i to par km od rodnog mi grada. U izveštaju je pisalo da je u trenutku pada bilo dosta leda na avionu. Barno u simulatoru nije baš opremljen za led (neznam kako je sa pravim avionom) Odmah sam probao isti let u FS-u. Bilo je drmusavo sa default cesnom ali ništa od zaleživanja.
Misilim da X-plane 10 ima potencijal ali treba još malo vremena. Ja sam nabavio aerosftov CD sa njihovim aerodromima za FS koje su konvertvali u X-plane (uglavno veću evropski aerodromi koje često posećujem). Čuo sam i PMDG zainteresovanost iz dosta pouzdanih izvora i to bi bilo fenomenalno. To je ista situacija kao i sa FS.om - život i uspeh ovog simulatora će zavisiti od kompanija koje prave add-ononove. A X-plane je u svakom slučaju dobro okruženje. naravno neznam kakve su programerske mogućnosti ali sudeći po tome kako je urađen CRJ verovatno dovoljno dobre.
I dalje sam pri stavu da mi je nabolje virtuelno letačko iskustvo X-plane + CRJ-200

Pozdrav

http://youtu.be/IB6QMmvGOcA?hd=1

Nešto me zeza ovo ubacivanje...
Nadam se da radi

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.c...QMmvGOcA?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

#197 JAT297

JAT297

Captain

• Members
  • 165 posts
  • VATSIM ID:963896

Posted 12 February 2012 - 11:25 AM

Sale izasao ti je update 1.4 za CRJ

#198 Misha11000

Misha11000

Captain

• Members
  • 442 posts
  • VATSIM ID:997694

Posted 12 February 2012 - 06:01 PM

zadnji update koji je izasao za CJR je 1.4.3 pa ga updatuj!!! radi fmc besprekorno!

a tek ovo sto je u izradi ...

http://www.xpjets.co...777-3d-cockpit/

#199 Ivan Kovacevic

Ivan Kovacevic

Technical Support

• Administrators
  • 1,402 posts
  • VATSIM ID:920456

Posted 12 February 2012 - 06:30 PM

Nazalost, taj 777, zajedno sa 747-200 i par odlicnih projekata su "u izradi" vec godinama :)

#200 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 12 February 2012 - 09:12 PM

Ako se strpite godinu-dve, PMDG ce skoro pa sigurno odraditi port 777 za x'plane.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users