hvala...
X-Plane
Posted 29 March 2013 - 12:47 PM
Posted 29 March 2013 - 02:05 PM
Konacno sam namestio novu verziju.
E sad, par pitanja: kad ubacim photo scenery za srbiju, ceo scenery se pobrljavi, nit ima photo teksture nit ima reljefa...
Cemu sluzi onaj beo kvadrat na sred ekrana i krstic u sredini?
Avion mi ostavlja neku telemetriju iza sebe, kako to da iskljucim?
Jel mogu da se zadaju komande na misu?
Jel mogu scrollom da okrecem tockice u kokpitu?
Probao sam 727 na nevidjeno, jedan krug. Prvi put testiram 727, i moze se primetiti da su mnogo stvari preneli sa njega na 737, tako da se osecam udobno u kokpitu.
Pitanje, kako se prikljucuje GPU?
Kako radi altitude hold?
Jel imaju neke predefinisane pozicije za clanove posade, nervira me sto moram da lebdim ko astronaut do FE pozicije?
Edited by Nikola, 29 March 2013 - 02:06 PM.
Posted 29 March 2013 - 03:41 PM
Ako si skidao photo scenary sa sajta koji se ovde pominjao ,taj scenary se sastoji iz vise delova i svi na pocetku imaju z_ pa neki broj i naziv neke oblasti. Sve ih moras poredjati u custom scenary folder u XP10 i sortirati po imenu tako da ti budu na dnu. Kad sve zavrsis obrisi scenary_packs cfg file u istom folderu i kod sledeceg pokretanja XP sam ce da kreira novi pa ce da proradi.
Za beli kvadrat prvi put cujem ,a krstic se pojavljuje ako ne koristis joystick za upravljanje. ( preporuka da ne letis bez istog posto je nemoguca misija)
Scrollom ne moze , mozes klikom ili da uhvatis knob pa da ga vuces levo desno .GPU opciju imas na FE panelu pa ce tu kad upalis da zasvetli indikator, ne znam da li ce i fizicki biti vozilo ispred aviona...
Predefinisane pozicije postoje ali ih nisam koristio pa i ne znam kako se ukljucuju. Koristim TIR5 tako da je sve pregledno i dostupno. Ako nemas TIR za kretanje po kokpitu koristi strelice ( levo /desno) , F i R za podizanje pogleda gore dole iz fiksne tacke i strelice gore dole za podizanje po visini. Za okret glave iz fiksne tacke koristi Q i E. Taster W te vraca na default pogled tako da moras ako isti pritisnes da ides na SHIFT+9 da bi se vration u 3D kokpit view.
Posted 29 March 2013 - 03:47 PM
Dal je neko uradio teksture za ovaj 727 u JATT ili Geneks bojama?
Posted 29 March 2013 - 04:03 PM
Ako si skidao photo scenary sa sajta koji se ovde pominjao ,taj scenary se sastoji iz vise delova i svi na pocetku imaju z_ pa neki broj i naziv neke oblasti. Sve ih moras poredjati u custom scenary folder u XP10 i sortirati po imenu tako da ti budu na dnu. Kad sve zavrsis obrisi scenary_packs cfg file u istom folderu i kod sledeceg pokretanja XP sam ce da kreira novi pa ce da proradi.
Za beli kvadrat prvi put cujem ,a krstic se pojavljuje ako ne koristis joystick za upravljanje. ( preporuka da ne letis bez istog posto je nemoguca misija)
Scrollom ne moze , mozes klikom ili da uhvatis knob pa da ga vuces levo desno .GPU opciju imas na FE panelu pa ce tu kad upalis da zasvetli indikator, ne znam da li ce i fizicki biti vozilo ispred aviona...
Predefinisane pozicije postoje ali ih nisam koristio pa i ne znam kako se ukljucuju. Koristim TIR5 tako da je sve pregledno i dostupno. Ako nemas TIR za kretanje po kokpitu koristi strelice ( levo /desno) , F i R za podizanje pogleda gore dole iz fiksne tacke i strelice gore dole za podizanje po visini. Za okret glave iz fiksne tacke koristi Q i E. Taster W te vraca na default pogled tako da moras ako isti pritisnes da ides na SHIFT+9 da bi se vration u 3D kokpit view.
zaboravio sam , za kretanje napred nazad po kokpitu , / . ( zarez / tacka )
@ Tosa i ja se nadam repaint ali nece da objave repaint menager za 727 vec prodaju repainte kao zasebne pakete
Posted 29 March 2013 - 05:02 PM
Mislim da ce moci da se skrpi nesto od postojecih, ali necu da obecavam, kad stignem probacu da uradim.
A autmatizacija? Kako radi alt hold? Jel radi FD, ja nisam uspeo da ga nateram?
Edited by Nikola, 29 March 2013 - 05:03 PM.
Posted 29 March 2013 - 06:21 PM
Testiramo Tosa i ja 727 i kod njega se javlja cudan efekat, kad spusti flaps, avion krece da vuce u desno, ako nastavi sa izvlacenjem flapsova, efekat se pojacava i u jednom trenutku, vise ne moze da parira rollu, izvrne se i padne. Jel imao neko slican problem? Kod njega se avion cini vrlo nestabilno, oscilira po pitch osi, i ludi na bilo kakvo komandovanje po yaw osi.
Posted 29 March 2013 - 06:46 PM
Nikola, za razliku odf FSX-a ovdje imas flaps damage. Znaci ukoliko avion nema flaps protection kao npr. 727 onda ce se flapsovi ostetiti ukoliko izvlacis u prevelikoj brzini za taj stupanj flapsova. Treba sve postepeno i u sigurnim grtanicama brzine
Posted 29 March 2013 - 07:33 PM
tj. da preciziram: sa jedne strane ce se flapsovi ostetiti a na drugom krilu se izvuci te ce se uzgon na tom drugom krilu povecati u odnosu na osteceno. Na taj nacin je odradjen flaps damage. Takodjer pazi na gear extension speed, turbulent air speed itd...
Posted 29 March 2013 - 07:58 PM
Pa da, ali nismo ih silovali... moguce da smo negde pogresili.
Jel moze da se poveca daljina iscrtavanja scenerya?
Kod mene izgleda ovako:
Edited by Nikola, 29 March 2013 - 07:58 PM.
Posted 29 March 2013 - 08:33 PM
garant ste ih izvlacili iznad dozvoljenih brzinskih granica. A daljinu icrtavanja scenerya definiras u rendering options pa na desnoj strani ima world detail distance.
Posted 29 March 2013 - 08:43 PM
To je stavljeno na max.
Sad sam testirao, scenery se iscrtaca 30nm u krug oko mog aviona.
Edited by Nikola, 29 March 2013 - 08:48 PM.
Posted 29 March 2013 - 09:24 PM
Ja nemam taj problem. Ne znam sta bi moglo da bude. A i nisam nesto iskusan sa XP.
Posted 29 March 2013 - 11:29 PM
@ Nikola pored auto pilota armijes alt (zuti indikator se upali) i kad dostignes zadatu visinu pozelenece i drzati istu.
Edited by Misha11000, 29 March 2013 - 11:30 PM.
Posted 29 March 2013 - 11:33 PM
Napravi screenshot iz X-Planea, to bi trebalo da popravi iscrtavanje kad počne sam da smanjuje kako bi održao fps. Bar je tako pre bilo.
Posted 29 March 2013 - 11:45 PM
Evo da i ja iznesem svoje prve utiske, pa kratko, vauuuuuuuuuu, ovo je fenomenalno. Odradio sam povretni let od Beograda do Tivta sa 727 i nema reci u pozitvnom smislu. Ceo let ima sta da se radi, na putu ka Tivtu a negde kod valjeva zapalio sa motor No3 i sa dva motora se dovukao do Tivta. Nazad je bilo malo bolje. Skinuo sam onaj FMS i radi neverovatno dobro. 727 je ludacki dobro uradjen mada je finalna izrada kokpita mogla biti malo bolja mada je i ovako za 10-u. Meni je skoro sve podeseno na max pa je i vizuelni osecaj mnooogo dobar. E sad, imam par pitanja za iskusnije kolege
1. Postoji li AI Traffic za X Plane
2. Kako da nemstim da uvek krecem sa npr. gejta br.3 na LYBE ( uvek krecem sa aktivne piste)
3 Moze li na 727 da se namesti da jedinice budu u kilogramima
4 Moze li u X PLANE da pritisak bude u MB a ne u incima
5 Ima li neki dibar fuel planer za 727
Eto toliko za sada
Posted 29 March 2013 - 11:56 PM
2. Kad u ucita avion na pistinudji u select locatin pa odaberi gate, i posle snimi pa ucitavaj odatle sledeci put za taj avion .
3. Ne znam
4. Ima i MB , prilazuje u oba ,a xFMC ti javlja kad predjes tranziciju na 18000ft i sam vraca na standard. Takodje sam podesava local QNH.
5. Ima na netu,ali nisam zapamtio sajt ,jbg...
Posted 30 March 2013 - 12:50 AM
Skinite Airport navigator plug-in . Radi na obe verzije 32/64 i olaksva snalazenje po aerodromima
http://forums.x-plan...s&showfile=4930
http://i.imgur.com/1Lft1zC.jpg?1
Posted 30 March 2013 - 12:55 AM
B727 Fuel Planner V2.0
http://library.avsim...=root&Go=Search
Edited by Cane, 30 March 2013 - 12:56 AM.
Posted 30 March 2013 - 01:00 AM
@ Tosa: 3 Moze li na 727 da se namesti da jedinice budu u kilogramima?
Poslednja verzija nudi ovu mogucnost u opcijama.
Pozz
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users