Jump to content

Photo

X-Plane

• Please log in to reply
511 replies to this topic

#21 JAT297

JAT297

Captain

• Members
  • 165 posts
  • VATSIM ID:963896

Posted 05 June 2009 - 01:33 AM

Pogledajte ovo ljudi
http://www.connec-family.de/
prvi video "Final video"

#22 enaB

enaB

Captain

• Members
  • 220 posts
  • VATSIM ID:1072982

Posted 05 June 2009 - 07:05 AM

Model aviona nije baš reprezentativan.

Ovi npr. neće biti loši kada budu gotovi :)

http://www.xpjets.co...777-3d-cockpit/
http://www.xpjets.co...ve-rategear-up/

http://reuben.xpjets...72-01-09-01.jpg

http://forums.x-pilo....php?board=42.0

#23 JAT297

JAT297

Captain

• Members
  • 165 posts

Posted 05 June 2009 - 01:47 PM

Model aviona nije baš reprezentativan.

Ovi npr. neće biti loši kada budu gotovi :)

http://www.xpjets.co...777-3d-cockpit/
http://www.xpjets.co...ve-rategear-up/

http://reuben.xpjets...72-01-09-01.jpg

http://forums.x-pilo....php?board=42.0

super izgleda samo da simuliraju sisteme do kraja. :)

Nego hteo sam ljudima da naglasim sa onim Videom gore sta sve moze da im se desi u xplaneu :) i da vide koliko je lepa grafika :)

#24 enaB

enaB

Captain

• Members
  • 220 posts

Posted 05 June 2009 - 05:02 PM

Jeste. U novoj verziji i jeleni trče po poljima, a u klipu se ne vidi udar ptice. Izgleda ovako

http://www.simviatio...ird_strike.jpeg

#25 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 05 June 2009 - 05:41 PM

kad pmdg, leveld, ili digital aviation napravi addon za xplane, rado cu leteti :)

#26 JAT297

JAT297

Captain

• Members
  • 165 posts

Posted 05 June 2009 - 06:39 PM

kad pmdg, leveld, ili digital aviation napravi addon za xplane, rado cu leteti :)

Ma sve to moj druze stoji , ali dosadilo mi vise da nemoze nista da mi se desi u sugavom MSFS
Padne kisa nista padne sneg nista :) pista uvek ista kocis kako hoces milijardu stvari nije simulirano .

#27 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 05 June 2009 - 06:56 PM

Ma sve to moj druze stoji , ali dosadilo mi vise da nemoze nista da mi se desi u sugavom MSFS
Padne kisa nista padne sneg nista :) pista uvek ista kocis kako hoces milijardu stvari nije simulirano .

pa ne bih se slozio skroz sa tobom... u pravu si da je pista uvek ista bez obzira na kontaminaciju, kao i duzina kocenja za shta dodushe postoji neki nesrecni addon (koji nije losh, osim shto mu je interfejs uzasan, mada kapiram da su uradili sve shto su mogli da prevazidju ogranicenja FSa), ali ja recimo uvek letim PMDGove avione na random failures, i ume da bude dosta zanimljivo... neko mi rece da je i levelD odlicno odradio failures, mada ga ne letim pa ne znam...
Kod X planea je najveci problem nedostatak kvalitetnih addona...a i da imam neshto slicno pmdgu, mislim da bih ponovo imao rezervu prema Xplaneu..razlog, jednostavno navika, xplane ima drugacije kontrole, drugaciji je interfejs...
Slazem se da izgleda jaaako dobro na ovim klipovima, verovatno i bolje od FSXa, ali to nije dovoljno ;)

#28 JAT297

JAT297

Captain

• Members
  • 165 posts

Posted 06 June 2009 - 02:00 AM

pa ne bih se slozio skroz sa tobom... u pravu si da je pista uvek ista bez obzira na kontaminaciju, kao i duzina kocenja za shta dodushe postoji neki nesrecni addon (koji nije losh, osim shto mu je interfejs uzasan, mada kapiram da su uradili sve shto su mogli da prevazidju ogranicenja FSa), ali ja recimo uvek letim PMDGove avione na random failures, i ume da bude dosta zanimljivo... neko mi rece da je i levelD odlicno odradio failures, mada ga ne letim pa ne znam...
Kod X planea je najveci problem nedostatak kvalitetnih addona...a i da imam neshto slicno pmdgu, mislim da bih ponovo imao rezervu prema Xplaneu..razlog, jednostavno navika, xplane ima drugacije kontrole, drugaciji je interfejs...
Slazem se da izgleda jaaako dobro na ovim klipovima, verovatno i bolje od FSXa, ali to nije dovoljno ;)

jedino se slazem za add on ove sa tobom :) i to prevashodno mislim na avione sve ostalo ima bolje x plane :)
sneg kisa zaledjena pista :)
ako je oblacno moze da pada grad :) razlupa ti se soferku
zatim birdstrike , windshear, microburst
SVE TO NEMA MSMFS i samim tim je za mene neozbiljan simulator cak sta vise igracka .
Radije cu da letim nekog dobrog propelerasa u realnijim uslovima nego jeta u sigurnom okruzenju ;)

#29 JAT297

JAT297

Captain

• Members
  • 165 posts

Posted 06 June 2009 - 02:34 AM

If you want pretty screenshots, use ms flightsimulator. If you want to fly a realistic, challenging simulation, use x-plane. B)

#30 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 06 June 2009 - 02:50 AM

Razumem te, ali ja bih pre da letim avion koji ima sve sisteme, realnu navigaciju i solidnu dinamiku, nego realnog propelerca kome grad razbija soferku (da ne bude da se zezam, ja bih jako voleo kad bi iz oba sima izvukli najbolje i sastavili u jedan)...
A i meni Xplane ima mnogo lepsu grafiku od MSFSa...
FS jeste igracka, kao i Xplane, ali FS u kombinaciji sa ozbiljnim addonima dosta kompanija koristi kao nastavno sredstvo...neko mi rece da MGX koristi Fokker100 u FSu za upoznavanje sa avionom i sistemima...naravno i Xplane je sertfikovano FAA training sredstvo cini mi se...

#31 JAT297

JAT297

Captain

• Members
  • 165 posts

Posted 06 June 2009 - 11:19 AM

Razumem te, ali ja bih pre da letim avion koji ima sve sisteme, realnu navigaciju i solidnu dinamiku, nego realnog propelerca kome grad razbija soferku (da ne bude da se zezam, ja bih jako voleo kad bi iz oba sima izvukli najbolje i sastavili u jedan)...
A i meni Xplane ima mnogo lepsu grafiku od MSFSa...
FS jeste igracka, kao i Xplane, ali FS u kombinaciji sa ozbiljnim addonima dosta kompanija koristi kao nastavno sredstvo...neko mi rece da MGX koristi Fokker100 u FSu za upoznavanje sa avionom i sistemima...naravno i Xplane je sertfikovano FAA training sredstvo cini mi se...

Svakako bi bilo najbolje izvuci najbolje iz oba i sastaviti u jedan a to ce se desiti tek kad zamre MSFS sto ne verujm da ce se desiti :) . Normalno je da third-party Developeri rade add onove za najvece trziste :)
Verujem da se koristi Fokker u kombilni sa Mfs om kao nastavno sredstvo a da li se to racuna kao vreme u simulatoru nisam siguran evo ti odlomak iz intervijua sa likom koji se bavi proizvodnjom kokpita i periferija za Simulatore

"What do you do with X-Plane?

We build FAA approved flight simulator systems.
We were the first ones to produce an FAA approved flight simulator using X-Plane.
Our simulators are approved by the FAA and the Canadian Transportation Authority.
In the US, we have the BATD and AATD ratings (Basic Advanced Training Device and Advanced Training Device).

Who do you sell you simulators to?

Anyone who wants a FAA approved simulators:

Mostly Flight Schools, but also individuals, FBOs (Airports), as well as the FAA, NASA, etc ...

How much does a complete system cost?

It varies a lot depending on what the customer wants. It can go from $30K for an open cockpit to $150K for a full cockpit.

We build our own parts for the cockpit. Customers can also purchase these parts like yokes, pedals, separately"

Dosta skola u USA koriste X plane kao simulator u kombiniaciji sa proizvodima ove firme . koji su FAA aproved.

Nemoj me shvatiti pogresno volim i ja MSFS ali su dosta zaostali ako uzmes u obzir godien koliko ga dugo razvijaju .

#32 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 06 June 2009 - 12:19 PM

ali su dosta zaostali ako uzmes u obzir godien koliko ga dugo razvijaju .

E ovde je kljuch svega.

Poslednji pravi razvoj MSFSa je izmedju FS 95 i FS 2002.
FS 2004 neznatno,a FSX je samo u pitanju drugaciji pristup istoj stvari,bogatiji izbor i lepsi izgled.
Davnih dana su shvatili da vecinu...da ponovim vecinu,ne sve...zapravo privlace upravo jaki i kvalitetni addonovi,tih trecih firmi,sto pejver,sto free.I da upravo to i dalje zadrzava interesovanje i prodaju MSFSa.

A sad ti detalji,tipa sneg,led ,kisa,efekti vetra i udara...pa ja i vidim neku razliku u FS9.Zapravo osetim,sto mi je bitnije.

Skuco sam se pre neki dan nos sa visine od 150m pri brzini od 160 cvorova,ispred same RWY 30 LYBE sa DF 727....pre toga mi je iznad bloka 45 lepo prijavio vind shir(d).

Ili sa Wilco 733,pun ko oko sa 150 cvoroa na sletanju po kisi umalo zavrsio u njivi na kraju iste piste.

I u oba slucaja, dok sam se rvao sa komandama,buljio po panelima da vidim dal sam sve popalio kako treba.Nije mi ni palo na pamet da gledam koliko vode ima na pisti,ni dal su se vratile rode.

Shvatas?? ;)

#33 JAT297

JAT297

Captain

• Members
  • 165 posts

Posted 06 June 2009 - 12:27 PM

:)
Cane meni za 4 godine leta na vatsimu se nikad nije desilo da me vind shir :) zakuca u zemlju niti da ne mogu da zaustavim PICa do kraja piste :)

#34 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts
  • Interests:ATC, Flying :)

Posted 06 June 2009 - 12:40 PM

Odakle vind shir u FS? Ja i pored AS, neke znacajne uticaje nisam do sada primetio, pa i kad je bila oluja...

#35 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 06 June 2009 - 12:49 PM

:)
Cane meni za 4 godine leta na vatsimu se nikad nije desilo da me vind shir :) zakuca u zemlju niti da ne mogu da zaustavim PICa do kraja piste :)

Ovo sa DF 727 imam video,al cu tek sutra moci da ga sredim,pa cu ga okacim.
Desilo mi se ranije i sa Convejerom 340...ima negde na forumu.
A ovo sa PIC 733 sam posle probao bez kise,i nije bio neki problem.I znaci pun i putnika i prtljaga i goriva.U RL bi morao bar 3 sata da kruzim da bih smeo na sletanje
Doduse odskora imam original DVD Wilco 737-300-400-500, za FS9 i FsX ujedno...Prosto me iznanadio koliko je drugaciji od onoga sto sam nekada imao.To ne znam...Mozda ima neke veze.
Nisam ga ni leteo vise od 3-4 sata pre ovoga.

EDIT:
Sad videh Stefanov post.

Ima,ima.Prostudiraj i probaj malo vise DF 727 :)

Edited by Cane, 06 June 2009 - 12:52 PM.

#36 aradulo

aradulo

Senior First Officer

• Members
  • 53 posts

Posted 06 June 2009 - 11:51 PM

za mene je bolje uradjen x plane (imam zadnji on onih 60gb), medjutim veoma je veci izbor addon-ova, bilo aviona ili scenery-a u MSFS-u sto ovom zadnjem daje poseban shmek, inace za tipove kao ja, koji u stvarnosti lete samo u eko klasi a ne i u cockpitu, x-plane bas deluje komplikovano. Dobro, znam i da ima detalja u MSFS-u ali ne moramo bas svi da letimo sa project tupolev 154 iliti sa PMDG i Level D azdajama, moze to u MSFS-u i natenane onako mic po mic ... dok se covek ne nauci...

#37 enaB

enaB

Captain

• Members
  • 220 posts

Posted 07 June 2009 - 08:47 AM

Izašao novi An-2 v2

http://x-plane.hu/an2/

Posted Image

#38 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 07 June 2009 - 11:09 AM

ovaj ima i jelkicu, ali i instrumente XD

#39 enaB

enaB

Captain

• Members
  • 220 posts

Posted 07 June 2009 - 01:27 PM

Imao je i onaj prošli, nego se nisu prikazivali u beta verziji 9.30 X-Planea. Nije ni ovaj imao dok se nisam vratio na 9.22 :)

#40 enaB

enaB

Captain

• Members
  • 220 posts

Posted 08 June 2009 - 05:35 PM

Ovo sam ja nešto danas probavao sa OpenStreetMap -om ali nisam dobio rezultate kakve sam očekivao :dntknw:

Posted Image

Pogled na Slaviju iz Nemanjine :)

Posted Image

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users