X-Plane
Posted 09 June 2009 - 07:18 PM
Google Maps + OpenStreetMap + toranj od ranije + loše iskorišćeno (ne)slobodno vreme
Posted 09 June 2009 - 07:44 PM
Posted 09 June 2009 - 07:56 PM
Toranj nisam dobro nacentrirao kada sam ga postavljao pre, malo ću da ga pomerim. Inače, čisto informativno, ove slike sa googla su preko 100MB samo za ovaj pravougaonik oko Avale.
Posted 09 June 2009 - 09:08 PM
Svaka cast, stvarno lepo izgleda.. samo nastaviHvala, drago mi je da se još nekome sviđa osim meni samom
Toranj nisam dobro nacentrirao kada sam ga postavljao pre, malo ću da ga pomerim. Inače, čisto informativno, ove slike sa googla su preko 100MB samo za ovaj pravougaonik oko Avale.
Posted 09 June 2009 - 09:15 PM
Posted 11 June 2009 - 12:20 AM
Svaka cast kolega predivno izgleda
Posted 11 June 2009 - 12:45 AM
Ako hoćeš mogu da ti pošaljem, ti bar možeš da instaliraš?
Probao sam i ovako
ali je ovo preglomazno za moj stari komp, jedva učita taj gigabajt slika
A i Google ove njihove slike kako skrpi, jedan deo svetliji (grad) a drugi tamniji (sve ostalo). Često se nađe u tamnom delu još tamnija kocka kao zakrpa, ne znam koji je njima kur.
Edited by enaB, 11 June 2009 - 12:47 AM.
Posted 11 June 2009 - 11:37 AM
Posted 11 June 2009 - 01:49 PM
Posted 12 June 2009 - 01:10 PM
Gde se kod nas moze kupiti X plane 9?
Zeleo bih da rekompajliram sve svoje dosadadasnje scenarije ukljucujuci i neke nove koji su u procesu izrade (Beograd,Sarajevo, Nis, Podgorica, Subotica, Kikinda, Zrenjanin-Ecka, Novi Sad VFR....) za X palne.
Skinuo sam demo verziju koja me je odusevila i odlucio da kupim komplet program... Kad ono medjutim .... .... Nekako mi se ne placa dodatnih 20eura za shiping ako bi ovaj proizvod narucio iz inostranstva. To bi mu podiglo cenu duplo.
U svakom slucaju ako neko moze da pomogne neka se javi na PM kako bih mogao da pocnem sa radom na freeware scenarijima za XPLANE jer taj simulator zaista zasluzuje da bude popularizovan.
Hvala unapred.
Posted 12 June 2009 - 01:29 PM
Posted 13 June 2009 - 06:53 PM
Može da se nabavi komplet i na druge načine
Posted 13 June 2009 - 07:45 PM
Može da se nabavi komplet i na druge načine
"Drugi nacini" iziskuju previse cekanja.
Zato preferiram pravi nacin.
Posted 23 June 2009 - 04:08 PM
Probao sam X-plane 9 osnovnu verziju na 2DVD-a, kad se raspakuje oko 11.5MB i na njemu je Inszbuk iz Evrope i USA bez Aljaske, Havaja, Floride i jos nekih delova, ali uglavmon ima kuda da se leti
Naravno bilo bi sjajno kad bi moglo da se nadje i ostalo, pre svegda Evropa ali nema, za korisnike sporog interneta
Prvi utisci su da je X-Plane 9 jako dobar, bas me je prijatno iznenadio. Graficki odlican, sa puno mogucnosti za podesavanja. Zahtevnost je osrednja, mada kad se sve nagura na maksimim tu je slicno kao kod FSX. Posle malo navikavanja na nove komande sve pocinje da dolazi na svoje mesto. Osnovno letenje je OK i ne preterano tesko. Ono sto mi se bas ne svidja je komjuterizovan glas ATC i losa podrska aviona za siroke monitore. Ima svega nekoliko u ponudi uz program.
E sad posle 3-4 sata letenja, naidjoh na problem. Tacnije, pokvario mi se avion i sad ne mogu da ga pokrenem. Ne pomaze ni izlazak uz igre!. Jednostavno je zapamtio da je neispravan. Kroz menije sam nasao i podesio da sve uvek bude u redu tj. da nema kvarova. Ali nosta. I sta cu reinstalirao sam X-Plane i sad opet letim, ali dokle? Ako ima nekog resenja, unapred zahvalan!
Posted 23 June 2009 - 04:34 PM
Posted 24 June 2009 - 06:39 PM
Evo i ja da se prvi put javim i pozdravim sve ucesnike ovog foruma
Probao sam X-plane 9 osnovnu verziju na 2DVD-a, kad se raspakuje oko 11.5MB i na njemu je Inszbuk iz Evrope i USA bez Aljaske, Havaja, Floride i jos nekih delova, ali uglavmon ima kuda da se leti
Naravno bilo bi sjajno kad bi moglo da se nadje i ostalo, pre svegda Evropa ali nema, za korisnike sporog interneta
Prvi utisci su da je X-Plane 9 jako dobar, bas me je prijatno iznenadio. Graficki odlican, sa puno mogucnosti za podesavanja. Zahtevnost je osrednja, mada kad se sve nagura na maksimim tu je slicno kao kod FSX. Posle malo navikavanja na nove komande sve pocinje da dolazi na svoje mesto. Osnovno letenje je OK i ne preterano tesko. Ono sto mi se bas ne svidja je komjuterizovan glas ATC i losa podrska aviona za siroke monitore. Ima svega nekoliko u ponudi uz program.
E sad posle 3-4 sata letenja, naidjoh na problem. Tacnije, pokvario mi se avion i sad ne mogu da ga pokrenem. Ne pomaze ni izlazak uz igre!. Jednostavno je zapamtio da je neispravan. Kroz menije sam nasao i podesio da sve uvek bude u redu tj. da nema kvarova. Ali nosta. I sta cu reinstalirao sam X-Plane i sad opet letim, ali dokle? Ako ima nekog resenja, unapred zahvalan!
Ako si download ovao taj avion sto koristis sa x planeom pogledaj da li je radjen za verziju 9
ako jeste , onda je mozda neki glupi bug mada meni se tako nesto nije desavalo
inace imas tamo u meniju Aircraft pod meni koji se zove Failure i jos nesto i kad otvoris taj prozor imas dugme reset all system to operational . posle toga ne bi smeo da ne radi
Posted 24 June 2009 - 11:48 PM
ako jeste , onda je mozda neki glupi bug mada meni se tako nesto nije desavalo
inace imas tamo u meniju Aircraft pod meni koji se zove Failure i jos nesto i kad otvoris taj prozor imas dugme reset all system to operational . posle toga ne bi smeo da ne radi
[/quote]
U pitanju je Cesna 172 koja ide u okviru programa. Ono sto je zanimljivo da posle kvara ni jedan drugi avion nije mogao da poleti, svi su pokazivali isti kvar. Onda sam ucitao jedrilicu i ona je normalno letela, jer nema motora .
Sve sam probao u menijim, pa i to reset dugme, ali jednostavno nije radilo. Pokusao sam i sa brisanjem fajlova koji se naprave kod starta X-Plane 9 i nista. Prosto neverovatno. Onda na kraju posegnuh za reinstalacijom i tad je proradilo i normalno sada letim a u meniju sam stavio da mogucnost da izbije kvar bude na svakih 99999 sati, pa cu mu valjda tako doakati
Inace, bas me je odusevio simulator. Predeli (Amerike) jer jedino to mogu da vidim (ostalo je voda) su fantasicni i cini mi se da je prevazisao FSX. Ajde ako nekoga ne mrzi nek papise par reci kako izgledaju nasi krajevi, koliko je verno teren uradjen i slicno.
Videh na Internetu da komplet od 6 DVD9 kosta 79$, sto nije mnogo za ovakav simulator. Steta sto ne moze ovde da se nadje.
Edited by banalek, 24 June 2009 - 11:52 PM.
Posted 25 June 2009 - 11:41 AM
Ajde ako nekoga ne mrzi nek papise par reci kako izgledaju nasi krajevi, koliko je verno teren uradjen i slicno.
Teren je kod nas mnogo detaljniji nego u FS-u. Reke, reljef, sve. Recimo FS ima reke oko većih mesta, ali nema po celoj Srbiji dok X-Plane ima. Jedan od primera je Morava koja može lepo da se prati od Niša do Dunava, a u FS-u nestaje odmah posle Niša.
Tvorac X-Plane-a na radiju priča o nastanku, razvoju i samom načinu funkcionisanja X-Plane-a. Čovek je lik, svakako treba poslušati
Edited by enaB, 25 June 2009 - 11:42 AM.
Posted 29 June 2009 - 11:40 AM
Posted 29 June 2009 - 11:45 AM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users