Pozdrav svima!
da li je moguce da je bas TOLIKA razlika izmedju demo i full verzije Xplane-a 9??? (neko je napisao da demo nije ni 10% onoga sto Xplane nudi u punoj verziji, a skinuo sam neki iso od oko 7GB + oko 7.3GB Europe Scenery) Cini mi se zanimljivo, a svakako ima razlike u odnosu na FS (glup primer: na FS-u postoji APP dugme za approach, gde ovaj modul AP-a preuzima kontrolu visine (poniranja) kad se trenutna visina na kojoj je avion poklopi sa podrazumevanom radiovisinom za tu daljinu u odnosu na pistu (razume valjda neko ovo sto sam napisao), a na Xplane-u cekam da iglica za visinu pocne da reaguje na radiotalase pa onda ukljucujem dugme G/S, onda dalje ide auto-pilot (na visinu mislim)
Sto se dinamike leta tice, dosta je hvale, ali meni se cini da prejako reaguje. cini mi se da nekad nabije do preko 10G, nije normalno. mislim da postoje ogranicenja u avionima u pogledu komandi - da ne moze pilot da izvede ono sto telo ne bi izdrzalo, kao ni konstrukcija aviona. Laik sam u svemu ovome, samo kazem sta se meni cini i sta mislim. nisam sve pregledao, moguce je da sam propustio neka podesavanja u smislu Flight dynamics ili realizma ... u tom slucaju molim za pomoc, drage kolege.
i jos nesto: da li postoji neki dodatak za 3d cockpit (VC) ili to ide sa avionom?
Pogledaj moj post na strani 4. Tamo imas dva filmica koja sam napravio. Vidices sta trenutno mozes da ocekujes od x-plana. Inace autopilot, VC zavise iskljucivo od aviona. Avioni koji dolaze default su naravno losi ali ima par izuzetaka.