Jump to content

Photo

FSInn

• Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 Aleksandar Stojanovic

Aleksandar Stojanovic

Captain

• Members
  • 321 posts
  • VATSIM ID:852435

Posted 21 January 2007 - 07:12 PM

Inspirisan diskusijama o letenju u formaciji odlucio sam da testiram FSInn posto sam cuo da je bolji od SB3 za te stvari.
Nakon dva dana testiranja moram priznati da sam pozitivno iznenadjen. Nezelim da kazem da je bolji od SB3 i da razmisljam o prelasku na FSInn ali definitivno ima potencijal i svidjaju mi se neka resenja (push back, radar, kolegu iz Montenegra sam video u originalu - F100 montenegro livery). Naravno tu su i mane npr. nema svoj voice client, nisam jos provalio private voice chat itd, nepodrzava model set...
Sto se tice formaciskog letenja to je dobro odradjeno. Postoji peer to peer opcija koja definitivno pojacave vezu izmedju izmedju vaseg kompjutera i komjutera vaseg pratioca tako da sve ide sa mnogo manje skakanja tako da je i pracenje vodje mnogo lakse.
Posto sam kao sto sam napomenuo poceo da eksperimentisem tek juce, voleo bih da procitam konentare ljudi koji takodje imaju iskustva sa FSInn.

Pozdrav

#2 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 21 January 2007 - 07:32 PM

Ajmo redom:
Ima svoj voice client garant.U pocetku sam i ja mislio da nema.Pokusaj bez dodatnog,pa ces videti.Sto se tice PTTa,trebalo bi da imas objasnjenje negde na kraju uputstva,kako za voice,tako i za chat.Ne secam se najbilje...moguce je da je manual online.Proveri na njihovom sajtu.Odprilike se kuca kao za metar u SBu,prvo tacka pa zatim ostalo.Proveri.Sve ostalo je zapravo kao u SBu,a izbor izmedju ta dva programa je samo stvar raspolozenja,ili navike.

Aj zdravo

Cane

Edited by maxiss680, 21 January 2007 - 07:34 PM.

#3 Marko Tomasevic

Marko Tomasevic

Captain

• VIP Members
  • 1,525 posts
  • Interests:Computer Engineering

Posted 21 January 2007 - 08:00 PM

Evo ja da se ubacim poshto koristim FSInn skoro od kad je izashao...

Prva verzija FSInn-a 1.0 nije imala svoj voice client vec je koristila AVC (Advanced Voice Client)..
Verzija 1.2 koja je poslednja ima svoj voice client...
Kada udjesh u FS i pokrenesh FSInn pukni Alt+TAB i imash dole u system tray ikonicu sa 6 lampica...klikni dvaput na to i otvorit ce ti se prozor za konfiguraciju...
Za VATSIM ima integrisan client dok za privatne kanale koristi TS, RW ili AVC zavisi shta se podesi.
Ono shto se meni svidja je shto PTT moze da se binduje na Joystick button...

Naravno, moja preporuka je da sve predhodno testirate pre upotrebe...sve u svemu...ja sam totalno za FSInn obzirom da ima manji utiicaj na sami FS dok ga SB malo osakati shto bi se reklo :P

Pozdrav
Marko

#4 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 22 January 2007 - 09:36 AM

moze bre i sb na joy ali to nije tema .. valjalo bi malo izanalizirati taj fsinn da vidimo kako to radi i kj amu jelogika prepoznavanja aviona i gde cuva te failvoe tako da mu odredimo prikazivnje i prema mrezi i prema SBX ... ce da vidimo pa da se mrezimo :)

p.s. juce smo marko i ja uradili nekoliko test krugova i definitivno prikazuje MNOOOOOOOGO realnije polozaj i kretanje aviona nego sbx ... za group flights je mnogo bolji
:wc:

#5 Aleksandar Stojanovic

Aleksandar Stojanovic

Captain

• Members
  • 321 posts

Posted 22 January 2007 - 10:57 AM

Samo jos jedna napomena. Sto se ice Sb-a i FSInn-a rade bez problema na istom kompjuteru. Mozete instalirati oba i svaki put pre kacanja na VATSIM izabrati jedan ili drugi.
Sto se tive prepoznavanja aviona moja impresija je da ukoliko imate isti avion i isti livery instaliran u vasem FS-u to i vidite kada ste on line. Ako nemate onda FSInn trazi u svom VIP model setu ono sto je najblize i to prvo tip aviona pa onda livery. Mislim da je cak moguce i da sami odredjujete u kojoj bazi prvo trazi sta ce prikazati, a kao jedna od solucija je i da sami izaberete kako zelite da vidite avion pored vas.

Jos jedna velika prednost za formacisko je sto PTT dugme i za komunikaciju sa tornjem (kao sto je napomenuo Marko) i za private voice mozete staviti na Joystick.

#6 Misha11000

Misha11000

Captain

• Members
  • 442 posts
  • VATSIM ID:997694

Posted 04 March 2007 - 02:33 PM

Pozrav svima ,

da nebih otvarao novi topic hteo bih da vas zamolim da li neko moze da mi objasni kako da u FS Inn-u podesim jat model set ???

Hvala carevi :sup:

#7 Aleksandar Stojanovic

Aleksandar Stojanovic

Captain

• Members
  • 321 posts

Posted 04 March 2007 - 09:18 PM

JAT model set je koliko znam pravljen sam za SB i nemoze da se koristi sa FSinn.
To ti i nije problem jer lako podesis da jatovce vidis kao neki jatov avion koji imas instaliran na svom kompjuteru.

#8 dekideks

dekideks

Senior First Officer

• Members
  • 90 posts

Posted 04 March 2007 - 09:28 PM

Da li se nesto zna o izlazku novog SB ?? Koji ce verovatno manje da sakati frame na fs-u to kazu i na drugim forumima. Jeste li nesto culi?

#9 Misha11000

Misha11000

Captain

• Members
  • 442 posts

Posted 04 March 2007 - 11:04 PM

OK hvala za info , e sad me zanima kako da u FS Inn - u podesim da vidim JATovce posto ja kad se nadjem sa vama na nekom aerodromu vidim vas samo kad default avione iz FS-a a ne u vasim texturama . :thinking:

Isto vazi za ostale kompanije tipa BA , PMDG vidim u njegovim default bojama itd.
Znaci kako da podesim FS Inn da imaju te texture veci prioritet u odnosu na osnovne - default boje FS aviona.

Hvala

#10 Marko Tomasevic

Marko Tomasevic

Captain

• VIP Members
  • 1,525 posts

Posted 05 March 2007 - 02:55 AM

FSInn nema model-set recognition kada je u pitanju kompatabilnost sa SB. Znaci kada neko leti sa FSInn njega cesh da vidish tacno kako treba a ako koristi SB onda sve JATovce npr vidish isto. E sad, da bi podesio da JAT vidish kao JAT a ne kao default moraju par podesavanja da se urade.

Da ne bih napamet pricao pa da zeznesh neshto, sacekaj do srijede pa cu ti napisa proceduru kako da to sredish jer je u pitanju koriscenje Config panela u FSInn-u a to i nije bash za igru jer mozes zeznut neke stvari nepaznjom.

Ja npr sve jatovce super vidim...733 734...733 mi prepoznaje kao JAT FeelThere Wilco a 734 kao PMDG JAT (ne znam tacno koja registracija od one tri)

Pozdrav
Marko

#11 Vuk

Vuk

Captain

• Members
  • 424 posts
  • Interests:3D Modeling,Sound editing
  • VATSIM ID:967140

Posted 05 March 2007 - 09:51 AM

@Deki
Pazi,mislim da sam baš na ovom forumu pročitao ( ako ne onda nemam pojma gde sam našao to) da se nova verzija SBa već poduže nalazi u završnoj beta fazi i da je stabilan.E sad izašao je FSX pa verovatno će ga izbaciti što pre,pošto ova stara verzija (valjda ,nisam siguran) neradi sa FSXom, a konkurencija (FSInn) već ima verziju koja radi.

#12 Marko Tomasevic

Marko Tomasevic

Captain

• VIP Members
  • 1,525 posts

Posted 05 March 2007 - 06:01 PM

Ko jednom proba i skonta sve mogucnosti FSInn-a mislim da mu nece pasti na pamet da upali vise SB...ja sam jedan od takvih...koristim FSInn od verzije 1.0 kada pola stvari nije bilo integrisano (poput AVC)..

Pozdrav
Marko

#13 Misha11000

Misha11000

Captain

• Members
  • 442 posts

Posted 05 March 2007 - 06:51 PM

Nije problem da sacekam do srede , hvala unapred.

pozdrav :kuboj:

#14 Djordje

Djordje

Captain

• Members
  • 501 posts
  • VATSIM ID:965704

Posted 16 October 2007 - 12:55 AM

Evo, večeras sam silom prilike instalirao FSInn (zbog FSX-a, a obilazio sam ga više od godinu dana) i potom 2-3 sata studirao dokumentaciju i probavao svašta na LYBE-u. Mogu reći da sam (nakon duže upotrebe SquawkBox-a) vrlo prijatno iznenađen, i ne osjećam da mi išta od opcija fali (osim model set-a), čak štaviše!

Control Panel je pregledan, kompaktan i bogat različitim opcijama počevši od radara, do samog izbora različitih mreža za konekciju (ili feed za meteorološke uslove). Voice radi, tu su detalji o pilotima i kontrolorima oko vas, i tekstualne komande SquawkBox-a takođe funkcionišu (bar one najčešće: .msg, .com1, .com2, ...).

Radi perfektno sa FSX-om uz par prethodnih "odobravanja" integracije COM componenti u simulator i odobravanja konekcije na Internet u firewall-u Windows-a (ne funkcioniše sa ZoneAlarm-om, a to je i naglašeno u instrukcijama).

Meni je interesantna opcija konekcije na VATSIM u "observer" režimu (a postoji i "stealth" režim), gdje konektovani vidi sav saobraćaj oko sebe, čuje kontrolu letjenja i vidi tekst na Unicom, Com1 i Com2 - a njega ne vidi niko. Nalazi se na listi observera, dok se na radarskom ekranu i ekranima drugih pilota - ne vidi.

Čini mi se da ovo nije loše za učenje. Tako se iskusniji pilot može uputiti u, recimo, traffic pattern - i ja sa njime mogu da komuniciram i vršim konsultaciju (kao i sa kontrolom) ako želim, i pratim ga u stopu bez da ikome smeta moj postupak ili greška koju načinim.

To bi, takođe, uz instalirani model set (koji je, vidim na drugim temama, u najavi) - moglo da zamijeni "FS Traffic" ili sličan softver. Uključim se u VATSIM, svo društvo oko mene, a ja letim off-line šta me je volja, ili vježbam u nekim lošim vremenskim uslovima. :hypocrite:

Elem - chat je pregledan i otvoreni prozori se nalaze unutar roditeljskog MDI-ja, tako da - nema zagušenja ekrana prilikom otvaranja više chat-ova (ovo je, zbilja, problem sa SquawkBox-om - pogotovo na nižim rezolucijama ili igranju u full-screen-u). Na pristiglu poruku - oglašava se zvuk i naslov tab-a gdje je poruka stigla - blinka žućkastim slovima...

Uh, odužio sam, a vjerovatno ste ovo znali i bez mene... :unsure:
Ali, eto, ne mogoh da se suzdržim da ne prenesem prve utiske (a možda će nekog novog pilota iz budućih naraštaja zanimati presjek između SB-a i FSInn-a bar, ovako, iz aspekta jednog početnika kao što je moja malenkost).

Živi bili! Pozdrav!!! :)

#15 Ivanz80

Ivanz80

Captain

• Members
  • 440 posts
  • Interests:Civil aviation
  • VATSIM ID:1004136

Posted 09 June 2008 - 08:41 PM

http://www.mcdu.com/...opic.php?t=4363

U poslednje vreme se intezivirala upotreba FSX-a , pa i problemi sa FSInn om , ovo je strana sa foruma odakle se mogu preuzeti ok verzije FsInaa i FScopilota .

#16 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 09 June 2008 - 09:38 PM

Odlicno da si ponovo pokrenuo ovaj topik.
Za slicaj da chat nece da se otvori,resenje je u donjem deli posta sa ovog linka.Vrlo jednostavno.A i na srpskom:Pokrenuti FSInn bez FSa i pozvati chat.

http://www.mcdu.com/...=...&highlight=

#17 Marko Tomasevic

Marko Tomasevic

Captain

• VIP Members
  • 1,525 posts

Posted 10 June 2008 - 02:50 AM

E pa kolege, evo da se oglasim posto obecah da cu proveriti kako sam ranije sebi resio problem FSInn Chat prozora u FSX-u
Prica ide ovako...

U jednom drugom topicu pomenuh da koliko me secanje sluzi, u pitanju je bio problem sa VB Runtime...bijah u pravu. Naime, iz meni nepoznatih razloga, FSCopilot i FSInn su programi koji su radjeni u starim verzijama (prije .NET-a) Visual Basic-a...shodno tome, po default-u Windows ne sadrzi Runtime za takve programe.

Postoje dva resenja ovog problema i to prvenstveno zavisi od toga koju verziju FSX-a koristite.
Pa da pocnem: (obratite paznju samo na deo koji se odnosi na vasu verziju FSX-a)

Ono sto vazi za obadvije verzije je sledece: Uninstall FSInn i FSCopilot

FSX (bez SP1): (Ja imam SP1 pa nisam siguran da je ovo 100% resenje ali trebalo bi da bude)
1. Download http://www.mcdu.com/redirect.php?id=58 (FSCopilot 1.6)
2. Download http://www.mcdu.com/redirect.php?id=57 (FSInn 1.2)
3. Pokrenite instalaciju FSCopilot 1.6 i obratite paznju (mislim trecu) stranicu instalacije da mozete da strikirate opciju "Check if you want that the installer try to update your system files.(You may install VB6 runtime and VB6 common controls by yourself)". - OVO JE OBAVEZNO
4. Nastavite normalno instalaciju po zelji
5. Instalirajte FSInn 1.2
6. Pozeljan je recimo jedan restart...ukoliko posle toga ne funkcionise, probajte rucno da downloadujete: http://www.microsoft...;displaylang=en
i instalirate

FSX (sa SP1): (Kod mene savrseno radi)
1. Download http://www.mcdu.com/redirect.php?id=58 (FSCopilot 1.6)
2. Download ftp://www.mcdu.com/mcdu/SetupFSCopilot17B2_4.exe (FSCopilot 1.7 Beta 2)
3. Download ftp://www.mcdu.com/mcdu/SetupFSInn13B2_3.exe (FSInn1.3 Beta 2)
4. Pokrenite instalaciju FSCopilot 1.6 i obratite paznju (mislim trecu) stranicu instalacije da mozete da strikirate opciju "Check if you want that the installer try to update your system files.(You may install VB6 runtime and VB6 common controls by yourself)". - OVO JE OBAVEZNO
4. Nastavite normalno instalaciju po zelji
5. Pokrenite instalaciju FSCopilot 1.7 Beta 2. Prilikom prvog pokretanja ima da vas smore tri poruke tipa "Da li ste uklonili ranije verzije bla bla bla". Stavite kao da jeste i nakon te tri poruke instalaciju cete morati ponovo da pokrenete. Pokrenite je i instalirajte sve normalno...po zelji
6. Instalirajte sada FSInn 1.3 Beta 2 sasvim normalno.
7. Takodje je pozeljan restart ili eventualno download http://www.microsoft...;displaylang=en ukoliko ne radi, mada kod mene je proradilo i bez toga

To bi bilo to. Kod SP1 verzije FSX-a, procedura je malo komlikovanija jer uz Beta instalaciju FSCopilot 1.7 Beta 2 nisu stavljali VB Runtime tako da mora da se koristi Runtime iz 1.6 verzije.

Ajde neka neko od kolega koji imaju ovaj problem pokusaju ovako da ga rese...nadam se da ce uspeti i da ce uzivati u nasem virtualnom nebu :)

Pozdrav
Marko

#18 Kristian

Kristian

Captain

• Members
  • 509 posts
  • VATSIM ID:1118235

Posted 15 August 2010 - 05:17 PM

Jest da je tema od pre 2 godine,ali moram da je oživim.E pa ovako,u poslednje vreme letim malo FSX malo heliše VFR i slično i primetio sam da skoro sve avione vidim kao Learjet 45.Bez obzira da li je neko sa 767,ERJ145,737,F100,ja ih vidim kao Learjet-a.E sad,ja znam da nemam te avione u fsx-u,ali sam stavio ili makar pokušao da stavim MTL modele sa IVAO i one MPP koji su kao predviđeni za FSInn,ali ništa.I dalje ista priča.Da li je problem u meni što nisam dobro instalirao modele ili je problem u nečem drugom,ne znam,ali ajte ljudi koji letite FSX preko FSInn-a pomozite da vidim ljude normalno.Branko,Marko,bilo ko pomogajte :sos: :sos: :sos:

#19 Ivan Kovacevic

Ivan Kovacevic

Technical Support

• Administrators
  • 1,402 posts
  • VATSIM ID:920456

Posted 15 August 2010 - 05:19 PM

FSInn FAQ kaze:

Question: I'm Seeing only Default Aircraft

Answer:

FSinn uses whatever Aircraft you have installed on your computer for displaying when on VATSIM. This includes all AI both default AI, any commercial AI packages, as well as any freeware AI installed.

To have more variey, install more AI packages.

There are a couple packages provided to give compatibilty with the Squawkbox packages VIP and MPP. While they are not the best in design for FPS effeciency, they will fill the immediate void while the user accomulates his own more effecient shareware AI models.

After installing new models and packages, to have FSInn recoginzie your installed AI This Tool (written by Peter Hornfeck).

Question: My VIP/MPP isn't being displayed

Answer:
For standard VIP package (SetupFSFDTVIPStandard2004.exe) download and install the enabler.

FS9 uses the AI (or addon aircraft) in the Aircraft directory. FSX uses the SimObjects\Airplanes for this same purpose. So for place your VIP directory or MPP packages (by default) into:

FS9:
C:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9\Aircraft

FSX:
C:\program files (x86)\Microsoft games\Microsoft Flight Simulator X\SimObjects\Airplanes

Edited by Ivan Kovacevic, 15 August 2010 - 05:20 PM.

#20 Kristian

Kristian

Captain

• Members
  • 509 posts
  • VATSIM ID:1118235

Posted 15 August 2010 - 06:07 PM

Eeeeeee vidiš sa sam preskočio taj korak instal the inabler! Pu je..m se glup!Hvala ti Kovačeviću što si mi ukazao na grešku! :innocent: :mrgreen:

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users