Jump to content

Photo

Koji headset koristite?

• Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 Branko

Branko

Captain

• Members
  • 205 posts
  • VATSIM ID:996356

Posted 21 March 2007 - 09:31 AM

Posto sam odlucio da potrazim bolji headset od ovog kojeg trenutno koristim, voleo bih da me posavetujete koji da uzmem i koji vi koristite. Takodje me interesuje gde ste ga kupili i za koliko para. Nadam se da ovo nije komercijalizacija, ako jeste, moze na private.

Takodje me interesuje da li vrede ovi USB headsetovi, video sam neke Plantronics USB headsetove, pa ne znam da li su bolji izbor od ovih klasicnih sto imaju 2 cinca i idu u zvucnu karticu?

Hvala na svakom odgovoru i savetu! :)

#2 Ivan Kovacevic

Ivan Kovacevic

Technical Support

• Administrators
  • 1,402 posts
  • VATSIM ID:920456

Posted 21 March 2007 - 10:02 AM

Oduvek sam bio skeptican sto se tice USB hedsetova, primarno zato sto potpuno zaobilaze zvucnu karticu, i zamenjuju je svojom, softverskom. Zbog toga, imaju dosta cestih problema, da ti recimo zvuk pobrljavi u sred neke igre, pa da moras da restartujes masinu pre nego sto se vrati na svoje mesto.

Sto se tice cene, dobri hedsetovi od Sennheiser-a kostaju u opsegu od 70 do 100 evra, i kod nas se dosta tesko mogu nabaviti. Plantronics, Koss i Sennheiser su dobre firme, i ako nabasas na neki dobar dil sto se njih tice, neces pogresiti.

Izbegavaj one jeftine varijante time "Trust", "A4Tech", "Geinus" i slicno. Od toga nema 'leba. :blink:

#3 Nenad Marcetic

Nenad Marcetic

Captain

• Members
  • 649 posts
  • VATSIM ID:980829

Posted 21 March 2007 - 10:48 AM

Sto se tice cene, dobri hedsetovi od Sennheiser-a kostaju u opsegu od 70 do 100 evra, i kod nas se dosta tesko mogu nabaviti. Plantronics, Koss i Sennheiser su dobre firme, i ako nabasas na neki dobar dil sto se njih tice, neces pogresiti.

Izbegavaj one jeftine varijante time "Trust", "A4Tech", "Geinus" i slicno. Od toga nema 'leba. :blink:

Sto se ovih prvih tice, oni su bas profi, tj ta firma pravi profesionalnu opremu koja se koristi na tv, ili radiju. Moze da se nabavi (pretpostavljam), samo treba znati prave ljude ;).

A sto se ovih drugih tice, ja bih rekao NO NAME, ja imam ovaj A4 kosta ja mislim 600-800 din, i sasvim sam zadovoljan. Evo posle vise od godinu dana, poceo je samo potenciometar da me zeza, tako da ne mogu na obe slusalice da povecam i smanjim ton, inace radi na nekoj srednjoj vrednosti, sto je optimalna jacina tona za letenje/konunikaciju sa atc-om.. Dakle moje misljnje, bolje kupiti jeftinije, pa da ti nije zao kad ih razbijes od zid ;) (znam ljude koji su u naletu nervoze, zbog kompjuterske igre to radili :))

"Koliko para toliko muzike", pa ti Bane odluci...

#4 Branko

Branko

Captain

• Members
  • 205 posts

Posted 21 March 2007 - 11:18 AM

A sta mislite o ovima ? Njih bi mozda mogao povoljno da nabavim. :mrgreen:

#5 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 21 March 2007 - 12:09 PM

USB ne prporucujuem jer koriste procesorsko vreme tako da moze da se idrazi i na Frmae Rate FS.

Koliko pare toliko i muzike u opste ne mora da znaci...

Ja sam nasao slucajno kod mene u firmi PANASONIC head set za CallCenter telefone i samo sam napravio male prepravke u konektorima i radi SAVRSENO!!! inace nasao sam jedan head set za 4e i jako je slican ovom Panasonicovom identicno izgleda ... kupio sam ga i on savrseno radi ... samo sto taj od 4 evra ima i potenciometar koji sam odmah premostio jer ta mala sranjca prave probleme u 99% slucajeva

Znaci u sustini ... Da nije pre glomazan , da NEMA potenciometar i da nije pre skup i etpo dobrog resenja... u sustini pitajte nekoga koga preko VATSIMA cujete dobro koji on trenutno ima i eto taj je super :)

poz

#6 Ljubinko

Ljubinko

Captain

• VIP Members
  • 1,262 posts
  • VATSIM ID:922417

Posted 21 March 2007 - 03:20 PM

ja imam KOSS headset. mada mi je riknuo mikrofon (nije o zid udaranje, ja sam ga o patos vise puta a i cesto preturanje po koferu zbog puta) pa koristim poseban mikrofon za spiku a headset za slusanje. srecom imam garanciju pa cu ga sredim.

zaista je vrh... ne zalim se. jer ipak sam sam kriv sto je riknuo :P

cena: oko 3 soma din sam platio pre 8 meseci. sada je i jeftiniji verovatno.

P.S. uz glavu lezi i udoban ko kec na deset...

Edited by Ljubinko, 21 March 2007 - 03:21 PM.

#7 Darko

Darko

Director

• Administrators
  • 1,724 posts
  • VATSIM ID:816024

Posted 21 March 2007 - 04:35 PM

Ja mogu da preporucim Labtec. Cena je u proseku oko 1500 din, ima da se nadje po BGu na mnogo mesta, a rade stvarno lepo.

#8 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 21 March 2007 - 11:52 PM

Ja mogu da preporucim Labtec. Cena je u proseku oko 1500 din, ima da se nadje po BGu na mnogo mesta, a rade stvarno lepo.

I ja preporucujem Labtec... Solidna cena, solidan kvalitet...kako disha kaze, rade stvarno dobro...

Ako niste u fazonu da lupate slushalice o zid i da ih bacate kroz prozor sa 15 sprata, radice odlicno...

Pozdrav

Edited by Nikola, 21 March 2007 - 11:54 PM.

#9 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts
  • Interests:ATC, Flying :)

Posted 22 March 2007 - 12:48 AM

Ja koristim LOGITECH, odlicne su sluske.. Zvuk je perfektan, mikrofon takodje vrlo cist zvuk, sa velike udaljenosti + background noise reducer... :) ... Platio sam ih negde oko 30tak evra

#10 mitke

mitke

Captain

• Banned
  • 195 posts

Posted 25 March 2007 - 10:46 AM

cao

ja koristim plantronicsove sluske a kupio sam ih preko firme www.svezakucu.com ili co.yu ne secam se i kostale u pre 6 meseci oko 4500 dindzi i sasvim sam zadovoljan tako da ti ih toplo preporucujem

#11 Milan Tomin

Milan Tomin

Captain

• Members
  • 696 posts
  • Interests:Padobranstvo, letenje i sve vezano za above the ground :)
  • VATSIM ID:961633

Posted 25 March 2007 - 02:11 PM

Ja ne znam koji je vama, ali ja u sluske i mic ne bi ulozio vise od 5 jevreja.
Imam "Altek lansing" i platio sam ih pre 2 godine 8 evra, ali samo zato sto su mi date te pare jer je u tom trenutku to trebalo iz ne znam ni ja kojih razloga.

Bolje ulozite u joystik, sluske su kao i mis, ali i te za 8 evra sluze perfekt, i ne znam da me iko lose cuje (izostavite dane kad su serveri prebukirani pa niko nikog ne cuje).

#12 Nenad Grubanovic

Nenad Grubanovic

Captain

• Members
  • 1,316 posts
  • Interests:Pravljenje kolača
  • VATSIM ID:1002068

Posted 28 March 2007 - 02:51 PM

I ja bi se složio sa Milanom.

Ja sam kupio Hama sluške sa mic-om ispred usta i za 400 kini koliko sam dao za njih su EXTRA! OK, udobnost im nije perfektna (ništa strašno), ali čujem odlično i mislim da se čujem odlično.

#13 Milan Tomin

Milan Tomin

Captain

• Members
  • 696 posts
  • Interests:Padobranstvo, letenje i sve vezano za above the ground :)
  • VATSIM ID:961633

Posted 28 March 2007 - 03:01 PM

Pa naravno, znas kako kazu:"imam svoje misljenje i slazem se sa njim" :)
Ovo sto sam cuo mi je nebulozno da ljudi daju tolike pare za headset, ali ok, nemam nista protiv.

Sta da ti kazem Nenade.... od sada se i cujemo !
Uzivaj !

#14 Branko

Branko

Captain

• Members
  • 205 posts

Posted 30 March 2007 - 09:36 AM

Na kraju sam uzeo Plantronics .Audio 350 iz firme na revers da ih probam. Sve u svemu, rekao bih da su bolje od onih Logitech koje sam dobio uz webcam, zvuk je dosta jasniji i cistiji. Sto se tice mikrofona, to moraju kolege da kazu posto ne znam da li ima razlike odnosno kako me cuju. Jos cu da ih malo probam pa ako se dobro pokazu i opravdaju cenu, mozda ih i uzmem.

#15 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 31 March 2007 - 06:33 PM

Ajd' da ne otvaram novi topic, samo dva pitanja:

Da li Bluetooth headset za mobilni telefon mogu da povezem sa kompom?

Da li kvalitet zvuka na bluetooth headset-u zavisi od napunjenosti baterije?

Hvala

Pozdrav :)

#16 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 31 March 2007 - 07:46 PM

??

#17 Enzo83

Enzo83

Second Officer

• Members
  • 21 posts

Posted 31 March 2008 - 08:58 PM

Narode a sto mislite o ovome??

http://www.plantroni...e...=true&mftr=

#18 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 31 March 2008 - 09:37 PM

Meni bi bilo mnogo para da dam za ovo, mada lepo izgeda, mada ti za FS ne treba nista bolje od headseta koji kosta 1000din :D

#19 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts
  • Interests:ATC, Flying :)

Posted 01 April 2008 - 05:07 PM

Ja koristim ovaj..

http://www.aerosoft....837155410,10318

Mozda je glomazan i ne cujes nista oko, a i ni sebe, al je zvuk super :)

#20 speedBIRD

speedBIRD

Senior First Officer

• Banned
  • 53 posts

Posted 16 April 2008 - 04:04 PM

ja koristim PLANTRONICS oko 50 eura su bile i super su

Edited by speedBIRD, 16 April 2008 - 04:04 PM.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users