Jump to content

Photo

cpu temp 92c

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 mitke

mitke

Captain

• Banned
  • 195 posts

Posted 21 June 2007 - 11:46 PM

ukratko, koci mi se grafika katastrofa, recimo sa 1giga mem i ati 128bit i 128 mb i intel celeron na 2 ghz frame rate i je bio oko 12-15 fp/s sto je sasvim islo ok sa nekim namestanjem grafike na medium high....e a zadnja 5 6 dana frame rate mi je 2-4 fp/s a temp procesora je oko 90-92 stepena :eek: .
kako da resim ovaj probljem?
skidao sam kuler i vidim da mu je pukla jedna plasticna kukica koja pricvrscuje cooler za procesor a i primetio sam da je onaj lepak totalno istrosen.
da li cu resiti problem sa stavljanjem novog lepka ili moram ceo cooler da menjam?

pozdraf :)

#2 Savke

Savke

First Officer

• Members
  • 38 posts
  • VATSIM ID:949443

Posted 22 June 2007 - 05:54 AM

To nije lepak vec termalna silikonska pasta koja pospesuje odvodjenje toplote sa procesora na cooler. To mozes da nadjes u radnjama koje se bave elektronikom. Cooler mora dobro da naleze na procesor a ako se zbog te kukice to ne desava onda je najbolje da zamenis ceo cooler.

ukratko, koci mi se grafika katastrofa, recimo sa 1giga mem i ati 128bit i 128 mb i intel celeron na 2 ghz frame rate i je bio oko 12-15 fp/s sto je sasvim islo ok sa nekim namestanjem grafike na medium high....e a zadnja 5 6 dana frame rate mi je 2-4 fp/s a temp procesora je oko 90-92 stepena :eek: .
kako da resim ovaj probljem?
skidao sam kuler i vidim da mu je pukla jedna plasticna kukica koja pricvrscuje cooler za procesor a i primetio sam da je onaj lepak totalno istrosen.
da li cu resiti problem sa stavljanjem novog lepka ili moram ceo cooler da menjam?

pozdraf :)

#3 Nenad Marcetic

Nenad Marcetic

Captain

• Members
  • 649 posts
  • VATSIM ID:980829

Posted 22 June 2007 - 09:38 AM

To nije lepak vec termalna silikonska pasta koja pospesuje odvodjenje toplote sa procesora na cooler. To mozes da nadjes u radnjama koje se bave elektronikom. Cooler mora dobro da naleze na procesor a ako se zbog te kukice to ne desava onda je najbolje da zamenis ceo cooler.

Moram samo da dodam, da ta pasta u Srbiji, a slucajno sam pitao pre neki dan, je bas jeftina, mislim 150-200din. Koliko je u Austriji, kod Mitketa to stvarno ne znam...
Ali takodje, isto nije skupa investicija, da ubacis dodatni kuler za hladjenje. Postavlja se na kuciste, li imas neke plasticne delove koji su usmereni na sam kuler procesora. Nije skupo nista, kad znas sta stitis...

I da dodam, pod obavezno, skini stranice kucista. Meni otvoreno kuciste stoji vec 3 godine :D.

Edited by Nenad Marcetic, 22 June 2007 - 09:39 AM.

#4 Ivan Kovacevic

Ivan Kovacevic

Technical Support

• Administrators
  • 1,402 posts
  • VATSIM ID:920456

Posted 22 June 2007 - 09:50 AM

Ta ista pasta, u Srbiji, ne valja nista - obicno. Isto tako, ona "default" pasta koja dolazi sa AMD-ovim procesorom cesto ne valja uopste. Takva stvar se isplati platiti malo vise, jer recimo ja sam tubu od 10 grama kupio pre dve godine, jos uvek mi traje, a uglavio sam jedno 20 kulera na razne procesore, i graficke.

Sto se hladjenja tice, toplo preporucujem "ThermalTake Silent Tower" koji koristi takozvani "heat pipe" sistem, i ima dva ventilatora od 90mm sa obe strane. Uzeo sam to pre oko godinu i po dana, i od tada, (pored promene 3 procesora) nikada nisam imao problema sa temperaturom. Cak i sada, sa ovim letnjim temperaturama kod nas, CPU TEMP stoji na nekih 40-50*C (AMD Athlon 64 3200+ na 2.2GHz)

Jedino sto je zajeb za montiranje, ali je kompatibilan i sa AMD i INTEL procesorima, a ukljucuje skidanje postojeceg nosaca hladnjaka i stavljanje mnogo jaceg metalnog nosaca da drzi ovaj "Tower" :D

PS: Dolazi i sa kvalitenom pastom, koju vredi sacuvati i za kasnije. :sup:

Posted Image

#5 mitke

mitke

Captain

• Banned
  • 195 posts

Posted 23 June 2007 - 09:33 AM

inace mitke je iz beograda :D a letim za austrian virtual....uglavnom, stavio sam pastu i prilepio cooler za procesor s` tim sto je ipak jedna kukica pukla ali onaj deo koji se nalazi na maticnoj ploci a ne na samom nosacu kulera :cry2: ali bez obzira na to, i dalje mi je 89-90 stepeni temp cpu ali se simulator vratio na stare vramove oko 16-20 i pici glatko kao i ranije i tek mi sad nista nije jasno odkud to sad??? :eek:

pozdrav svima i hvala na predlozima

ziveli :up:

Edited by mitke, 23 June 2007 - 09:33 AM.

#6 dekideks

dekideks

Senior First Officer

• Members
  • 90 posts

Posted 23 June 2007 - 10:21 AM

Evo Mitke ovako slusaj. Imao sam isti problem samo sto je meni bio stelovan u bios kada dostigne tu temperaturu da gasi ceo komp. Resenje ti je sledece :
1. Moras staviti opet taj silikon ali kod servisera a ne ti sam da ne zajeb...(600 din)

2. Pitaj ga onda da ti nabudji na kuciste jos dva mala kulera (400 din komad) koja ce dodatno da hlade i graficku i maticnu i DDR i kuler od CPU-a :P

To ce ti smanjiti CPU temp na max 60-63 c.

Ali znaj da ces trebati cesto da skidas kuler od cpu-a da bi ocistio prasinu jer kad prasina se naslaze na "hladnjak" od nemoze vetar da prodje do CPU i pogotovu CPU-diode. A prasine ce biti sve vise jer sa 3 coolera bice ludilo.
Pozdrav.

#7 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 23 June 2007 - 01:21 PM

inace mitke je iz beograda :D a letim za austrian virtual....uglavnom, stavio sam pastu i prilepio cooler za procesor s` tim sto je ipak jedna kukica pukla ali onaj deo koji se nalazi na maticnoj ploci a ne na samom nosacu kulera :cry2: ali bez obzira na to, i dalje mi je 89-90 stepeni temp cpu ali se simulator vratio na stare vramove oko 16-20 i pici glatko kao i ranije i tek mi sad nista nije jasno odkud to sad??? :eek:

pozdrav svima i hvala na predlozima

ziveli :up:

Kolega nemoj da se igras ... to sto ti je pukao drzac kulera na maticnoj ploce moze da ti pravi probleme strasne pazi imas nekoli nacina vezivanja kulera za kuciste procesora onaj sa dve kucice i ona jsa jednom ako ti je pukla srednja kupi kuler sa jednimnosacem i obratno ... ne oslanjaj se da kuler ako tije labava veza izmedju kulera i procesora jer cim je labava pasta ce jako brzo da se osusi i od temperature pregori ... moj ti je savjet da obavezno fixiras kuler za proc dobro pa makar i plocu promenio... ili nesto budzio jer samo zbog toga ti se proc greje inace do 80 stepeni C moze da se podnese preko toga je veliki rizik i znatno manje procesor ima SNAGE tj znatno sporije radi ... a to utice na FPS

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users