Naravno, cika direktore....nazalost tako je u svetu. Vecina stvari "vise ne prave onako kako su ih ranije pravili" Imam ovde kuci neki matori Genius joystik, taj je prosao kroz stvarno svasta, i radi i dalje.....malo je neprecizan, ali je taki bio jos od pocetka...nije za flajt simulator (vise je za borbene). Sada imam Logitech-a, nema jos ni 6 meseci, a vec polako pusta cudne zvuke pri pomeranju pokretnih delova.
Sto se tice preporuka, ja nisam nikada govorio da je neki dobar ili los po nekim karakteristikama, ja sam napomenuo kako se ponasaju pojedinacni modeli (frikcija na gasu, centering force i tako dalje). Jer znam da ti ne mogu reci, ovaj ti se svidja, i dobar je a onaj nije.....mogu ti samo reci nesto sto je univerzalno (potrebna ti je sila on 17 mili njutna da pomeris polugu gasa

)
Takva je prica i sa ostalom potrosnom opremom za racunare...i dalje u fijoci imam A4Tech misa sa kuglicom koji ima 6 godina, i on radi...jes' da ga treba cistiti svaki dan, i da zapinje malo, ali on radi.....a u periodu od prethodne 2 godine, promenio sam 3-4 misa opticka...Isto je i sa slusalicama....zadnje dve nedelje nisam skoro nikuda leteo i nisam sedeo na kontroli jer mi je crko Genius headset....opet, nije neko jeftino sranje, nije ni neki specijalni skupi...ali, bio je najskuplji u radnji u to vreme....Raspao se bukvalno..mikrofon se rasklimao i poceo da pada ispod nivoa usta, kabel ispao iz one kontrole jacine zvuka, i prekino se u sred Flyin-a....za poredjenje koristim Sennheiser slusalice koje su skoro 6 puta starije, kostale su isto -+100 dinara kao i Genius, a i dalje (uz intenzivnu upotrebu) izgledaju k'o nove, a cak i imaju puno bolji i cistiji zvuk.
U danasnje vreme imas dva izbora, ili da placas prosecno i to koristis kao potrosnu robu, ili da platis debelo, i da zaista mozes da budes siguran da ce da ti traje godinama.