Preporuka za Joystick
Posted 08 December 2005 - 11:15 PM
jednom recju KRALJ nad KRALJICAMA.
a ako zelis da se otvoris onaj X45 dal je saitek. golub ima taj, vrh....
mada ovaj moj saitek je za 3 godine ( kupljen u platou ) preziveo sva moguca ratna bojista od rusije do amerike, prosao je kroz hiljade udaranje zbog padanja i cupanja zbog nerviranja i i dan danas radi kao zmaj, ma kakav crni zmaj, kao azdaja! ona sa 7 ili 9 glava iz decijih basni
Posted 09 December 2005 - 01:18 AM
Овај Мајкросфтов са Форс Фидбеком сам пробао и супер је за неко зезање али не препоручујем га јер је већ почео да ми иде на к...ц. Палица сама од себе изгуби отпор и само се ландара или крене да се тресе без потребе. Сложићу се са Љубинком (Нострадамусом ) око Саитек Сајборг 3Д Голд, или Саитек Сајборг Ево, овај последњи сам ја имао и стварно је много добар џојстик са свим могућим подешавањима да га прилагодиш сам себи (полажај дугмића, држача за руку, итд).
Поздрав,
Слободан.
Posted 09 December 2005 - 03:50 PM
...tako da je bitno samo imati dzojstik i da ne bude bas neki za 10e koji ima 3 dugmeta i koji ce da crkne posle 2 nedelje, a dal je saitek ili microsoft ili sta vec to je manje bitno.
Licno sam u svojoj FS karijeri imao i dan danas imam samo jedan jedini Dzojstik - "Microsoft Sidewinder Precision Pro 1", koji je po izgledu slican ovom ovde okacenom na slici, samo sto nema forcefeedback.
Sada je star vec nekih 5-6 godina i dalje radi ko' nov, a na njemu sam proveo sati i sati letenja sto u FSu sto u nekom od borbenih simulacija tipa Flanker2, LOMAC, CFS, IL2 itd...
Pozdrav
Posted 09 December 2005 - 08:06 PM
Sto se tice preporuka, ja nisam nikada govorio da je neki dobar ili los po nekim karakteristikama, ja sam napomenuo kako se ponasaju pojedinacni modeli (frikcija na gasu, centering force i tako dalje). Jer znam da ti ne mogu reci, ovaj ti se svidja, i dobar je a onaj nije.....mogu ti samo reci nesto sto je univerzalno (potrebna ti je sila on 17 mili njutna da pomeris polugu gasa )
Takva je prica i sa ostalom potrosnom opremom za racunare...i dalje u fijoci imam A4Tech misa sa kuglicom koji ima 6 godina, i on radi...jes' da ga treba cistiti svaki dan, i da zapinje malo, ali on radi.....a u periodu od prethodne 2 godine, promenio sam 3-4 misa opticka...Isto je i sa slusalicama....zadnje dve nedelje nisam skoro nikuda leteo i nisam sedeo na kontroli jer mi je crko Genius headset....opet, nije neko jeftino sranje, nije ni neki specijalni skupi...ali, bio je najskuplji u radnji u to vreme....Raspao se bukvalno..mikrofon se rasklimao i poceo da pada ispod nivoa usta, kabel ispao iz one kontrole jacine zvuka, i prekino se u sred Flyin-a....za poredjenje koristim Sennheiser slusalice koje su skoro 6 puta starije, kostale su isto -+100 dinara kao i Genius, a i dalje (uz intenzivnu upotrebu) izgledaju k'o nove, a cak i imaju puno bolji i cistiji zvuk.
U danasnje vreme imas dva izbora, ili da placas prosecno i to koristis kao potrosnu robu, ili da platis debelo, i da zaista mozes da budes siguran da ce da ti traje godinama.
Posted 14 December 2005 - 01:07 AM
(frikcija na gasu, centering force i tako dalje). Jer znam da ti ne mogu reci, ovaj ti se svidja, i dobar je a onaj nije.....mogu ti samo reci nesto sto je univerzalno (potrebna ti je sila on 17 mili njutna da pomeris polugu gasa )
U danasnje vreme imas dva izbora, ili da placas prosecno i to koristis kao potrosnu robu, ili da platis debelo, i da zaista mozes da budes siguran da ce da ti traje godinama.
Brate, ovde se ne kenja nije ovo WC, WC sluzi za kenjanje a nemoj da zaboravis papir!
E druze filozofe, Ivane, salu na stranu...
Pazi, vrelo ti preporucujem saitek cyborg 3d a sad kako god zelis, nije skup a odgovara CAK ivanovim njutnovima plutonovima sranjutovima...etc
P.S. ivane nemoj se vredjas salim se, covek pitao jednostavno pitanje a ti se zadubio u objasnjavanje... bice od tebe vidim ja neki novi naucnik (nadam se ne ludak da dovede covecanstvo do propasti! )
Edited by JAT241, 14 December 2005 - 01:08 AM.
Posted 14 December 2005 - 03:41 PM
Ali, zar mislis da mozes nekom reci "ovaj je dobar joystick" a da se on 100% slozi sa time....tesko, zar ne? Ovako, napomenes kako se ponasa, kako je izradjen, i nek kolega sam izgradi misljenje o tome.
Sto se platjanja tice, stojim potpuno iza cinjenice koju sam naveo, kol'ko para, tol'ko muzike
P.S. Dovodjenje covecanstva u propast mi nije bas na "to-do" listi....ali ako budem imao vremena....mozda i odradim tako nesto
Posted 20 February 2006 - 05:30 PM
Kupio sam Genius F23
JBG-a, nema se para
Mada, radi mi posao za 736
POZ!
Danas sam POLOŽIO SVE (da peć) Genius periferije koje imam u kući.
Nikad više od Genius-a ništa
Opet ona stara dobra izreka "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino".
btw
Šta mislite o Logitech Attack 3 Joystick ?
Opet ja,probaj da nadjes Thrustmaster Top Gun Afterburner II,cetvrta godina u upotrebi,RADI!
Razmišljam da uzmem taj ovih dana.
POZ!
Posted 12 April 2006 - 04:01 AM
Thrustmaster Top Gun Afterburner II. Nije uopste skup aku uzmes u obzir kvalitet izrade i opcije koje pruza.
Samo uzmi, neces se razocarati.
Posted 03 July 2006 - 11:48 AM
Saitek Cyborg Evo. Da ili Ne?
Vredi li da ga uzimam? Cena 3250. To je najbolje sto sam nasao ovde dole kod mene.
Posto je vecina vas iz bg zanima me da li ste u toku sta trenutno ima po beogradu od dzojstika i gde jer dolazim za par dana pa moram da se odlucim kako cu da resavam ovu moju situaciju sa dzojstikom.
Moj prvenac Genije F-23 crk`o pre mesec dana posle godinu i po eksploatacije i sad bih da uzmem nesto malo ozbiljnije.
Posted 03 July 2006 - 01:15 PM
Imam samo jedno pitanje.
Vredi li da ga uzimam? Cena 3250. To je najbolje sto sam nasao ovde dole kod mene.
Posto je vecina vas iz bg zanima me da li ste u toku sta trenutno ima po beogradu od dzojstika i gde jer dolazim za par dana pa moram da se odlucim kako cu da resavam ovu moju situaciju sa dzojstikom.
Moj prvenac Genije F-23 crk`o pre mesec dana posle godinu i po eksploatacije i sad bih da uzmem nesto malo ozbiljnije.
da definitivno to je ta cena i definitivno je super i odusevices se siguran sam...ja letim na volanu ali sam to probao nekoliko puta i super je.
pozdrav
Posted 03 July 2006 - 01:28 PM
A po beogradu ima li nesto bolje ili da kupujem ovo? Vec me polako `vata apstinencijalna kriza jer vec mesec dana letim bez dzojstika.
Posted 03 July 2006 - 02:36 PM
Thrustmaster Cougar HOTAS:
http://cougar.frugalsworld.com/
I do use it also with civil flight simulation. All the knobs give you
a real advantage in usability.
Things I have assigned to buttons for civil flight simming:
- extend flaps
- retract flaps
- extend/retract gear
- speed brakes / spoilers
- parking brake
- wheel brakes (have no pedals yet)
- differential wheel brakes left/right (- " -)
- reverse thrust
- COM1 transmit for ATC comms
- Autopilot disconnect
- Autothrust disconnect
- TO/GA thrust
- elevator trim up/down
- view direction
- zoom in/out
- choosing view position
- toggle kneeboard
- antenna elevation axis being used for rudder / nose wheel steering
And of course of you're into F-16 simming (Falcon 4.0 AF greeting), it's
THE stick+throttle system of your dreams (it's not perfect unmodified,
but comes close). :-)
Posted 03 July 2006 - 04:03 PM
Imam samo jedno pitanje.
Ja ga koristim. Definitivno da!
A jos ako profesionalac kao Velja kaze da je super...onda tu nema sta da se doda
P.S. Poluvolan je skroz bezveze...za ovu decu sto ne znaju da lete na joystik-u
Posted 04 July 2006 - 02:21 AM
Imam samo jedno pitanje.
Ja ga koristim. Definitivno da!
A jos ako profesionalac kao Velja kaze da je super...onda tu nema sta da se doda
P.S. Poluvolan je skroz bezveze...za ovu decu sto ne znaju da lete na joystik-u
ma pusti ej ne stajmi na muku toliko ga imam a i adlje prvo sletim nosnim tockom pa onda glavnim....uh da sam samoz nao uzeo bi joe nego dobro je sto ovi novi avioni imaju taj autoland ahahahha pozzz
mladene mladene
Posted 04 July 2006 - 09:01 AM
ma pusti ej ne stajmi na muku toliko ga imam a i adlje prvo sletim nosnim tockom pa onda glavnim....uh da sam samoz nao uzeo bi joe nego dobro je sto ovi novi avioni imaju taj autoland ahahahha pozzz
mladene mladene
[/quote]
naucices se, Veljo...jos si ti mlad
Kad ces u N.Sad?
Posted 04 July 2006 - 10:24 AM
Kupio sam Genius F23
JBG-a, nema se para
Mada, radi mi posao za 736
POZ!
Too care, 2 slike i krstenicu i primljen si u tim taj imam i ja F23U...
Edited by DrLudi, 04 July 2006 - 10:24 AM.
Posted 04 August 2006 - 11:35 AM
EVO TI IME I MARKA
MARKA> SPEED LINK
IME> BLACK WIDOW
EVO PAR SLIKA ZA PLAKANJE
BEST OF THE BEST
Attached Files
Edited by arcibald, 04 August 2006 - 11:38 AM.
Posted 31 March 2007 - 07:39 PM
Neznam zasto sam ovo napisao al nema veze
Posted 02 April 2007 - 04:09 PM
Batina je iz raja izašla..Hehe ja imam matori Logitech Wingman Extreme Digital koji je star 6-7 godina... do pre par dana je radio ocajno ali bas ocajno a ja ga nisam koristio par godina,ali onda mi je pre neki dan puko film i reko daj da ja njega rastavim... i tako ja njege rastavim , povadim potenciometre , ocistim ih malo ih razradim i ponovo ih zalemim i CUDO joystick je poceo da radi kao looood...
Neznam zasto sam ovo napisao al nema veze
U low-mid sekciji ,po mom skromnom mišljenju Genius je neprikosnoven sa svojim F31D(bez FF) i F33(sa FF)..ja sam momentalno bez džojstika pa ne letim..ali skupljam parice za novi..
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users