Jump to content

Photo

Preporuka za Joystick

• Please log in to reply
130 replies to this topic

#81 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts
  • VATSIM ID:966410

Posted 27 November 2007 - 12:31 AM

Bila oko 30E. Neces se prevariti ako ga uzmes, kao sto Mare rece, na njegovu sam ga preporuku uzeo i ne zalim. Toplo ga savetujem.

Pozdrav

#82 sale

sale

Captain

• Members
  • 359 posts
  • VATSIM ID:1002144

Posted 27 November 2007 - 01:01 AM

Imam Logitech ATTACK 3 i kosta 30 eura. Nema kalibriranja, mozes usred leta da ga izcupas iz USB, i vratis nista se ne menja nastavish da letish. Kako sam ga kupio pre godinu dana pa do danas nisam usao u podesavanja niti sam ga uopste podesavao ni prvi put. :sup: Verujte od ovoga ne treba nista bolje.

#83 Nenad Grubanovic

Nenad Grubanovic

Captain

• Members
  • 1,316 posts
  • Interests:Pravljenje kolača
  • VATSIM ID:1002068

Posted 27 November 2007 - 01:31 AM

A zato ti tako lelujaš... :D

#84 nesrulz

nesrulz

Captain

• Members
  • 202 posts
  • Interests:SERT

Posted 27 November 2007 - 01:41 AM

Bila oko 30E.

Sada je malo više, ~35 EUR.
Ali kao što rekoste, vredi. ;)

Edited by nesrulz, 27 November 2007 - 01:41 AM.

#85 pmilan

pmilan

Captain

• Members
  • 260 posts
  • VATSIM ID:1006317

Posted 30 November 2007 - 05:15 PM

Ja koristim Genius, najobicniji sa feedback-om (koji ne koristim) i sasvim je dovoljno.

#86 Zoran Dimitrov

Zoran Dimitrov

Captain

• Members
  • 151 posts
  • VATSIM ID:1012517

Posted 24 December 2007 - 04:14 PM

Nesto merkam volan za simulacije voznje kola. Moj sin ga odavno ne koristi. Zapravo volan me toliko ne zanima jer moze samo levo-desno. Zapale su mi za oko pedale. Da li je neko pokusavao da od tih pedala nesto napravi u FS i kakva su iskustva?

Tako bih iskljucio opciju autorudder i u kombibaciji sa dzojstikom dobio realnije komande.

Izvinjavam se ako je pitanje vec negde postavljeno, ali na opciji search mi nije dalo puno topika na tu temu.

#87 Andrija

Andrija

Captain

• Members
  • 544 posts
  • VATSIM ID:852907

Posted 24 December 2007 - 04:29 PM

Predpostavljam da ce pedale biti prepoznate od strane fs-a kao i bilo koji igracki hardver, sto bi znacilo da mozes da mapiras rudder na pedale, mada postoji mana u tome sto pedale nisu povezane, tj. kad pritisnes desnu, leva ostaje staticna i neces imati nozne kocnice pa ces i dalje morati da kocis pomocu dzojstika, ali u svakom slucaju mozes da probas, ne kosta nista.

Edited by Andrija, 24 December 2007 - 04:31 PM.

#88 Zoran Dimitrov

Zoran Dimitrov

Captain

• Members
  • 151 posts
  • VATSIM ID:1012517

Posted 24 December 2007 - 04:43 PM

Da, kapiram. Da u stings postavim da mi pedale daju komande za vertikalno kormilo. Jedino mi je problem kako da ih povezem sa kompom. Mozda je najbolje zajedno sa volanom, jer se one ukljucuju na volan prikljuckom koji lici na telefonski, ili onaj za umrezavanje, a volan ima USB. Pa ako mi trazi kalibraciju uradficu je, samo sto cu sam tocak volana izbaciti iz funkcije.

Jedino sto necu imati taj realan osecaj pod stopalima.

Hvala Andrija.

#89 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 24 December 2007 - 10:10 PM

Probao sam ovo, ali mi se ucinilo kao veoma nezgodno, pa sam iste iskljucio posle nepunih 5 min leta...ali rade posao, tako da ako ti ne smeta shto nisu povezane onda ok..moje cak nemaju istu "dubinu", tako da je veoma nezgodno
Pozdrav

#90 StORM48

StORM48

Captain

• Members
  • 131 posts

Posted 25 December 2007 - 01:48 AM

Do nabavke namenskog kormila, ja sam koristio pedale od volana Guillemot Ferrari Racing Wheel i budući da su po izgledu obe pedale identične/simetrične, osećaj je bio sasvim dobar, osim što nedostaju kočnice, kako je Andrija već rekao.

Inače, prvi put kada sam ovde pomenuo da je za mene letenje danas nezamislivo bez kormila, ovde sam popio jedan ironični komentar, a zaista je letenje vrlo različito u odnosu na "autorudder", u svakom pogledu. Posebno kada je prisutan nešto snažniji "crosswind" prilikom sletanja/poletanja.

Preporučujem svakome da uloži nešto truda (eventualno i novca) i nabavi neki volan (makar i najjeftiniji), ali sa simetričnim pedalama i proba kakav je osećaj. Teško će se ikada vratiti na autorudder.

Pozdrav

#91 Ivan Pejic

Ivan Pejic

Senior First Officer

• Members
  • 70 posts
  • VATSIM ID:913238

Posted 25 December 2007 - 11:04 AM

De ste ljudi,
ja sam kupio CH pedale, rogove i trotl. I super je stvar. Preporucujem. Naravno, ni to nije savrseno, ali mi bolji osecaj od dzojstika...
No, ako imate nekoga ko ide i vraca se iz Amerike, to je tamo bukvalno 2 i po puta jeftinije nego u Evropi. Ja sam to sve zajedno kupio za oko 200eur, a u Evropi bi bilo skoro 500eur. Prijatelji jedni isli i ja ih smorio da mi donesu.
Poz.
p.s. i ja se izvinjavam. Ne znam, to je sad vidim popularno, za slucaj da si promasio temu. A ne ide mi se sad na pocetak prve strane da pogledam sve o cemu je pisano. Mislim znam u globalu, ali, ipak, za svaki slucaj da se ja izvinim... :)

#92 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 13 September 2008 - 12:21 PM

Cyborg evo Wireless Joystick

The Cyborg evo Wireless gives you the freedom without wires to place the stick wherever you need it. With a 30m range, you can be assured of never losing the signal during a game session. It’s power efficient too; running from a single AA battery, providing up to 50 hours of use.

Whether flying a space craft, modern jet fighter, airline jet, or a WWII fighter, the Cyborg evo Wireless will put you in the pilot’s seat.

The world’s only fully adjustable wireless stick
Customizable head and stick enables left- and right-handers to find their optimum gaming position
Advanced programming provided by Saitek Smart Technology (SST) software.

Rapid-fire trigger
5 fire buttons
8-way ‘point-of-view’ hat switch
3D twist for rudder control
2 X 8-way Hat Switches
3D rudder twist
2 shift buttons
4 base buttons
Single spring gimbal mechanism
3 position handle adjustment to suit all hand sizes
2.4GHz RF Wireless solution delivers up to 30 feet (ten metre) range
Up to 50 hours of play on a single alkaline battery

System Requirement:
Connectivity: USB 2.0
Windows XP, XP64 and Windows Vista (all versions)

http://www.saitek.co...evowireless.htm

Uzeo sam ovo i mogu da preporucim svakom...iako je wireless nisam primetio neki udarac na frame rate, niti neko kasnjenje komandi...dosta je jeftiniji od X52, a nudi priblizno isti dozivljaj...podesiv je za velicinu ruke, a moze da se namesti i za levu...

Posted Image

#93 Marko Tomasevic

Marko Tomasevic

Captain

• VIP Members
  • 1,525 posts
  • Interests:Computer Engineering

Posted 15 September 2008 - 03:09 AM

Cena ?

#94 raven-

raven-

First Officer

• Members
  • 25 posts
  • Interests:aviation, reggae, fishing, sailing,...
  • VATSIM ID:935307

Posted 15 September 2008 - 03:37 AM

Mislim da je cijena ovog wirelessa oko 4500 din. Ja sam uzeo prije par dana Saitek Aviator za 3200 koji je po funkcijama skoro identican ovom ali ima 2 odvojene rucice gasa sto mi se bas svidjelo. E sad vrijeme ce pokazati koji je kvalitetnije izradjen i koji ce duze trajati...

#95 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 15 September 2008 - 03:46 PM

cena- 35e, al u dubai-u... video sam i taj, i dosta je jeftiniji, ali kupio sam i saitekov throttle quadrant tako da mi ne treba takav dzojstik

#96 Marko Tomasevic

Marko Tomasevic

Captain

• VIP Members
  • 1,525 posts
  • Interests:Computer Engineering

Posted 15 September 2008 - 08:08 PM

Moze pitanje...gde ste kupovali tu Saitek opremu?

Ja bih mozda uzeo ovaj wireless Joy..pa me zanima gde kod nas ima to da se uzme a da cena ne pipka u plafon...???

Poz
Marko

#97 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts
  • VATSIM ID:1074685

Posted 15 September 2008 - 09:28 PM

Pozdrav!

#98 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts
  • VATSIM ID:1074685

Posted 15 September 2008 - 09:41 PM

Pozdrav svima

Ja sam u subotu slučajno naleteo na prodavnicu "Gamer", mislim da je u Dečanskoj (na uglu iza doma sindikata) i tamo ima svega i svačega od svih ovde navedenih ima i saitek pro flight volan zajedno sa throttle quadrant-om 150€ a po istoj cijeni su i saitek pedale. Posebno throttle quadrant je oko 50€. Ostali su od 20 pa do 60€.

#99 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 15 September 2008 - 11:15 PM

kod nas je sve ovo dosta skuplje. ja sam ovaj joke uzeo u Dubai-u za oko 2500 din, a saitek throttle quadrant sam platio oko 2700 din... kod nas nemam pojma gde ima da se uzme.

Edited by Nikola, 15 September 2008 - 11:18 PM.

#100 raven-

raven-

First Officer

• Members
  • 25 posts
  • Interests:aviation, reggae, fishing, sailing,...
  • VATSIM ID:935307

Posted 16 September 2008 - 12:55 AM

Ima u Platou. Tamo ima i tih kvadranta i rogova i ostalih prdoludnji samo fali para.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users