Imao sam neku noc cast da isprobam pravi simulator Boeing 737NG (737-700) u SAS Flight Academy u Kopenhagenu, koji kosta oko 1000 Euro po satu za ostale koje nemaju kontakte kao ja

Takodje sam vidjeo sve njihove mock-ups sto se koriste za trening posade.
Letjeli smo EKCH/Kopenhagen-EKBI/Billund (DK) i par CAT II approaches u LOWI/Innsbrücku i CAT III u EKCH/Kopehagenu smo odradili, s turbulencijama, maglom, kisom, ma svasta sto je srve moglo zazeljeti. Sve u svemu fantastican dozivljaj, i masinica je sigurno nesto sto bih svako od nas htjeo da mu lezi pod jelkom za Novu Godinu

Simulator se sastoji od RL cockpita 737-700 s HUD-om i ima pozadinu za instruktora i inzinjera. Fura na nekom lijevom operativnom sistemu, tako da ga nije bilo moguce zakacit na ikakav server zbog firewalla, a letaci, mogu vam reci da scenarijo i nije nesto naruceno uradjen. Mi imamo puno bolju podlogu, al zato nemamo realistican dozivljaj u smislu kabine i efekata (vibracija i sl.).
Ako neko ima pitanja, nek samo pita, a ja cu probati odgovorit koliko je moguce. A do tad uzivajte u slikicama, i oprostite na kvalitetu i mutnim slikama, puno je treslo

Simulator i ljevo mock up modeli za treninge posade

Ulaz u simulator s mostom koji je spusten kad se ne koristi

Kabina 737NG s jos 2 sjedala za INS i ENG

APP Innsbrück rwy 26 s ok vremenom

APP Innsbrück rwy 26 s turbulencijama i maglom, CAT II (koliko se sjecam), tu je HUD super pomoc

Iako smo na ljevoj polovici piste, ovo je super ispalo, jer smo zaboravili da je app offset!

APP Kopenhagen rwy 22L s ok vidljivosti i malo turbulencija

Kaze mi da im je nesto ILS offset u scenariju!!!

Edited by flybosna.com, 19 September 2007 - 12:32 AM.