Jump to content

Photo

Hvala bogu napokon i kod nas :)

• Please log in to reply
27 replies to this topic

#1 JAT297

JAT297

Captain

• Members
  • 165 posts
  • VATSIM ID:963896

Posted 02 October 2007 - 06:51 PM

Evo citam Svet Kompj. i odusevih se kad sam video da ima kod nas da se uzme YOKE :)
interesuje me vase misljenje za ovaj prozivod http://www.saitek.com/uk/prod/yoke.htm
moze se uzeti u http://www.compdesk.co.yu/ (za 150 eura) ?

#2 Darko

Darko

Director

• Administrators
  • 1,724 posts
  • VATSIM ID:816024

Posted 02 October 2007 - 07:23 PM

Video sam ga pre 10-ak dana na netu i pedale takodje, cini mi se veoma obecavajucim. Ipak bi to trebalo uzivo probati, opipati, pa tek onda dati utisak. Imam prilike da letim FS na CH yoke-u i pedalama na faxu, super je ono osecaj u odnosu na obican dzojstik, ali kako Sale Jacimovic jos odavno rece, nekako je taj CH mnogo mekan i fin. :) Mogu misliti jos kakav postane kada se to dobro izaka par meseci ili godina. Pedale su tacno da se izujes u carapice pa lagano, da ih ne povredis. :) Otpor je takodje smesan. Kad ih guras rukama osecas otpor, ali kada se na to stave noge, gotovo da ne osecas nista.

Koliko sam video na slikama i procitao opise sajtekovih rogova i pedala, izgleda da su mnogo robusnije, svidja mi se ona metalna cevuljaga rogova, izgleda mnogo jace i izdrljivije od CH-ove plasticne mnogo manjeg precnika. Pedale mi takodje izgledaju mnogo robusnije, a postoji i podesavanje za intenzitet otpora, tako da sveukupno gledano cini mi se da zaista dosta obecavaju.

Cekamo da se neko prvi iskesira, pa javi prave utiske... :P

#3 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 02 October 2007 - 07:29 PM

e zato ce

Andrej Urosevic - masinac
Vlada Stojsic - test pilot
Marko Tomasevic - elektronika
Danilo Sakovic - producent, elektronika

Koji cine MBC studio d.o.o.

da iznenade svet :) a testu ce da bude ukljucen i jedan VO <- muska krava [oplodjac] kapitalac, poznat i kao bik [Taurus lat.] cow sa zahtijevom da upravljac izdrzi tog vola :)

Ovaj prozivod izgleda fino ali PLASTICNO ... cekam i ja utiske jer ipak je to konkurentski prozivod ...

znam da mnogo najavljujem ovo ali sta cu :) :kuboj:

#4 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts
  • Interests:ATC, Flying :)

Posted 02 October 2007 - 07:59 PM

e zato ce

da iznenade svet :) a testu ce da bude ukljucen i jedan VO <- muska krava [oplodjac] kapitalac, poznat i kao bik [Taurus lat.] cow sa zahtijevom da upravljac izdrzi tog vola :)

Ovaj prozivod izgleda fino ali PLASTICNO ... cekam i ja utiske jer ipak je to konkurentski prozivod ...

Joj bre, nocima ne spavam u iscekivanju, daj bar jos neki info :D

Neki release date, bilo sta... :sos:

#5 Darko

Darko

Director

• Administrators
  • 1,724 posts
  • VATSIM ID:816024

Posted 02 October 2007 - 09:02 PM

Danilo pa ti pricas od aprila o toj muskoj kravi, dok to stigne svi cemo vec da potrosimo pare na CH ili saiteka... :bang:

Daj neki preview i ETA pa da znamo dal da pristedimo il da se troskarimo na saitek. :)

#6 Djordje

Djordje

Captain

• Members
  • 501 posts
  • VATSIM ID:965704

Posted 02 October 2007 - 09:36 PM

Danilo, šta bi s' onim projektom za Barane? :???: :(

#7 Nenad Marcetic

Nenad Marcetic

Captain

• Members
  • 649 posts
  • VATSIM ID:980829

Posted 02 October 2007 - 11:17 PM

Danilo, mislim stvarno, sin mi se rodio, a od novog proizvoda ni traga ni glasa ;). Necemo valjda u skolu da ga ispracamo sa novim proizvodom (al sam bezobrazan :D ).

#8 JAT297

JAT297

Captain

• Members
  • 165 posts

Posted 03 October 2007 - 12:02 AM

e zato ce

heheeh :) ne sumanjam u ekipu, ali ne znam koja je projektovna cena :)
i sto kaze Dare oh boze kada ce to biti :)

( by the way koja je nominalna ili trzisna vrednost vase akcije MBC studio d.o.o mozda bih nesto kupio )

:)

#9 Nenad Marcetic

Nenad Marcetic

Captain

• Members
  • 649 posts
  • VATSIM ID:980829

Posted 03 October 2007 - 06:18 AM

( by the way koja je nominalna ili trzisna vrednost vase akcije MBC studio d.o.o mozda bih nesto kupio )

Pa naravno da ne znas Ogi, kad nisi na forumu. Oko svega je bilo reci, tako da potrazi malo. Nemoj misliti da imas protekciju da trazim(o) za tebe, jer si nam drugar :P.

#10 JAT297

JAT297

Captain

• Members
  • 165 posts

Posted 03 October 2007 - 01:20 PM

Pa naravno da ne znas Ogi, kad nisi na forumu. Oko svega je bilo reci, tako da potrazi malo. Nemoj misliti da imas protekciju da trazim(o) za tebe, jer si nam drugar :P.

:) :) :)

#11 Aleksandar Jacimovic

Aleksandar Jacimovic

Captain

• Members
  • 1,175 posts
  • Interests:sve i svasta
  • VATSIM ID:890708

Posted 19 November 2007 - 01:30 AM

:thinking: 300 funti za ceo komplet od Sajteka? Ljudi,doooobro treba razmisliti,nisu male pare,ovo pisem kao neko ko je pre vise godina strovalio pare u nesto slicno a to ipak nije to.Pricamo o novcu za koji mozete izleteti zamalo 5 REAL sati na C172 ali pre toga, ko nije probao CH ili slicno,WELCOME kod mene(ali da se izuje,ne pred vratima vec pre letenja :D ),probajte,imajte svoje iskustvo,uporedite sa jednom panoramom kod NASEG Velje a mozete i sa mnom(kad se otopi i osusi LYBJ) i odlucite.
Darko je rekao svoje,ima ih jos,Andrija,Boki,kolega Stojanovic(leteli kod mene) a i Velja ima sta da kaze posto ima CH.
Pozdrav :plane:

#12 Aleksandar Jacimovic

Aleksandar Jacimovic

Captain

• Members
  • 1,175 posts

Posted 19 November 2007 - 01:41 AM

:bang: nije mi uspeo edit.
Licno,verujem da Danilo i njegov inzenjerski tim razvijaju, na osnovu nekih iskustava,neuporedivo bolju stvar,
misljenja sam da vredi sacekati.
Pozdrav

#13 sale

sale

Captain

• Members
  • 359 posts
  • VATSIM ID:1002144

Posted 19 November 2007 - 10:19 AM

Danilo, mislim stvarno, sin mi se rodio, a od novog proizvoda ni traga ni glasa ;). Necemo valjda u skolu da ga ispracamo sa novim proizvodom (al sam bezobrazan :D ).

Nek je ziv i zdrav, otpraticemo mi njega i u vojsku, i onda ce doci
yoke

#14 JAT297

JAT297

Captain

• Members
  • 165 posts

Posted 19 November 2007 - 11:03 AM

:thinking: 300 funti za ceo komplet od Sajteka? Ljudi,doooobro treba razmisliti,nisu male pare,ovo pisem kao neko ko je pre vise godina strovalio pare u nesto slicno a to ipak nije to.Pricamo o novcu za koji mozete izleteti zamalo 5 REAL sati na C172 ali pre toga, ko nije probao CH ili slicno,WELCOME kod mene(ali da se izuje,ne pred vratima vec pre letenja :D ),probajte,imajte svoje iskustvo,uporedite sa jednom panoramom kod NASEG Velje a mozete i sa mnom(kad se otopi i osusi LYBJ) i odlucite.
Darko je rekao svoje,ima ih jos,Andrija,Boki,kolega Stojanovic(leteli kod mene) a i Velja ima sta da kaze posto ima CH.
Pozdrav :plane:

Sale :) nije 300 funti nego 300 jura :)

ps Takodje verujem da ce Danilove ekipe Yoke biti kvalitetan, al ja sam nestripljiv covek, naravucenjije
ako imam pare za Ferari a mogu da ga kupim tek za 3 dana uzecu danas Porsea :)

Poz svima

#15 Aleksandar Jacimovic

Aleksandar Jacimovic

Captain

• Members
  • 1,175 posts

Posted 19 November 2007 - 12:36 PM

:???: cek,cek,na sajtu proizvodjaca stoji:rogovi+trotl+pedale= 300 funti.Sta si ti konkretno platio 300 evra?

Edited by Aleksandar Jacimovic, 19 November 2007 - 12:38 PM.

#16 JAT297

JAT297

Captain

• Members
  • 165 posts

Posted 19 November 2007 - 12:43 PM

:???: cek,cek,na sajtu proizvodjaca stoji:rogovi+trotl+pedale= 300 funti.Sta si ti konkretno platio 300 evra?

Kod nas u bg u firma koji je zvanicni distributer Saiteka firma Compdesk cini mi se :)
prodaje ,malo sam slagao za 12 060 dinara YOKE sa trotlom :) (160 jura) ja sam samo uzeo ovu varijantu

i za 12 060 dinara pedale znaci sve ukupno oko 320 jura

samo sto sad trenutno mislim da nemaju pedale,bice u januaru

#17 sale

sale

Captain

• Members
  • 359 posts
  • VATSIM ID:1002144

Posted 19 November 2007 - 02:29 PM

na ovom sajtu mozete videti cene aero nauticke opreme u londonu www.transair.co.uk sa ponudom i moze se kupiti odmah karticom

#18 Nenad Grubanovic

Nenad Grubanovic

Captain

• Members
  • 1,316 posts
  • Interests:Pravljenje kolača
  • VATSIM ID:1002068

Posted 19 November 2007 - 02:33 PM

Kod nas u bg u firma koji je zvanicni distributer Saiteka firma Compdesk cini mi se :)
prodaje ,malo sam slagao za 12 060 dinara YOKE sa trotlom :) (160 jura) ja sam samo uzeo ovu varijantu

i za 12 060 dinara pedale znaci sve ukupno oko 320 jura

samo sto sad trenutno mislim da nemaju pedale,bice u januaru

Ogi, čekam review te skalamerije uskoro :clap:

#19 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts
  • Interests:ATC, Flying :)

Posted 19 November 2007 - 04:52 PM

Ajde covece daj review, samo nesto malo me deli od odlaska u prodavnicu i probavanja (i kupovine) istog proizvoda :mrgreen:

#20 JAT297

JAT297

Captain

• Members
  • 165 posts

Posted 19 November 2007 - 10:32 PM

Drage moje kolege evo link tu se nalazi kratak Review proizvoda http://www.sk.co.yu/.../10/sitj02.html

Ja sam stvarno zadovoljan ,ako niste siledzije :) nema sanse da pukne na samim rogovima ima oko 11 dugmica koje mozete programirati u okviru simulatora kako zelite ,uz rogove dobijate trotl koji je karakteristican za avione sa propelerima :) tipa kao PA 31 ili neki drugi znaci imate rucicu za trotl ,zatim broj obrtaja propelera i mixture zatim imate na samom trotlu 6 dugmica koje takodje mozete programirati kako zelite ,kao i opisane rucice .Na rogovima imate mali display koji predstavlja hronometar znaci imate tu jos tri dugmica iima za restart ,startovanje i za jos nesto :) Rogovi se kace preko USB a nije potrebno instalirati drajvere koje dobijate sa proizvodom ,prepoznavanje ide bez ikakvih problema ,jedina mozda mana je kao sto su pomenuli u Svetu kompjutera da rucice rogova nisu oblozene gumom tako da igraci kojima se znoje ruke nece biti zadovonji ;) ja sam stvarno prezadovoljan sa cenom od 150 jura :) samo mozes da pevas :)
Pedale morate da uzmete odvojeno i kostaju kao sto sam i rekao oko 160 jura ,e da i garancija na rogove je 2 godine !

Eto toliko :) poz ako imate pitanja ,pitajte :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users