stigo track IR ! kod nas
Posted 09 October 2007 - 06:39 PM
Posted 12 October 2007 - 10:05 PM
Posted 19 October 2007 - 01:26 AM
Svako dobro
Posted 20 October 2007 - 05:43 PM
Ја сам пробао Cam2Pan, али нисам имао Web камеру већ сам пробао сам камкордером повезаним на VideoIn улаз графичке. Имао сам неке забаговане резултате па сам баталио, али ми је после неколико месеци Cam2Pan правио проблем у LOMAC-у па сам га деинсталирао. Ако је још неко пробао нека пренесе утиске, колико је то слично, да ли подржава све осе, какав је FPS, колико јако осветлење треба...Program se zove Cam2Pan_209 pa ko zeli neka ga potrazi, a ko ima para neka kupi IR. Probao sam i njega i zaista je OK. Ali da li vredi sve pare?????
Svako dobro
Немања, како то све изгледа у комбинацији са пројеткором? Могао би неки видео да направиш (макар мобилним телефоном) па да поделиш са нама.
рзумемгосподинекапетане
Posted 20 October 2007 - 07:31 PM
Na ovom sajtu se mogu pronaci dobri video zapisi o samoj izradi uredjaja i podesavanju programa,kao i sam program, iz prilozenog se moze zakljuciti da sasvim solidno radi i nije tesko napraviti tako nesto.
Ja jos uvek nisam ugrabio slobodnog vremena , ali sam pribavio elemente za izradu, pa cu obavestiti kako se ponasa, i da li je ustvari bas toliko jednostavno
Posted 21 October 2007 - 11:09 AM
Na oficijelnom sajtu koji je Ivanz80 dao pise da fastrack u FS9 ne radi po dubini, tj ne moze se pomeranjem glave napred nazad zumirati pogled. Moguce je samo u FSX, tako da kome ne smeta neka proba.
Posted 21 October 2007 - 11:46 AM
Posted 21 October 2007 - 02:01 PM
I sad se presabiram,jesam li trebao ili nisam...jer kad mi je sestra usla u sobu i vidjela me sa kacketom kako vrtim glavom unaokolo,pitala me treba li da pozove strucno lice koje bi moglo da mi pomogne
Nego...vi me drugovi jedini razumijete...stvarcica je stvarno super,mnogo mi je sada realniji osjecaj nego u 2D kokpitu,jedino sto je potrebno vremena da se naviknete na pokrete i na osjecaj. Ja sam se vec koliko toliko navikao,ali i dalje se ponekad zaboravim pa pocnem da se mrdam u samom prilazu ili na take off-u,i izgubim vizuru koja je optimalna. Sto se tice instalacije,tu nemam sta da napisem,jer je toliko prosto da sam cak i ja iz prve sve podesio. Pokrene se cd i to je to,a na F12 postavljate pocetni polozaj. Zahtjevnost kompjutera takodje nije moj rejon,pa da ne lupetam ovuda,vidim da je to vec objasnjeno kako treba...ali mogu da kazem da meni radi sasvim fino,uz minimalne zastoje koji su zaista minimalni. Imam graficku gforce 6600,1G ram-a,80 giga hard i mislim da je brzina 3,0 ghz(izvinjavam se ako sam lupio nesto). Pmdg mi vise sjecka tako da sa trackir-om uglavnom letim leveld 767 koji radi ko zmaj,tj. klizi.
Uglavom,uzivancija je,jer ko jednom proba,vjerovatno se nece vracati na 2D panel. Ono u cemu posebno uzivam je sto vise ne moram da koristim dugmad za poglede sa strana,sto pri taxiranju sto u vizuelnim prilazima,uostalom svi vec znate prednosti virt. kokpita,da ne pametujem ja sad...
Pozdrav svima,Jat294
Posted 21 October 2007 - 03:37 PM
A jesi li kupio sa TrackClip pro dodatkom ili ne (onaj sa LE diodama i kablom)?
Kad njega namontiraš na slušalice, izgleda kao mikrofon, pa samim tim - manje deluješ kao ludak.
Pozdrav
Posted 21 October 2007 - 04:12 PM
Pozdrav
Posted 24 October 2007 - 09:28 PM
IR Track, ovo treba videti
Hvala kolegi Urosu na linku .
Posted 25 October 2007 - 02:46 PM
Ma od toga opada kosa.
Zato mi še više sviđa ovo drugo.
Pozdrav
Posted 06 November 2007 - 12:22 AM
Ostaje mi josh da testiram sve ovo u FS9 jer nisam imao vremena danas, tako da vam se uskoro javljam iz VC-a
Sve potrebno za izradu ovoga ukljucujuci i kamericu ne kosta vise od 1500din, tako da je veoma pristupacno i sto je naj vaznije radi
Posted 20 December 2007 - 01:41 AM
provalite ovaj proizvod . Koliko sam skapirao na njihovom sajtu ovde noseci cvikere uopste nemorate biti okrenuti ispred sebe i gledati u monitor. Ako je ovo tacno imate utisak da ste stvarno u kokpitu.
evo link pa proverite, bas me zanima sta mislite , da li ovo vredi ili je jos samo gadget da se simmerima uzme love .
pozzz
http://flyvr920.com/
Posted 20 December 2007 - 02:00 AM
Svakako...isto kao i kod Track-IR, ovo je ok samo kada je u pitanju letenje u VC
Pozdrav
Marko
Posted 20 December 2007 - 03:19 AM
Posted 20 December 2007 - 01:32 PM
A ona cena od 400$ je još "fake" (dole piše crvenim slovima da je "proizvod trenutno nedostupan po sniženoj ceni, baš dobra fora...)
Oni koji su probali, kažu da se bukvalno FANTASTIČAN efekat postiže sa tzv. "Fresnel" (Freinel) sočivima, koja uvećavaju vizuru ne rasipajući svetlost. Pa se na taj način dobijaju efekti uvećanja prikaza i (posebno bitno) efekat trodimenzionalnosti, gde imate utisak da je sam scenery mnogo dalje od vas, plus što se primicanjem i odmicanjem glave (kao i propinjanjem) sam prikaz delimično menja, kao i u pravom kokpitu.
Stvar je potpuno luda, jer radi još jednu veliku stvar - uvećava displej. Tako se (na primer) za monitor od 17-19 inča uzima sočivo koje ekran uvećava do nekih 30 inča i to izgleda prosto neverovatno, jer dodaje i efekat gledanja kroz staklo.
Jedino što me od svega nervira je što SimKits (www.simkits.com) večito kuburi sa lagerom ovih sočiva i nema velike kolike bih ja hteo (41 inča je bio najveći, ali ga nikad nisam video da ima da se kupi). Inače, modeli kod njih su imali i lepo postolje i tako dalje.
Malo je skuplje, ali se time ne dobija samo veličina (da ne pominjemo što za 200 evra ne postoji toliko veliki monitor), već i gorepomenute osobine, pa eto - ko voli...
http://www.simkits.c....php?prodid=303
Pozdrav
Edited by StORM48, 20 December 2007 - 01:34 PM.
Posted 20 December 2007 - 05:34 PM
evo sta strucnjaci u svojoj produkciji mogu napraviti. zelja mi je podijeliti iskustvo mojih kolega s vama.
http://forum.croplus...opic.php?t=3476
Posted 20 December 2007 - 06:41 PM
Kolega, ne pratiš temu pažljivo. To je već isprobano i radi!
Jedino što mi se ipak više sviđa TrackIR, jer postiže daleko veći frame-rate.
Pozdrav
Posted 20 December 2007 - 06:47 PM
Bas cu da probam ovo kad stignem...svakako, fenomenalan topic.Home made Track IR ... FreeTrack
evo sta strucnjaci u svojoj produkciji mogu napraviti. zelja mi je podijeliti iskustvo mojih kolega s vama.
http://forum.croplus...opic.php?t=3476
Pozdrav
Marko
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users