Jump to content

Photo

stigo track IR ! kod nas

• Please log in to reply
80 replies to this topic

#21 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 09 October 2007 - 06:39 PM

PoV se lako izbacuje iz fs ... samo se ODKONFIGURISE a preko fsuipc moze da mu se daju nove funkcije ... za svih 8 polozaja

#22 JAT294

JAT294

Senior First Officer

• Members
  • 62 posts

Posted 12 October 2007 - 10:05 PM

Imam pitanje? Koji je po vama avion najbolji za koriscenje track ir-a,mislim,da mu sve radi u virtuelnom kokpitu...jer sam gledao u pmdg-u (737) i ne radi mi overhead panel

#23 Nemanja

Nemanja

First Officer

• Members
  • 35 posts

Posted 19 October 2007 - 01:26 AM

Jako dobra tema! Mada redovono cesljam forum i citam postove, retko kad se i javljam. Elem, puno pozdrava svima i imam da dodam da smo odlaskom Joa puno toga izgubili. Nas dvojica smo pre odprilike 2 godine razgovarali o tome i za nekih 5 minuta sam od njega dobio link ka programu koji to jako dobro simulira ali sa web kamericom koja kosta 800 dindzi. Jos uvek imam taj program ali sam link zaboravio. Program se zove Cam2Pan_209 pa ko zeli neka ga potrazi, a ko ima para neka kupi IR. Probao sam i njega i zaista je OK. Ali da li vredi sve pare?????
Svako dobro

#24 mitrowsky

mitrowsky

Training Director

• Staff Members
  • 747 posts
  • VATSIM ID:868788

Posted 20 October 2007 - 05:43 PM

Program se zove Cam2Pan_209 pa ko zeli neka ga potrazi, a ko ima para neka kupi IR. Probao sam i njega i zaista je OK. Ali da li vredi sve pare?????
Svako dobro

Ја сам пробао Cam2Pan, али нисам имао Web камеру већ сам пробао сам камкордером повезаним на VideoIn улаз графичке. Имао сам неке забаговане резултате па сам баталио, али ми је после неколико месеци Cam2Pan правио проблем у LOMAC-у па сам га деинсталирао. Ако је још неко пробао нека пренесе утиске, колико је то слично, да ли подржава све осе, какав је FPS, колико јако осветлење треба...
Немања, како то све изгледа у комбинацији са пројеткором? Могао би неки видео да направиш (макар мобилним телефоном) па да поделиш са нама.

рзумемгосподинекапетане :mrgreen:

#25 Ivanz80

Ivanz80

Captain

• Members
  • 440 posts
  • Interests:Civil aviation
  • VATSIM ID:1004136

Posted 20 October 2007 - 07:31 PM

ttp://www.free-track.org/english

Na ovom sajtu se mogu pronaci dobri video zapisi o samoj izradi uredjaja i podesavanju programa,kao i sam program, iz prilozenog se moze zakljuciti da sasvim solidno radi i nije tesko napraviti tako nesto.

Ja jos uvek nisam ugrabio slobodnog vremena , ali sam pribavio elemente za izradu, pa cu obavestiti kako se ponasa, i da li je ustvari bas toliko jednostavno :D

:plane:

#26 Uros

Uros

First Officer

• Members
  • 36 posts
  • VATSIM ID:981057

Posted 21 October 2007 - 11:09 AM

http://www.youtube.c...0...ted&search=

Na oficijelnom sajtu koji je Ivanz80 dao pise da fastrack u FS9 ne radi po dubini, tj ne moze se pomeranjem glave napred nazad zumirati pogled. Moguce je samo u FSX, tako da kome ne smeta neka proba.

#27 Nenad Marcetic

Nenad Marcetic

Captain

• Members
  • 649 posts
  • VATSIM ID:980829

Posted 21 October 2007 - 11:46 AM

Videcemo, cekam vec par dana da kolega Sredanovic napise izvestaj, posto je testirao ovaj proizvod, i prezadovoljan je :D.

#28 JAT294

JAT294

Senior First Officer

• Members
  • 62 posts

Posted 21 October 2007 - 02:01 PM

:) Izvinjavam se sto kasnim sa report-om...sprzio sam te pare o kojima ste pricali za trackIR,i prihvatam sve kritike na racun bahatosti i nepromisljenosti :cry2: ali to je jace od mene. Po ko zna koji put sam spiskao lovu za simulator i virtuelno letenje a da pritom pojma nemam kako cu i od cega npr. platiti racune,izvesti djevojku... :???:
I sad se presabiram,jesam li trebao ili nisam...jer kad mi je sestra usla u sobu i vidjela me sa kacketom kako vrtim glavom unaokolo,pitala me treba li da pozove strucno lice koje bi moglo da mi pomogne :D
Nego...vi me drugovi jedini razumijete...stvarcica je stvarno super,mnogo mi je sada realniji osjecaj nego u 2D kokpitu,jedino sto je potrebno vremena da se naviknete na pokrete i na osjecaj. Ja sam se vec koliko toliko navikao,ali i dalje se ponekad zaboravim pa pocnem da se mrdam u samom prilazu ili na take off-u,i izgubim vizuru koja je optimalna. Sto se tice instalacije,tu nemam sta da napisem,jer je toliko prosto da sam cak i ja iz prve sve podesio. Pokrene se cd i to je to,a na F12 postavljate pocetni polozaj. Zahtjevnost kompjutera takodje nije moj rejon,pa da ne lupetam ovuda,vidim da je to vec objasnjeno kako treba...ali mogu da kazem da meni radi sasvim fino,uz minimalne zastoje koji su zaista minimalni. Imam graficku gforce 6600,1G ram-a,80 giga hard i mislim da je brzina 3,0 ghz(izvinjavam se ako sam lupio nesto). Pmdg mi vise sjecka tako da sa trackir-om uglavnom letim leveld 767 koji radi ko zmaj,tj. klizi.
Uglavom,uzivancija je,jer ko jednom proba,vjerovatno se nece vracati na 2D panel. Ono u cemu posebno uzivam je sto vise ne moram da koristim dugmad za poglede sa strana,sto pri taxiranju sto u vizuelnim prilazima,uostalom svi vec znate prednosti virt. kokpita,da ne pametujem ja sad...

Pozdrav svima,Jat294

#29 StORM48

StORM48

Captain

• Members
  • 131 posts

Posted 21 October 2007 - 03:37 PM

Hehe! :P

A jesi li kupio sa TrackClip pro dodatkom ili ne (onaj sa LE diodama i kablom)?

Kad njega namontiraš na slušalice, izgleda kao mikrofon, pa samim tim - manje deluješ kao ludak. :suprise:

Pozdrav

#30 JAT294

JAT294

Senior First Officer

• Members
  • 62 posts

Posted 21 October 2007 - 04:12 PM

:D Jesam,pro 4 varijanta,sa tim dodatkom,i probao sam da ga namjestim,ali ne ide... :eek: Mislim,u pravu si,mnogo elegantnije izgleda sa tim dodatkom,zakacim ga ja za sluske i sve,reaguje,ali ja slusalice drzim samo oko vrata zbog mic-a,pa nikako da namjestim da ugao bude ok. Kacket mi je bolja varijanta,tj. lakse sam se navikao,skinem ga bilo kad,a kad ga vratim na vugla isti mi je skoro vidik,mada cudno sa njim izgledam...mislim,u sobi sa kacketom,a Sunca nidje :)
Pozdrav

#31 Nenad Marcetic

Nenad Marcetic

Captain

• Members
  • 649 posts
  • VATSIM ID:980829

Posted 24 October 2007 - 09:28 PM

Mozda nam kolega Sredanovic, prezentuje ovako nesto?!? :D

IR Track, ovo treba videti

Hvala kolegi Urosu na linku :D.

#32 StORM48

StORM48

Captain

• Members
  • 131 posts

Posted 25 October 2007 - 02:46 PM

@JAT294
Ma od toga opada kosa. :D
Zato mi še više sviđa ovo drugo.

Pozdrav

#33 Ivanz80

Ivanz80

Captain

• Members
  • 440 posts
  • Interests:Civil aviation
  • VATSIM ID:1004136

Posted 06 November 2007 - 12:22 AM

E pa danas sam ugrabio malo vremena da sklopim Freetrack i testiram ga . Sama izrada zahteva minimalno poznavanje elektronike i bukvalno je sve opisano u dokumentu prilozenom uz FreeTrack program koji se besplatno meze skinuti. Web kamerica koju koristim je Logitech ova (30fps) za ovo sasvim dovoljno. Nakon malo muke oko podesavanja osvetljenja sve je profunkcionisalo kao sat :suprise:

Ostaje mi josh da testiram sve ovo u FS9 jer nisam imao vremena danas, tako da vam se uskoro javljam iz VC-a :D

Sve potrebno za izradu ovoga ukljucujuci i kamericu ne kosta vise od 1500din, tako da je veoma pristupacno i sto je naj vaznije radi :)

#34 Misha11000

Misha11000

Captain

• Members
  • 442 posts
  • VATSIM ID:997694

Posted 20 December 2007 - 01:41 AM

pozdrav

provalite ovaj proizvod . Koliko sam skapirao na njihovom sajtu ovde noseci cvikere uopste nemorate biti okrenuti ispred sebe i gledati u monitor. Ako je ovo tacno imate utisak da ste stvarno u kokpitu.

evo link pa proverite, bas me zanima sta mislite , da li ovo vredi ili je jos samo gadget da se simmerima uzme love .

pozzz

http://flyvr920.com/

#35 Marko Tomasevic

Marko Tomasevic

Captain

• VIP Members
  • 1,525 posts
  • Interests:Computer Engineering

Posted 20 December 2007 - 02:00 AM

Bolesna stvarcica...400$...eeee sine...za te pare bolje bi im bilo da je nesto uuuultra dobro :)
Svakako...isto kao i kod Track-IR, ovo je ok samo kada je u pitanju letenje u VC

Pozdrav
Marko

#36 Nenad Grubanovic

Nenad Grubanovic

Captain

• Members
  • 1,316 posts
  • Interests:Pravljenje kolača
  • VATSIM ID:1002068

Posted 20 December 2007 - 03:19 AM

Pa dobro, nelogično je da sa 3D spravom na očima koristiš 2D panel. Čak mislim da je nemoguće.

#37 StORM48

StORM48

Captain

• Members
  • 131 posts

Posted 20 December 2007 - 01:32 PM

640x480. Mala je to rezolucija, zato je tako jeftino. Slične stvarčice neke dovoljne rezolucije (800x600), koštaju daleko više (na primer, 3DVisor Z800 košta oko 1400$). Neće to još da pojeftini na neku razumnu meru.

A ona cena od 400$ je još "fake" (dole piše crvenim slovima da je "proizvod trenutno nedostupan po sniženoj ceni, baš dobra fora...) :(

Oni koji su probali, kažu da se bukvalno FANTASTIČAN efekat postiže sa tzv. "Fresnel" (Freinel) sočivima, koja uvećavaju vizuru ne rasipajući svetlost. Pa se na taj način dobijaju efekti uvećanja prikaza i (posebno bitno) efekat trodimenzionalnosti, gde imate utisak da je sam scenery mnogo dalje od vas, plus što se primicanjem i odmicanjem glave (kao i propinjanjem) sam prikaz delimično menja, kao i u pravom kokpitu.

Stvar je potpuno luda, jer radi još jednu veliku stvar - uvećava displej. Tako se (na primer) za monitor od 17-19 inča uzima sočivo koje ekran uvećava do nekih 30 inča i to izgleda prosto neverovatno, jer dodaje i efekat gledanja kroz staklo.

Jedino što me od svega nervira je što SimKits (www.simkits.com) večito kuburi sa lagerom ovih sočiva i nema velike kolike bih ja hteo (41 inča je bio najveći, ali ga nikad nisam video da ima da se kupi). Inače, modeli kod njih su imali i lepo postolje i tako dalje.

Malo je skuplje, ali se time ne dobija samo veličina (da ne pominjemo što za 200 evra ne postoji toliko veliki monitor), već i gorepomenute osobine, pa eto - ko voli... :)

Posted ImagePosted Image

http://www.simkits.c....php?prodid=303

Pozdrav

Edited by StORM48, 20 December 2007 - 01:34 PM.

#38 Pajki

Pajki

Captain

• Members
  • 270 posts

Posted 20 December 2007 - 05:34 PM

Home made Track IR ... FreeTrack

evo sta strucnjaci u svojoj produkciji mogu napraviti. zelja mi je podijeliti iskustvo mojih kolega s vama.

http://forum.croplus...opic.php?t=3476

#39 StORM48

StORM48

Captain

• Members
  • 131 posts

Posted 20 December 2007 - 06:41 PM

@Pajki
Kolega, ne pratiš temu pažljivo. To je već isprobano i radi! :)
Jedino što mi se ipak više sviđa TrackIR, jer postiže daleko veći frame-rate. :)

Pozdrav

#40 Marko Tomasevic

Marko Tomasevic

Captain

• VIP Members
  • 1,525 posts
  • Interests:Computer Engineering

Posted 20 December 2007 - 06:47 PM

Home made Track IR ... FreeTrack

evo sta strucnjaci u svojoj produkciji mogu napraviti. zelja mi je podijeliti iskustvo mojih kolega s vama.

http://forum.croplus...opic.php?t=3476

Bas cu da probam ovo kad stignem...svakako, fenomenalan topic.

Pozdrav
Marko

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users