Jump to content

Photo

Joystick?

• Please log in to reply
21 replies to this topic

#1 Enzo83

Enzo83

Second Officer

• Members
  • 21 posts

Posted 25 March 2008 - 01:06 PM

Pozdrav svima...

Trebao bi mi savjet oko odabira kupnje joysticka. Molio bih vas preporuku. Mozda Saitek Aviator?!

Unaprijed hvala...

#2 Pajki

Pajki

Captain

• Members
  • 270 posts

Posted 25 March 2008 - 07:00 PM

Pozdrav svima...

Trebao bi mi savjet oko odabira kupnje joysticka. Molio bih vas preporuku. Mozda Saitek Aviator?!

Unaprijed hvala...

budi precizniji sto zelis od joysticka?

#3 Enzo83

Enzo83

Second Officer

• Members
  • 21 posts

Posted 25 March 2008 - 07:26 PM

Prvenstveno trazim joystick koji je precizan, i da ne krepaje (na nekim furumima se da procitat da neki poprilicno skupi joystick-i krepavaju vrlo brzo). E sada nesto sam razmisljao o Force feedback-u (Logitech Force™ 3D Pro) ali ne znam koliko je taj Force feedback kompatibilan s FS2004 i koliko bi se isplatilo imati ga. Uglavnom trebao bi mi joystick koji je prema vasem misljenju dobar odabir za FS2004 i dodatke kao sto su Level-D 767, PMDG, Wilco Airbus... cijena i nije bas najbitnija stvar...

#4 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 25 March 2008 - 09:06 PM

http://www.saitekusa...prod/x52pro.htm

Mozda ovako nesto?

#5 Pajki

Pajki

Captain

• Members
  • 270 posts

Posted 25 March 2008 - 10:42 PM

http://www.saitekusa...prod/x52pro.htm

Mozda ovako nesto?

PO MENI NAJBOLJI PRIJEDLOG, JER SVE DRUGO JE PIZDARIJA OD KALIBRACIJE, MISLIM NA SKUPLJE VARIJANTE.

#6 Enzo83

Enzo83

Second Officer

• Members
  • 21 posts

Posted 26 March 2008 - 03:34 PM

Definitivno je zvijer, ali citam da crkavaju. Bojim se dati toliko love za nesto sto ce mi stalno bit po servisima... kuzite?! A evo na nekom forumu kazu da je Aviator precizniji... Vas komentar....

#7 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 26 March 2008 - 06:57 PM

Ne znam, ok god ga ima rekao mi je da je x52 pro izuzetan, niko ga nikad u servis nije odneo :D
To ti je k'o sa mobilnim telefonima...za koji god model da pitash, neki ce reci da je extra, a drugi da je go*no i da crkava...a nema pravila kako ce se aparat ponashati :)
Pozdrav

#8 Enzo83

Enzo83

Second Officer

• Members
  • 21 posts

Posted 26 March 2008 - 07:24 PM

Ne znam, ok god ga ima rekao mi je da je x52 pro izuzetan, niko ga nikad u servis nije odneo :D
To ti je k'o sa mobilnim telefonima...za koji god model da pitash, neki ce reci da je extra, a drugi da je go*no i da crkava...a nema pravila kako ce se aparat ponashati :)
Pozdrav

Slazem se s tobom Nikola.... valjda nisam srece da cu kupit corak :thinking: Inace ne znam sto je s tim Force feedback, koliko sam primjetia x52 ga nema. Mozda bi taj Force feedback bio dobra stvar... ima li ko neka iskustva... da li daje poseban osjecaj ili se moze bez njega proci?

Pozdrav....

#9 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 26 March 2008 - 08:51 PM

Iskreno meni se osecaj nimalo ne svidja, tako da ne brini zbog toga, toliko sam jurio joke sa force feedback-om i na kraju sam zakljucio da je bolje kad stoji iskljucen :)

#10 nikolatutoric

nikolatutoric

Captain

• Members
  • 201 posts
  • VATSIM ID:1023054

Posted 26 March 2008 - 10:17 PM

Iskreno meni se osecaj nimalo ne svidja, tako da ne brini zbog toga, toliko sam jurio joke sa force feedback-om i na kraju sam zakljucio da je bolje kad stoji iskljucen :)

Takodje, nesvidja mi se force feedback. Drzim ga iskljucenog.
Ovaj ja imam http://www.benchmark...ck_widow_06.jpg
vec skoro 4 godine. Nikad mu nista nije bilo. Instaliram driver za 5 sec i ubodem u USB i letim. :)

#11 Enzo83

Enzo83

Second Officer

• Members
  • 21 posts

Posted 27 March 2008 - 12:12 AM

E pa ova dva glasa su me uvjerila da zaboravim force feedback.... Samo bi me jos zanimalo da li je moguce nabaviti joystick posebno pa throttle posebno... i je li to pametno? Kakav mi je izbor?.... (mozda sam malo dosadan ali....)

Pozdrav.....

#12 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 27 March 2008 - 01:22 AM

http://www.itsvet.co...e-quadrant/810/

Obrati paznju na dnu je ime firme koja je ovlascena da ovo prodaje i telefoni..mislim da se narucuje i da se upisuje na listu cekanja, ali vredi svake pare i svakog minuta cekanja

#13 Enzo83

Enzo83

Second Officer

• Members
  • 21 posts

Posted 27 March 2008 - 11:35 AM

Kod Saiteka x52 ovaj Throttle mi izgleda malo nezgrapno.... tocnije za ljevaka.... ispravite me ako grijesim ali ne izgleda mi nesto da lijepo lezi u ruci....

#14 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 27 March 2008 - 03:59 PM

LOGITECH WINGMAN PRO 3D FORCE FEEDBACK mene odlicno sluzi .Bas sam zadovoljan precizan je sam se kalibrise ... feedback mu je ok mada sam ga ja iskljucio tako da sada ima zerro force ono jedva da se vraca sam ali meni tako odgovara :)

Attached File  41VTRDTJ7YL._AA280_.jpg   9.87KB   76 downloads

#15 Enzo83

Enzo83

Second Officer

• Members
  • 21 posts

Posted 28 March 2008 - 12:24 PM

Ako se ne odlucim na X52 (ipak trenutno mi je malo puno novaca), definitivno mi je ovaj Logitech prvi na listi... Mislim da ima sve sto treba... bar za prvu ruku....

#16 Enzo83

Enzo83

Second Officer

• Members
  • 21 posts

Posted 28 March 2008 - 01:56 PM

Zanima me jos nesto u vezi ovoga Logitech Freedom™ 2.4 Cordless joysticka. Naime da li ova wireless tehnologija utjece na preciznost samoga joysticka i da li je po performansama isti kao i ovi s USB prikljuckom??
Ne bi bilo cool da na Kai-Tak-u zalipim u brdo radi sporog reagiranja joysticka :)

#17 Enzo83

Enzo83

Second Officer

• Members
  • 21 posts

Posted 29 March 2008 - 06:15 PM

Evo jedno pitanje ali je malo izvan teme.... Naime imam neki joystick koji bi koristia bar dok ne kupim nesto bolje... to je Genius Flight2000 F-16 i ne mogu naci drivere.... da li itko zna gdje ih mogu nabaviti.... kalibracije je jednostavno nemoguca ovako.... Hvala....

#18 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 29 March 2008 - 07:47 PM

Hm, nisam uspeo da nadjem driver za to...nashao sam za F-31U, a pretpostavljam da su slicni, tako da probaj to da instalirash, mozda bude i radilo :D
Evo ti link:
http://www.geniusnet.....os=Windows XP

Inace, bezi od geniusa shto dalje, jedino kao alternativu jer bolje i to nego na tastaturi da letish...ja sam imao F-31U i kalibracija na njemu je bila nemoguca!

#19 Enzo83

Enzo83

Second Officer

• Members
  • 21 posts

Posted 29 March 2008 - 11:11 PM

Hvala na savjetu.... probat cu rijesit te drivere iako mi je ovaj Genius samo dok ne dobijem na kladionici za X52 ;)

#20 Ivanz80

Ivanz80

Captain

• Members
  • 440 posts
  • Interests:Civil aviation
  • VATSIM ID:1004136

Posted 16 November 2008 - 03:29 PM

Ukoliko nije problem nekome od korisnika Ligitech Force3DPRO JOY-a da mi posalje svoj profil, jer definitivno ne uspevam da ga sam sredim, a potrosio sam dobar deo dragocenog dana :)

Unapred HVALA!!!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users