Jump to content

Photo

problem sa mikrofonom

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 kosta93

kosta93

Captain

• Members
  • 820 posts
  • Interests:Avijacija, biciklizam, fotografija i tenis
  • VATSIM ID:1058828

Posted 28 August 2008 - 11:22 PM

e ovako prvi put se oglasavam na forumu i hteo bih da pozdravim sve redom i blabla necu da davim vise ovako imam problem sa mikrofonom npr dok sam na msn-u i pricam sa mikrofonom radi sve super kad udjem u fs i pokusam da se javim kontoroli ili na private cuje se samo jako glason sustanje pa sta raditi pokusao sam da kalibrisem isto se cuje samo sustanje i nista vise ljudi pomagajte ako znate puno pozdrava .p.s. valjda sam nasao pravo mesto gde da smestim ovaj topic pozdrav

#2 Nenad Grubanovic

Nenad Grubanovic

Captain

• Members
  • 1,316 posts
  • Interests:Pravljenje kolača
  • VATSIM ID:1002068

Posted 28 August 2008 - 11:55 PM

Naravno da nisi.

#3 Branko

Branko

Captain

• Members
  • 205 posts
  • VATSIM ID:996356

Posted 29 August 2008 - 09:49 AM

Joj bre Nenade... :) Covek se prvi put pojavljuje na forumu a ti ga tako napusi...

@Kosta, Mesto za ovakva pitanja je u Hardware sobi. I dobrodosao...

#4 kosta93

kosta93

Captain

• Members
  • 820 posts

Posted 29 August 2008 - 02:46 PM

aha vazi nije problem onda cu samo otvoriti topic tamo u hardware i hvala za dobro doslicu pozdrav

#5 Darko

Darko

Director

• Administrators
  • 1,724 posts
  • VATSIM ID:816024

Posted 29 August 2008 - 06:21 PM

aha vazi nije problem onda cu samo otvoriti topic tamo u hardware i hvala za dobro doslicu pozdrav

Prebacicu ja ovaj topik tamo, tako da nema potrebe da ga ponovo otvaras.

Inace nemam ideju sta bi mogao da bude problem obzirom da kazes da ti mic radi ispravno sa msn-om.

#6 Ivan Kovacevic

Ivan Kovacevic

Technical Support

• Administrators
  • 1,402 posts
  • VATSIM ID:920456

Posted 29 August 2008 - 06:42 PM

Probaj da u SquawkBox-u (ili sta vec koristis) proveris da li si izabrao ispravan Audio Device, i promenis opciju Direct Sound/Wave - ako je bio Direct Sound, probaj wave, ako je bio Wave, Probaj Direct Sound....mozda uspe.

#7 kosta93

kosta93

Captain

• Members
  • 820 posts

Posted 29 August 2008 - 07:41 PM

vazi pokusacu onda nesto da iskombinujem pa cu javiti sta sam uradio a jel ako je jedno stavljeno na wave stavimo drugo na direct ili oba moraju biti na direct ili wave da znam

#8 kosta93

kosta93

Captain

• Members
  • 820 posts

Posted 03 September 2008 - 12:00 AM

e ljudi evo uspeo sam da resim problem sa mikrofonom napokon sad mogu da uzivam u komunikaciji hvala puno svima koji su pomogli pozdrav I MIRNO NEBO :D

#9 kosta93

kosta93

Captain

• Members
  • 820 posts

Posted 14 January 2009 - 10:47 PM

opet ja sa svojim zvukom :).necu da otvaram novi topic da nebude previse:).problem je sledeci zbog ranijih problema sa zvukom odlucio sam da kupim zvucnu karticu kupio sam neku genius od drugara novu jednom koristenu samo radi probe i sad kad smo dosli kod mene i ukopcali i svre lepo instalirali radi odlicno i cuje se sve e sad posle par minuta potpuno gubim zvuk znaci ko da se zvucna odjednom iskljuci sama od sebe proverio sam da nije mozda lose ubacena al nije pricvscena je super pa ako neko ima ideju sta je bilo bi lepo da to podeli samnom i sa ostalima:D.POZDRAV

#10 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 14 January 2009 - 11:06 PM

Ne znam dal si imao vec neku zvucnu.Predpostavljam da nisi.Idemo redom,pa dok ne nabodemo..
Prvo probaj da u BIOSu iskljucis integrisanu zvucnu kartu.
Ako to ne umes,ne vredi ti da se ovde raspitujes kako...nije jednostavno objasniti na ovaj nacin.
Nadji nekog drugara koji se ne plasi da ce ga udari struja kad udje u BIOS i neka ti to odradi,(1 minut posla,skupa sa odlaskom u WC)pa onda proveri zvuk i javi.

#11 kosta93

kosta93

Captain

• Members
  • 820 posts

Posted 14 January 2009 - 11:33 PM

imao sam integrisanu krs zivi i to sam vec uradio u biosu al nije mi problem ja se odlicno cujem nego me zanima zasto se iskljucuje sama od sebe znaci samo odjednom cap i kraj nema vise i onda moram restart pa onda opet radi pa opet stane i tako u krug

#12 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 15 January 2009 - 12:13 AM

Izvuci je iz kompa i odmah ponovo vrati.Promeni slot,ako imas jos neki prazan.Mozda nije dobro legla.
Ako opet nastavi da prekida posle par minuta,onda je lepo vrati,pa neka neko drugi trazi LADAN LEM.

Edit
Normalno,ako si ubacio poslednje i dobre drajvere.

Edited by Cane, 15 January 2009 - 12:15 AM.

#13 Dragan

Dragan

Second Officer

• Members
  • 7 posts
  • VATSIM ID:1167644

Posted 18 September 2010 - 06:32 PM

Probaj da u SquawkBox-u (ili sta vec koristis) proveris da li si izabrao ispravan Audio Device, i promenis opciju Direct Sound/Wave - ako je bio Direct Sound, probaj wave, ako je bio Wave, Probaj Direct Sound....mozda uspe.

e ljudi evo uspeo sam da resim problem sa mikrofonom napokon sad mogu da uzivam u komunikaciji hvala puno svima koji su pomogli pozdrav I MIRNO NEBO :D

Dizem temu iz mrtvih, ali kad se mora...
Isti problem i ja imam. Sve funkcionise savrseno, ali mimo FS i SB.
SB pri kalibraciji mic-a, javlja previsok noise lvl iako je mrtva tisina u sobi. Inace, pri kalibraciji mic-a se cuje samo sum od moje strane. U igri, cujem regularno sve komunikacije.
Preporucena podesenja isprobao, ne piju vode, pa molim kosta93 da napise kako je rijesio problem.
Unapred hvala!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users