Jump to content

Photo

project magenta

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 marko mitic

marko mitic

Captain

• Members
  • 439 posts

Posted 07 July 2009 - 12:03 PM

znam da je pricano ranije o project magenta i o savrsenstvu ali da li neko ima info koliko ljudi to naplacuju da se naruci kokpit?

ja im poslah mail juce ali nista ne odgovaraju jos

#2 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 07 July 2009 - 12:46 PM

mnogo kosta...
Ima mnogo firmi, nemoj se kaciti za tu jednu... malo googlaj...

u principu ako hocesh da kupish plug and play cockpit to te izadje minimum 20k evra..to je minimum

#3 marko mitic

marko mitic

Captain

• Members
  • 439 posts

Posted 07 July 2009 - 12:57 PM

mnogo kosta...

u principu ako hocesh da kupish plug and play cockpit to te izadje minimum 20k evra..to je minimum

ma koliko je to mnogo? meni je do 10 soma eura ok ali nemam uopste predstavu koliko je ovo sto oni rade?

#4 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 07 July 2009 - 01:58 PM

mnogo kosta...

ma koliko je to mnogo? meni je do 10 soma eura ok ali nemam uopste predstavu koliko je ovo sto oni rade?

pa napisao sam minimum 20k evra za plug and play...
mnogo jeftinije izadje ako sam pravish, mada o oduzima dosta vremena...ja sam poceo nesto, ali ne mogu da dodjem do modula koji bi mi omogucio spajanje sa PC poshto nemam paypal...

#5 Taky

Taky

Second Officer

• Members
  • 16 posts
  • VATSIM ID:1039090

Posted 07 July 2009 - 09:41 PM

pozdrav,

evo ovaj cenovnik sam dobio od njih prije godinu dana: :eek:

http://personal.yuno...ATElist2007.pdf

Taky

#6 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 07 July 2009 - 10:07 PM

pa da, ali samo displeji i taj FMC nisu cockpit...to je u principu najjeftinije, zato ljudi i prave to, analogni kokpit kosta 15x vishe...a i nisu samo ta 4 displeja, tu je mnoogo vishe, svi paneli + konstrukcija (najcesce drvena) + nekoliko velikih LCD displeja ili kvalitetan projektor

#7 Pajki

Pajki

Captain

• Members
  • 270 posts

Posted 08 July 2009 - 12:44 PM

Miticu, za te novcea letis samostalno i to ajme

Edited by Pajki, 08 July 2009 - 12:44 PM.

#8 marko mitic

marko mitic

Captain

• Members
  • 439 posts

Posted 08 July 2009 - 01:56 PM

pozdrav,

Taky

hmm ovo su skroz ok cene

#9 Darko

Darko

Director

• Administrators
  • 1,724 posts
  • VATSIM ID:816024

Posted 08 July 2009 - 02:26 PM

pozdrav,

Taky

Ovo je cenovnik samo za njihov software koji je uzasno skup. Nikakav hardware nije ukljucen u ove cene. Najprostije receno imate jedno 4-5 LCD monitora, napravili ste ili kupili konzolu autopilota i FMC-a i ne znate sta cete sa tim, pa lepo njima platite te pare iz cenovnika da vam oni ustupe software uz pomoc koga se to sve moze povezati da radi. Prakticno taj software daje nezavisni PFD i ND koji mozete da razvlacite i stavljate kako vam odgovara po monitoru i nezavisan AP i FMC koji odgovara bilo Boeing ili Airbus seriji, a sve to preko WideFS-a mozete da povezete sa nekim od aviona u vasem FS-u, da vam prakticno ne treba panel tog aviona, vec da mozete da ga letite sa njihovim panelom. Ako imate konzole FMC-a i AP-a kao sto rekoh gore, onda se uz pomoc njihovog software-a verovatno mnogo lakse i prakticnije to natera da radi, nego da direktno pokusavate da spojite sa samim avionom u FS-u.

Petljao sam ja sa tim software-om svojevremno na fakultetu kada smo pokusavali da napravimo simulator, ali se secam da je i tada uzasno skupo to bilo, pa sam koristio neke krekovane verzije koje nikada nisu proradile u mrezi sa FS-om. Sve bi lepo radilo u nekoj demo varijanti ali kada bi se preko WideFS-a to sve povezalo na neki od aviona u FS-u pucalo bi.

http://www.projectma...ts/group747.jpg
Evo dobije se recimo ovako nesto za 1000 evra :). To povezete preko wideFS-a na neki od aviona u FSu... u ovom slucaju B747, a onda nezavisno razbacujete i povezeujete u skladu sa hardwareom koji imate ili ste napravili i koji nikako nije ukljucen u ovu cenu.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users