Saitek Pro Flight Yoke system
Posted 20 July 2009 - 09:52 PM
Jer neko od vas ima iskustva sa Saitek Pro Flight Yoke system.Uzeo bih sa pedalama i vecim throttle quadrantom.
Koji su utisci
Posted 20 July 2009 - 10:41 PM
Ja imam throttle sa 3 rucice, taj koji dodje uz pro flight joke, postoji mogucnost da se uzmu 2 pa da ima 6 rucica ukupno, s tim shto to ide na 2 USBa... savrsheno radi...za ostalo ne znamJa sam se odavno uclanio ali nisam stizao da dodjem na site ali evo me ponovo.
Jer neko od vas ima iskustva sa Saitek Pro Flight Yoke system.Uzeo bih sa pedalama i vecim throttle quadrantom.
Koji su utisci
Posted 21 July 2009 - 04:43 AM
Ja sam se odavno uclanio ali nisam stizao da dodjem na site ali evo me ponovo.
Koji su utisci
Ja sam cuo da se posle nekog vremena osovina susi i da onda mora da se rasklapa i da se prska sa WD40.
Koliko dugo ga ti imas?
Edited by Sava, 14 December 2011 - 11:26 PM.
Posted 21 July 2009 - 06:46 AM
Posted 21 July 2009 - 10:57 AM
Ja ga vec godinu koristim i nista nisam dirao ni podmazivao. Radi super.
jel to onaj SAITEK sto kosta samo volan 12000 RSD a gas i flaps po 6,7000 RSD????
ako je to imali su ga u USCU
Posted 21 July 2009 - 12:45 PM
mnogo je to...u Dubaiu ja uzeo za 2800RSD throtttle kad se preracuna
jel to onaj SAITEK sto kosta samo volan 12000 RSD a gas i flaps po 6,7000 RSD????
Edited by Nikola, 21 July 2009 - 12:46 PM.
Posted 21 July 2009 - 02:24 PM
Jeste, volan i gas 12000 RSD, a pedale su posebno kostale jos 12000.
Posted 21 July 2009 - 04:01 PM
Da to je taj.
Edited by Sava, 14 December 2011 - 11:24 PM.
Posted 18 September 2009 - 10:18 PM
Posted 18 September 2009 - 10:57 PM
Jel neko mozda napravio profile sa onim SST softverom od njega, za Wilco 737? I da li je neko uspeo da koristi druge 2 poluge od kvadranta za npr mixture, posto meni jedino ova od throttle radi, dok ove dve druge se ne odazivaju u FS, a u Calibration rade normalno?
Pokusaj kroz FSUIPC - Axis assignment - Rescan - pomeris polugu pa npr. ja za 737 koristim levu i srednju za throttle a desnu za flaps. E sada , kada u padajucem meniju biras funkciju za zadatu polugu obavezno biras sa Axis u prefiksu, znaci Axis Throttle 1 za kontrolu potiska levog motora... Axis Flaps...
Posted 18 September 2009 - 11:02 PM
Jel neko mozda napravio profile sa onim SST softverom od njega, za Wilco 737? I da li je neko uspeo da koristi druge 2 poluge od kvadranta za npr mixture, posto meni jedino ova od throttle radi, dok ove dve druge se ne odazivaju u FS, a u Calibration rade normalno?
Pokusaj kroz FSUIPC - Axis assignment - Rescan - pomeris polugu pa npr. ja za 737 koristim levu i srednju za throttle a desnu za flaps. E sada , kada u padajucem meniju biras funkciju za zadatu polugu obavezno biras sa Axis u prefiksu, znaci Axis Throttle 1 za kontrolu potiska levog motora... Axis Flaps...
Uopste mi ovu trecu polugu (onu sa crvenom kapicom) ne prepoznaje FSUIPC. I kako si namestio tu rucicu da ti radi po stepeni, tj. kako znas koliki ti je stepen kada je pomeras?
Posted 19 September 2009 - 09:23 AM
A pre svega pokusaj i ovo :
Izvuci USB prikljucak quadranta iz kompa.
Idi na start/run i pokreni regedit.
Nakon otvaranja editora u levom delu ces imati listu foldera sortiranu sledecim redosledom...
HKEY_LOCAL_MACHINE (CURRENT_USER if on VISTA)
System
CurrentControlSet
Control
Media Properties
Private Properties
Direct Input
U folderu Direct Input obrisaces svaki folder koji pocinje sa VID_06A3.U
Kada zavrsis sa ovim, zatvori editor. Prikljuci quadrant na USB port i pomeri sve poluge 4 puta od 0-100%.
Odes do control panela/game controllers/properties i proveri da li se quadrant ponasa normalno.A zatim iznova pokusaj kroz FSUIPC , trebalo bi da "ozivi" i treca poluga.
Edited by Ivanz80, 19 September 2009 - 09:23 AM.
Posted 20 September 2009 - 02:45 PM
Posted 23 September 2009 - 10:03 PM
Ja sam se odavno uclanio ali nisam stizao da dodjem na site ali evo me ponovo.
Koji su utisci
Takodje imam sajtekov youke i Throtle Q sto se isporucuje sa njim.
Sto se tiche podmazivanja osovine evo ja ga vec imam dugo vremena i nema potrebe ,,ali postoji jedan problem sa sajtekom a to je " PHANTOM KEY " npr u toku leta sve sasvim slucajno mogu da ti se spuste tockovi ili tipa da ti se izbacuju flapsovi bezobzira sto nisi nikakvo dugme pritisnuo zato se i zove phantom key:)
inache nema nikakvog pravila mozes da letis na ruke 40 mina i da sve bude ok a mozes da lietis i 5 mina i da krenu fore sa tockovima ili da ti se promeni pogled sto se meni ne mali broj puta desavalo a posebno je zanimljivo na finalu . Pozdrav
Posted 23 September 2009 - 10:19 PM
Posted 15 October 2009 - 11:11 PM
Saitek Pro Pedals, to je ok a sad...
ili Saitek X52 Pro flight System
ili Saitek Pro Flight Yoke i onaj throttle (3 ručice)
Šta da uzmem??
Posted 15 October 2009 - 11:57 PM
saitek pro flight sa throttleom je super... a u kompletu sa pedalama je savrshen. X52 je vishe za lock on i druge borbene simulacije i arkade s obzirom da je u pitanju HOTAS, shto ti u FS ne treba.E ljudi treba neki rođak da mi nabavi
Saitek Pro Pedals, to je ok a sad...
ili Saitek X52 Pro flight System
ili Saitek Pro Flight Yoke i onaj throttle (3 ručice)
Šta da uzmem??
Posted 16 October 2009 - 12:02 AM
[quote]
saitek pro flight sa throttleom je super... a u kompletu sa pedalama je savrshen. X52 je vishe za lock on i druge borbene simulacije i arkade s obzirom da je u pitanju HOTAS, shto ti u FS ne treba.
[/quote]
Ok to ću. Zanima me jer osećaj tj. koliko je lagano upravljati tim volanom jer približan osećaj ko u pravom avionu, cessni itd. Mislim da si ti leteo pa znaš?
e ovaj quote...bem ga...
Edited by Iceman_37, 16 October 2009 - 12:02 AM.
Posted 16 October 2009 - 01:03 AM
nisam ja leteo u RL na cessni, ali kazu da je ok osecaj u odnosu na CH recimo koji je dosta nezan, pogotovo pedale...
Posted 16 October 2009 - 09:44 AM
Jos samo neki kokpit da se napravi...
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users