Jump to content

Photo

FS na dva monitora

• Please log in to reply
24 replies to this topic

#1 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts
  • Interests:ATC, Flying :)

Posted 05 September 2009 - 01:19 PM

Planiram malo da se zeza sa FS, nabavio sam 2 monitora koja bi zakacio na lap (posto imam 2 izlaza, jedan VGA i jedan HDMI). Za sada imam jedan zakacen monitor preko VGA, pa mi nije jasno kako bih mogao sliku iz FS da rasirim preko monitora i ekrana od notebook-a - interesuje me za 2D i 3D kokpit? Za sada mi ova dva displeja stoje u dual view mode-u, a FS je 2004.

Da sumiram, hocu da na levom ekranu imam pogleda kapeta, a na desnom ekranu pogleg ko pilota, a to sve lepo povezano u jednu sliku. Da li je to moguce, i kako? :)

Poz!

#2 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 05 September 2009 - 02:03 PM

Planiram malo da se zeza sa FS, nabavio sam 2 monitora koja bi zakacio na lap (posto imam 2 izlaza, jedan VGA i jedan HDMI). Za sada imam jedan zakacen monitor preko VGA, pa mi nije jasno kako bih mogao sliku iz FS da rasirim preko monitora i ekrana od notebook-a - interesuje me za 2D i 3D kokpit? Za sada mi ova dva displeja stoje u dual view mode-u, a FS je 2004.

Da sumiram, hocu da na levom ekranu imam pogleda kapeta, a na desnom ekranu pogleg ko pilota, a to sve lepo povezano u jednu sliku. Da li je to moguce, i kako? :)

Poz!

Desni klik na desktop pa settings pa tamo gde se podesava razolucija mozesh da namestish sve te ekrane u liniji da budu recimo, onda je to ko jedan veliki ekran...kad startujesh FS, samo razvucesh sve panele po ekranima...za 3D ne bih znao :)

#3 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts

Posted 05 September 2009 - 03:55 PM

Poz!

Desni klik na desktop pa settings pa tamo gde se podesava razolucija mozesh da namestish sve te ekrane u liniji da budu recimo, onda je to ko jedan veliki ekran...kad startujesh FS, samo razvucesh sve panele po ekranima...za 3D ne bih znao :)

Ok, uspeo sam da razvucem da bude jedan veliki ekran, esad 3D kokpit je ostao jos problem :)

#4 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 05 September 2009 - 08:25 PM

Vidi ovo, ti sigurno hocesh ovako da izgleda..poshalji liku PM pa ga pitaj kako je to uradio

#5 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts

Posted 05 September 2009 - 09:26 PM

Vidi ovo, ti sigurno hocesh ovako da izgleda..poshalji liku PM pa ga pitaj kako je to uradio

To je to! Hvala :)

#6 StORM48

StORM48

Captain

• Members
  • 131 posts

Posted 06 September 2009 - 12:42 PM

Ja koristim FSX na dva monitora.

Jedini pravi uslov su sveži drajveri i nvidia grafička, pošto je ATI osvedočeni invalid za sve nekonvencionalne metode korišćenja (govorim ovo kao neko ko je pre svega hardveraš dugi niz godina).

Nikad na ATI-ju nisam uspeo da postignem performanse i funkcionalnost kakvu imam sa kombinacijom FS-nvidia.

Pošto sam FS2004 napustio pre oko 2 godine, osvrnuću se na FSX, mada nema nikakvih fundamentalnih razlika, osim što je FS2004 zahvalniji prema slabijim mašinama (uslovno rečeno, jer su potrebne rezolucije svejedno svemirske).

Dakle, u nvidia drajverima je potrebno postaviti "horizontal span" kombinaciju i potvrditi. Nakon toga, ako su leva i desna strana udruženog displeja pogrešne, u osnovnom settings prozoru je moguće promeniti strane (prosto prevučeš monitor na željeno mesto).

Kada je sve to završeno, na sistemu imamo praktično jedan monitor udvojene rezolucije. NEOPHODNO je da monitori budu što sličniji, što će reći - moraju da podržavaju iste rezolucije i da budu iste veličine, da bi 3D u VC modu bio moguć.

Onda pokreneš FS, setuješ rezoluciju novog monitora (u slučaju da su dve standardne 19"-ice rezolucije 1440x900, rezultujuća će biti 2880x900) i to je to.

U ovakvoj kombinaciji jedino VC prikaz ima smisla (ili prikaz isključivo vizira, sa instrumentacijom realizovanom na neki drugi način), jer je (nekima omiljeni) 2D praktično neupotrebljiv, osim za čist IFR u uslovima totalne nevidljivosti :D

Ideal je imati nešto od 3D tracking opreme (trackIR ili slični uređaji u samogradnji), jer je prostor prilično širok i premda vrlo pregledan kada se pogledom šara naokolo - totalno je konfuzan ako se pogled fiksira u jednu tačku.

Za sva podpitanja - tu sam.

Pozdrav

#7 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts

Posted 06 September 2009 - 03:22 PM

Imam Windows 7 i nove drajvere od Nvidia koje na Advanced view ne prikazuju pola stvari. Moze li se to resiti Nhancer-om, jer ja uopste nemam nikakav izbor tipa prikazivanja (span, clone, itd)? Sada mi je kao razvucen display na 2 monitora, s tim sto mi je desktop i taskbar na jednom monitoru a na drugom mi samo stoji pozadina i mogu da setam misem sa jednog monitora na drugi, ali mi prozore i sve sto otvorim u full screen-u otvara na jednom monitoru.

#8 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 06 September 2009 - 03:27 PM

Imam Windows 7 i nove drajvere od Nvidia koje na Advanced view ne prikazuju pola stvari. Moze li se to resiti Nhancer-om, jer ja uopste nemam nikakav izbor tipa prikazivanja (span, clone, itd)? Sada mi je kao razvucen display na 2 monitora, s tim sto mi je desktop i taskbar na jednom monitoru a na drugom mi samo stoji pozadina i mogu da setam misem sa jednog monitora na drugi, ali mi prozore i sve sto otvorim u full screen-u otvara na jednom monitoru.

Nhancer ne radi na win7. Skini nove nvidia drivere uz koje dodje i nvidia control panel, pa tu sredi

#9 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts

Posted 06 September 2009 - 04:04 PM

Nhancer ne radi na win7. Skini nove nvidia drivere uz koje dodje i nvidia control panel, pa tu sredi

Jok, skinuh sad najnovije drajvere sa nvidia control panel i nigde nemam taj izbor!

Procitah dokumentaciju od Nvidia Control Panela-a, i kaze da Horizontal/Vertical Span nije podrzan u Visti, s tim mogu da zakljucim da isto vazi za Windows 7 :ranting:

#10 StORM48

StORM48

Captain

• Members
  • 131 posts

Posted 07 September 2009 - 12:47 AM

Ne, ne... u Visti nije podržan Dual View sa overlay videom.
Horizontal Span meni radi sasvim normalno. Jedino je gubitak na performansama u slučaju angažovanja DX-a malo veći (tipa 2-3 frejma u poređenju sa XP-om).

Pozdrav

#11 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts
  • VATSIM ID:1074685

Posted 14 September 2009 - 04:48 PM

Skini nHancer 2.5.3 beta sa nhancer sajta i radice na Win7.

Pozdrav!

#12 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 14 September 2009 - 05:13 PM

Skini nHancer 2.5.3 beta sa nhancer sajta i radice na Win7.

Pozdrav!

gde da skinem tu verziju, nema je na zvanicnom sajtu

#13 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts

Posted 14 September 2009 - 05:44 PM

Takodje tragam za linkom kao i Nikola :)

#14 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 14 September 2009 - 06:27 PM

Takodje tragam za linkom kao i Nikola :)

Evo linka...google uvek sve zna
http://forum.nhancer...mp;postcount=18

#15 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 15 September 2009 - 12:08 AM

NHANCER nema ama bas nikakve vezew za nvida control panelom niti moze da utice na konfiguraciju DUAL MONITORA!!!!! tako da se ne zamajavate sa tim osim toga ako ne znate kako se koristi nhancer ne preporucujem cackanje.

Sacekajte malo za dual view u win7 pojavice se za sada ako neam u drajverima nema

Probajte program DISPLAY FUSION ako bude radio i podrzavao WIN7 on moze da konfigurise i odradi sve ...

Pozz :ph34r:

#16 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 15 September 2009 - 12:20 AM

NHANCER nema ama bas nikakve vezew za nvida control panelom niti moze da utice na konfiguraciju DUAL MONITORA!!!!! tako da se ne zamajavate sa tim osim toga ako ne znate kako se koristi nhancer ne preporucujem cackanje.

Sacekajte malo za dual view u win7 pojavice se za sada ako neam u drajverima nema

Probajte program DISPLAY FUSION ako bude radio i podrzavao WIN7 on moze da konfigurise i odradi sve ...

Pozz :ph34r:

Nisam ni mislio da nHancer to radi, samo mi zvanicna verzija nije radila na Win7, a ova nova beta mi se cini da radi, mada josh nisam temeljno testirao...
Nisam siguran da nHancer nema nikakve veze sa Nvidia control panelom. Kad podesim setovanja u nHanceru, Nvidia CP ih preuzme, a isto se deshava i obrnuto

#17 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts

Posted 15 September 2009 - 12:36 AM

Hvala Danilo za program, imaju i za Win7, pa cu da ga probam..

#18 mitrowsky

mitrowsky

Training Director

• Staff Members
  • 747 posts
  • VATSIM ID:868788

Posted 03 December 2009 - 04:39 PM

Windows 7 не подржава extended desktop опцију. Шта год да радиш не можеш наместити резолуцију једнаку збиру хоризонталних резолуција твојих монитора. Та опција је једноставно избачена из ове верзија оперативног система. Ultramon, DisplayFusion и слични програми могу донекле унапредити искуство у мултимониторском окружењу под Win7, али не решавају проблем немогућности избора extended desktop-а.
Једно од решења је прелазак на најновију генерацију ATi графичких картица које доносе eyefinity технологију. Друга могућност је инсталација Windows-a XP (у мом случају dual boot) и играње ФС-a под њим.

Posted Image

#19 Marcony

Marcony

Second Officer

• Members
  • 24 posts
  • VATSIM ID:1019109

Posted 03 December 2009 - 06:35 PM

Meni ovo deluje kao najbolje resenje, ali je "malo" skupo :)

http://www.matrox.co...ucts/gxm/th2go/

Edited by Marcony, 03 December 2009 - 06:37 PM.

#20 mitrowsky

mitrowsky

Training Director

• Staff Members
  • 747 posts
  • VATSIM ID:868788

Posted 03 December 2009 - 07:39 PM

Скупо је, наравно, нарочито ако исти ефекат у WinXP постоји за џабе.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users