Jump to content

Photo

Iskustvo pravog letenja

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Iceman_37

Iceman_37

Captain

• Members
  • 178 posts
  • VATSIM ID:1105115

Posted 26 September 2009 - 03:21 PM

Prijatelj instruktor nas je pozvao, druga i mene, u Valjevo Divci inače mesto PPL obuke Prince avation-a a dom aero kluba Flight. U svakom slučaju napravio sam dosta slika od cessne 150 i samog mesta, hangara i ostalog, ali usb za mobilni mi ne radi pa ne mogu da vam postavim slike, kad budem uzeo novi usb staviću.

E onda je došao taj trenutak kada je naš budući instruktor :D sleteo na aerodrom sa Prince avation cessnom 172. Boja koju koristi prince avation tj šema je strašno lepa i uživo ova cessna izgleda prelepo. Unutrašnjost aviona, instrumenti, sedišta jako udobna, ne može da se meri sa 4096x4096 teksturama :P

Nismo ni očekivali da će da nas pusti da mi budemo na levom sedištu i da će nas pustiti da upravljamo tj letimo avionom.
Prvo je išao moj drug a ja sam sedeo iza, posle sletanje smo se zamenili. Instruktor je upravljao na zemlji tj. taksirao naravno uz pomoć pedala i potiska. e onda kad smo se izravnali sa pistom magija je počela.

Ja nikad u životu nisam leteo i trenutak kad smo se odlepili od piste je bio prelep. Nisam mogao da verujem kakav pogled je tada bio ispred mojih očiju. Nijedan bre addon ne može da postigne RL, ono što sam video prevazilazi sve 100000000000000 puta :)

Sama cessna 172 je mašina na nivou. Trimovana leti bukvalno sama. Toliko je lako kontrolisati ovaj aviona da ne možete da zamislite. Instrumente ni ne gledate, sve radite na osnovu osećaja koji uspotavljate sa mašinom.Jednom rukom držite volan a drugom gas i divite se pogledu koji ja stvarno ne mogu da opišem.

Adrenalin je na visokom nivou. Divci pista se nalazi paralelno sa autoputom, i vi ste bukvalno iznad autoputa kako skrećeta, gledate dole kola, planine, neverovatno.

Sam instruktor je jako opušten dok leti, naravno to je za njega rutina. Trimuje avion tako što zamahne šakom na trim točak gore dole :mrgreen:

Onda nas je i pustio da se bukvalno igramo sa avionom i krenuo da okreće volan levo desno, mi počeli se njišemo kao probaj ti slobodno, stravaaaaaaa. Osećaj kad skrećete je predobar ceo avion ode u stranu vi gledate dole, nije normalno kolko je dobro.

Inače vetar, se itekako oseća. Taj dan je jako duvao vetar i prilkom sletanja nas bukvalno odgurne i to se baš oseti.

Takođe G-sile se dosta osećaju pošto npr kaže on meni spusti nos, ja malo brže gurnem volan i nos jako brzo ode u poniranje a vi osetite da propadate, vi odoste dole a organi ostadoše gore :D

Moćno, ali mnogo je moćno sve ovo, nemam stvarno reči da opišem.

U svakom slučaju to je moje prvo iskustvo pravog letenja i zapanjen sam.

#2 cmptohocah

cmptohocah

Captain

• Banned
  • 257 posts

Posted 26 September 2009 - 04:28 PM

... Instrumente ni ne gledate, sve radite na osnovu osećaja koji uspotavljate sa mašinom.Jednom rukom držite volan a drugom gas i divite se pogledu koji ja stvarno ne mogu da opišem.

Sve dok ne naidje oblak :D

Hocu i ja da letim. Ako neko ima avion, nek' me slobodno kontaktira :innocent:

#3 Nikolovski Stevan

Nikolovski Stevan

Captain

• Members
  • 1,282 posts
  • VATSIM ID:910243

Posted 26 September 2009 - 06:03 PM

... Instrumente ni ne gledate, sve radite na osnovu osećaja koji uspotavljate sa mašinom.Jednom rukom držite volan a drugom gas i divite se pogledu koji ja stvarno ne mogu da opišem.

Sve dok ne naidje oblak :D

Hocu i ja da letim. Ako neko ima avion, nek' me slobodno kontaktira :innocent:

I tata bi sine :plane: :plane: :plane:
Nema od nas ko ne bi.

#4 Bojan Radulovic

Bojan Radulovic

Captain

• Members
  • 1,199 posts
  • Interests:Basketball and Flying
  • VATSIM ID:967778

Posted 26 September 2009 - 10:02 PM

Ja nikad u životu nisam leteo i trenutak kad smo se odlepili od piste je bio prelep. Nisam mogao da verujem kakav pogled je tada bio ispred mojih očiju.
U svakom slučaju to je moje prvo iskustvo pravog letenja i zapanjen sam.

Svaka cast kolega, bas mi je drago zbog tebe pogotovo zbog ovog sto si rekao.Prvi let se uvjek pamti, bilo da si letio sa nekim ili sam :) Nadam se da ces imati jos takvih prilika.

Pozz.

B.

#5 Iceman_37

Iceman_37

Captain

• Members
  • 178 posts
  • VATSIM ID:1105115

Posted 26 September 2009 - 10:16 PM

Svaka cast kolega, bas mi je drago zbog tebe pogotovo zbog ovog sto si rekao.Prvi let se uvjek pamti, bilo da si letio sa nekim ili sam :) Nadam se da ces imati jos takvih prilika.

Pozz.

B.

Hvala kolega, neću zaboraviti taj dan, ali jedva čekam sledeći put :) , i malu neku ruticu da odradim :naughty:,
ne tražim mnogo :lol:

Edited by Iceman_37, 26 September 2009 - 10:16 PM.

#6 Zoran Dimitrov

Zoran Dimitrov

Captain

• Members
  • 151 posts
  • VATSIM ID:1012517

Posted 27 September 2009 - 06:54 AM

Браво. Уживао сам читајући твој пост, као да сам и ја летео.

Значи у праву су они који кажу да је летење на симулатору као секс са гуменом лутком. Дакле осећај је леп, али непотпун.

#7 enaB

enaB

Captain

• Members
  • 220 posts
  • VATSIM ID:1072982

Posted 27 September 2009 - 08:16 AM

Значи у праву су они који кажу да је летење на симулатору као секс са гуменом лутком. Дакле осећај је леп, али непотпун.

Ti su u životu sve probali :lol:

Lep tekst, i lepo što si leteo :clap2:

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users