E onda je došao taj trenutak kada je naš budući instruktor

Nismo ni očekivali da će da nas pusti da mi budemo na levom sedištu i da će nas pustiti da upravljamo tj letimo avionom.
Prvo je išao moj drug a ja sam sedeo iza, posle sletanje smo se zamenili. Instruktor je upravljao na zemlji tj. taksirao naravno uz pomoć pedala i potiska. e onda kad smo se izravnali sa pistom magija je počela.
Ja nikad u životu nisam leteo i trenutak kad smo se odlepili od piste je bio prelep. Nisam mogao da verujem kakav pogled je tada bio ispred mojih očiju. Nijedan bre addon ne može da postigne RL, ono što sam video prevazilazi sve 100000000000000 puta

Sama cessna 172 je mašina na nivou. Trimovana leti bukvalno sama. Toliko je lako kontrolisati ovaj aviona da ne možete da zamislite. Instrumente ni ne gledate, sve radite na osnovu osećaja koji uspotavljate sa mašinom.Jednom rukom držite volan a drugom gas i divite se pogledu koji ja stvarno ne mogu da opišem.
Adrenalin je na visokom nivou. Divci pista se nalazi paralelno sa autoputom, i vi ste bukvalno iznad autoputa kako skrećeta, gledate dole kola, planine, neverovatno.
Sam instruktor je jako opušten dok leti, naravno to je za njega rutina. Trimuje avion tako što zamahne šakom na trim točak gore dole

Onda nas je i pustio da se bukvalno igramo sa avionom i krenuo da okreće volan levo desno, mi počeli se njišemo kao probaj ti slobodno, stravaaaaaaa. Osećaj kad skrećete je predobar ceo avion ode u stranu vi gledate dole, nije normalno kolko je dobro.
Inače vetar, se itekako oseća. Taj dan je jako duvao vetar i prilkom sletanja nas bukvalno odgurne i to se baš oseti.
Takođe G-sile se dosta osećaju pošto npr kaže on meni spusti nos, ja malo brže gurnem volan i nos jako brzo ode u poniranje a vi osetite da propadate, vi odoste dole a organi ostadoše gore

Moćno, ali mnogo je moćno sve ovo, nemam stvarno reči da opišem.
U svakom slučaju to je moje prvo iskustvo pravog letenja i zapanjen sam.