Jump to content

Photo

HELP - prvi koraci

• Please log in to reply
26 replies to this topic

#21 Mikla

Mikla

First Officer

• Members
  • 25 posts
  • VATSIM ID:1144477

Posted 06 March 2010 - 04:41 PM

Eh ovako skinuo sam sa http://www.navdata.at/ AIRAC Cycle 1002 za PMDG i sada mi ne radi nista osim ovih ruta sa scgvacc.net (posto ko zna sta sam ja sve koristio ranije lol)

Zanima me sledece:

1. Da li ima neko programce ili sajt koji ima sve ove rute i chartove na jednom mestu. (sada mi je lako da se snadjem kada letim LYNI -> LYBE to ima ovde na sajtu, ali sta cu kada budem morao recimo da idem u budimpestu :D)

2. Da li ima takodje neko programce (ili sajt) koje je up to date da mi radi flight plan

ja posto sam nov u svemu ovome imam milion linkova i programcica koji sve ovo kao rade ali izvalio sam da su neki matori neki novi i sve mi se izmesalo osim ovih karta sa sajta ovde. Klasican primer je da sam koristio verovatno neki stari Jeppesen SIMCharts koji nema veze sa ovim sto se nalazi ovde :D

#22 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 06 March 2010 - 04:45 PM

rfinder.asalink.net/free

Rute su solidne, po nekad ne ispostuje sve restrikcije, ali ja stalno letim po njemu i nisami mao problema :)

#23 Kristian

Kristian

Captain

• Members
  • 509 posts
  • VATSIM ID:1118235

Posted 06 March 2010 - 05:54 PM

U potpunosti se slažem,i ja ga koristim i sasvim je ok link.Živ bio! :plane:

#24 Mikla

Mikla

First Officer

• Members
  • 25 posts

Posted 06 March 2010 - 08:00 PM

da super je (mislim ovaj free onaj drugi ne znam), a chartovi? gde to da nadjem a da je up to date? :D

#25 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 06 March 2010 - 08:06 PM

ima vise izvora, na sajtu svakog VACC imash okacene manje-vise aktuelne karte. E sad, lepo odesh na VATEUD sajt http://vateud.org/. Gore imash meni VATEUD Countries. Tu izaberes zemlju, pratsh link ka sajtu te zemlje i dalje na sajtu trazish karte (charts). Ako sajt nije na engleskom, pokusaj prvo da prebacish na engleski, obicno ima britanska zastavica u nekom uglu ekrana. Ako nema, moracesh da nabadash "na slepo" ali verovatno cesh uspeti da nadjesh.

Druga opcija je Eurocontol sajt koji nudi sveze karte. registracija je besplatna. (ovo vazi samo za evropske zemlje)

http://www.ead.euroc...p;Itemid=3.html

Edited by Nikola, 06 March 2010 - 08:07 PM.

#26 kosta93

kosta93

Captain

• Members
  • 820 posts
  • Interests:Avijacija, biciklizam, fotografija i tenis
  • VATSIM ID:1058828

Posted 06 March 2010 - 09:37 PM

a moze i da na google ukucas icao code aerodroma i charts dodas na kraju primer lybe charts on ti lepo izbaci ponudjeno i to sto ti pise da je u pdf-u je pravo :)

#27 Mikla

Mikla

First Officer

• Members
  • 25 posts

Posted 07 March 2010 - 12:19 AM

toliko sam pametan da ukucam u google "lybe filetype:pdf" al rekoh da nema neko fancy resenje :)

Nikola thx za linkove :)

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users