Jump to content

Photo

crkla graficka

• Please log in to reply
26 replies to this topic

#1 marko mitic

marko mitic

Captain

• Members
  • 439 posts

Posted 14 March 2010 - 12:31 AM

crkla mi graficka gigabyte geforce 8600gt, sreca pa je do 25.12 ovde godine istek garancije.....sumnjam na strujni udar, jer kad sam peglu iskljucivao sa produznog na koji je samo vezan monitor doslo je do mini explozije i varnicenja ali opet kad bolje pomislim komp je direktno na zid vezan i nema nikakve dodirne tacke sa produznim pa moguce da je cista slucajnost? ako je do strujnog udara jel ima sanse da mi prave neki problem?

pozz

Edited by marko mitic, 14 March 2010 - 12:31 AM.

#2 Krema

Krema

Captain

• Members
  • 333 posts
  • VATSIM ID:1062064

Posted 14 March 2010 - 10:52 AM

Ja mislim da u garanciji pise u kojim slucajevima garancija ne vazi.

#3 Kristian

Kristian

Captain

• Members
  • 509 posts
  • VATSIM ID:1118235

Posted 14 March 2010 - 11:09 AM

A ti nemoj više da peglaš :naughty: Šalim se malo,ja mislim da u slučaju strujnog udara garancija ne važi.Makar za pojedine proizvode.Proveri šta piše tamo.

#4 marko mitic

marko mitic

Captain

• Members
  • 439 posts

Posted 14 March 2010 - 12:44 PM

ma ja mislim da je slucajnost jer nema sanse da je monitor ostao citav a grafika crkla?

#5 Ivan Kovacevic

Ivan Kovacevic

Technical Support

• Administrators
  • 1,402 posts
  • VATSIM ID:920456

Posted 14 March 2010 - 01:33 PM

Ne moras ti njima reci kako je doslo do kvara... nova graficka, a ne radi, ostatak racunara ispravan (?) - samo se pravi glup.

#6 marko mitic

marko mitic

Captain

• Members
  • 439 posts

Posted 14 March 2010 - 01:48 PM

Ne moras ti njima reci kako je doslo do kvara... nova graficka, a ne radi, ostatak racunara ispravan (?) - samo se pravi glup.

pa realno tako je i bilo, ja ugasio komp i posle kad sam upalio on ne radi-kaput

#7 Tex

Tex

Senior First Officer

• Members
  • 92 posts

Posted 14 March 2010 - 08:40 PM

Kako znas da je graficka kartica ako ti racunar ne radi?

#8 marko mitic

marko mitic

Captain

• Members
  • 439 posts

Posted 14 March 2010 - 08:58 PM

Kako znas da je graficka kartica ako ti racunar ne radi?

nisam ni video sta sam napisao :blink: htedoh reci kad sam komp upalio nisam imao sliku ali kad sam ukljucio monitor na integrisanu karticu sve radi ok

#9 Tex

Tex

Senior First Officer

• Members
  • 92 posts

Posted 14 March 2010 - 09:39 PM

Aha, OK. Da li si probao karticu na nekoj drugoj ploci?

#10 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts
  • VATSIM ID:1144239

Posted 14 March 2010 - 10:41 PM

Kad crkne neki hardver u kompu, a koji je trenutno u finkciji, obicno se prilikom startovanja oglasi onaj mali zvucnik iz kucista sa pistanjem, nesto kao morzeova azbuka sto je. Jer se javlja kad upalis komp? Nemora da znaci da od struje uvek crkne nesto, prikljuci tu integrusu koju imas, pa prelistaj bios, jer od struje hoce i bios da se resetuje, kazem nemora da znaci da je ista crklo.

#11 marko mitic

marko mitic

Captain

• Members
  • 439 posts

Posted 15 March 2010 - 05:48 PM

Kad crkne neki hardver u kompu, a koji je trenutno u finkciji, obicno se prilikom startovanja oglasi onaj mali zvucnik iz kucista sa pistanjem, nesto kao morzeova azbuka sto je. Jer se javlja kad upalis komp? Nemora da znaci da od struje uvek crkne nesto, prikljuci tu integrusu koju imas, pa prelistaj bios, jer od struje hoce i bios da se resetuje, kazem nemora da znaci da je ista crklo.

znam za to pistanje ali nista ne pisti......odneo sam kartu u servis vec pa sta znam daj boze da je crkla i da nemaju istu takvu pa da mi daju novu i bolju :P

#12 marko mitic

marko mitic

Captain

• Members
  • 439 posts

Posted 19 March 2010 - 10:33 AM

dobicu u zamenu za gigabyte 8600gt zamenu asus 8600gts pa jel ima neko neka iskustva sa asusom?

#13 flybosna.com

flybosna.com

Captain

• Members
  • 820 posts
  • Interests:Aviation, Architecture & Industrial Design
  • VATSIM ID:890112

Posted 19 March 2010 - 11:15 AM

Ja sam imao slicnih slucaja sa hladnjakom graficke (koji se mogu nabavit po 5 EUR) i RAMom (fabricka greska, gdje komp krene i onda dok dodje do Windows logo padne, to je bilo na '98)... Tako vidi jel ti daju novu graficku, ako ne probaj sam kupit hladnjak za 5 EUR il posudit od nekog, iako nisam siguran da je to rijesenje...

Edited by flybosna.com, 19 March 2010 - 11:15 AM.

#14 Nikolovski Stevan

Nikolovski Stevan

Captain

• Members
  • 1,282 posts
  • VATSIM ID:910243

Posted 19 March 2010 - 11:19 AM

dobicu u zamenu za gigabyte 8600gt zamenu asus 8600gts pa jel ima neko neka iskustva sa asusom?

GTS je malo brza varijanta, tako da jeste bolje. ASUS je ok.

#15 marko mitic

marko mitic

Captain

• Members
  • 439 posts

Posted 23 March 2010 - 11:51 AM

GTS je malo brza varijanta, tako da jeste bolje. ASUS je ok.

radi ko sat ali dobijam poruku kad gasim komp i kad se upali da joj nedostaje jos napajanja i da zbog toga moze da neradi kako treba pa kako sad sta sad?

#16 Nikolovski Stevan

Nikolovski Stevan

Captain

• Members
  • 1,282 posts
  • VATSIM ID:910243

Posted 23 March 2010 - 01:56 PM

Treba ti jace napajanje verovatno. A i da ima jedan 6 pinski muski prikljucak preko koga ce da dobija struju na onaj crni prikljucak sa zadnje strane kartice koji podseca na konektor za napajanje za mat. plocu ali je muski 6 pinski i ima pojedine pinove drugacije obliovane da ne moze da se prikljuci slucajno kako ne treba.
Ja ti preporucujem da prvo vidis sta sve imas od uredjaja unutra. Mislim koliko HDD-a, CD/DVD-a i ta graficka, pa ce sd a znas koliko ti "prikljucaka" treba i prema tome uzmes neko napajanje od bar 500w. Ali gledaj da je neko kvalitetnije koje moze da istera tih 500w i da napaja komponente kako valja. Zovi me ako ti treba pomoc pa cemo da se organizujemo.
http://www.ixbt.com/...00gts-front.jpg

#17 Ivan Kovacevic

Ivan Kovacevic

Technical Support

• Administrators
  • 1,402 posts

Posted 23 March 2010 - 06:43 PM

Kakvo napajanje trenutno imas?

Realno, ljudi uvek preteruju sa Watt-ima a ne misle o brendu koje kupuju. Onda se javljaju one iluzije da ti treba 750W napajanje jer imas Frontier od 600W (koje kosta 30e) i komp ti se gasi.

Vec sam pominjao ranije, al' nikada ne skodi ponoviti jos jednom. Za intel Core2Duo overclock-ovanim na neke sulude vrednosti, sa Radeon 4670, 4GB memorije i 5-6 ventilatora, ti ne treba vise od 400W KVALITETNOG NAPAJANJA (Corsair, Enermax, Seasonic, OCZ, .... ).

#18 marko mitic

marko mitic

Captain

• Members
  • 439 posts

Posted 24 March 2010 - 12:26 AM

Kakvo napajanje trenutno imas?

Realno, ljudi uvek preteruju sa Watt-ima a ne misle o brendu koje kupuju. Onda se javljaju one iluzije da ti treba 750W napajanje jer imas Frontier od 600W (koje kosta 30e) i komp ti se gasi.
Vec sam pominjao ranije, al' nikada ne skodi ponoviti jos jednom. Za intel Core2Duo overclock-ovanim na neke sulude vrednosti, sa Radeon 4670, 4GB memorije i 5-6 ventilatora, ti ne treba vise od 400W KVALITETNOG NAPAJANJA (Corsair, Enermax, Seasonic, OCZ, .... ).

400w je napajanje, imam jedan mem slot, graficki, sound, jedan hdd i to je to :)

#19 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 24 March 2010 - 01:59 AM

ako na grafickoj imash jedan ili 2 sestopinska prikljucka za napajanje, treba i njih da utaknesh. PCI-E daje samo 75W shto nikako nije dovoljno :)

Posted Image

Edited by Nikola, 24 March 2010 - 02:00 AM.

#20 Ivan Kovacevic

Ivan Kovacevic

Technical Support

• Administrators
  • 1,402 posts

Posted 24 March 2010 - 11:49 AM

400w je napajanje, imam jedan mem slot, graficki, sound, jedan hdd i to je to :)

Kao sto rekoh, Frontier (ili LC Power) 400W nije isto sto i Corsair 400W, na primer. Ako imas neko od 'pravih' napajanja, tih 400W bi vrlo verovatno bilo dovoljno. Ako nije neko od pravih, postoji vrlo dobra verovatnoca da ces imati problema.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users