Pozdrav svima,
Zbog vašeg interesa za SCGvACC i promjena koje su se dogodile na području Balkana ovdje ću vam prezentirati mogućnosti koje imamo da bi se novi/stari kontrolori vratili online i koji su koraci potrebni da se sve to dogodi.
od 01.12.2019. god VATAdria postaje službeni VATSIM vACC i samim time svi stari vACC-ovi se gase i prelaze na VATAdria tako da će svi članovi koji su učlanjeni u bilo koji vACC koji su dio VATAdria automatski biti prebačeni u VATAdria vACC. Samim time stare pozicije i dozvole se prebacivaju na izabrano vodstvo koje je potvrđeno od strane VATEUR i VATEUD. Ovo ne znači da članovi koji žele kontrolirati gube pravo na to već da se osigurava daljni rad i razvoj pojedinih FIR-ova unutar vACC-a.
VATAdria ima Training Department koji funkcionira i pruža obuku i ispite u svim FIR-ovima pa tako i na području Beograd FIR-a. Da bi se omogučio daljni razvoj FIR-ova uvedene su pozicije FIR direktora kojima je zadatak obavljanje treninga i unaprijeđivanje FIR-a svojim radom i kao takvi su članovi Board of Directors (BoD) i imaju pravo odluke vezane za VATAdria. Na poziciji Beograd FIR Direktora sam ja kao i na poziciji TD Direktora za kompletnu VATAdriu. Tako da ako netko želi nastaviti ili započeti svoj trening može se meni javiti da ga detaljnije upoznam s procedurama.
E sad ono vama najvažnije, a to je kako se "pridružiti" i nastaviti/započeti trening?
Da bih bili dio ovog projekta i ponovno radili pozicije LYBE, LYPG, LYTV... moramo proći "trening" da vidimo vaše znanje koje imate i samim time da vam damo dozvolu (approval) da radite samostalno bez mentora na području Beograd FIR-a. Za sve one koji su bili aktivni kao piloti i koji pokažu znanje i razumijevanje prostora ovaj proces bi trajao kratko i samim time bi se vratili na kontrolu jako brzo. Isto tako bi vas upoznali sa novim sektor fileom i promjenama koje su se dogodile da bi se ovo sve omogućilo. Za nove članove kreće se trening iz početka i uz pomoć mentora i napisane dokumentacije dolazi se do S1 rating-a i tako nastavlja praktičan trening za TWR poziciju i tako dalje.
Za postati mentor trebate pokazati aktivnost i znanje LYBA FIR-a i TD Director će vam omogućiti da postanete mentor i vršite treninge na području LYBA FIR-a (mogućnost da dobijete i Local Examiner status da možete sudjelovati u CPT na području LYBA FIR-a).
Svi članovi su dobrodošli i bit će im pružena prilika da postanu dio VATAdria kao članovi, mentori, examineri, piloti itd. itd.
Ukoliko imate dodatnih pitanja kontaktirajte me slobodno putem mail-a.
Svi stari članovi koji su bili dio SCGvACC Staff-a molim da mi se jave na email ukoliko su zainteresirani za nastavak rada i/ili pomaganja za vođenje LYBA FIR-a.
Ako sam napisao u pogrešnom dijelu foruma temu molim admina da prebaci to gdje pripada. Hvala..
Lijep pozdrav svima,
Ivan Peroš
ACCADR3
VATAdria TD Director
LYBA & LAAA FIR Director
ivan.peros@vatadria.net
Edited by perosivan, 19 November 2019 - 10:33 AM.