Jump to content

Photo

ADSL

• Please log in to reply
23 replies to this topic

#21 Andrija

Andrija

Captain

• Members
  • 544 posts
  • VATSIM ID:852907

Posted 07 April 2006 - 08:41 PM

Neka mi potvrdi neko pozitivno, da Telekom Srbije omogucuje ADSL preko parice kroz koju ide ISDN BRI.
(To u subotickom Telekomu jos niko ne zna reci.). Stefane! Iskustva?

Roberte,
Nemam licno iskustvo sa ADSL-om na ISDN liniji (koristim ADSL preko obicne linije) ali sam 99,9% siguran da to funkcionise. Naime, razlika je samo u modemu i mikro filteru (spliteru) koji su predvidjeni za ISDN liniju (razlika u frekventnom opsegu). Odnosno, ti od provajdera dobijas drugaciji modem i spliter za razliku od vecine nas. Cak mislim da je i jednostavnije staviti ADSL na ISDN liniju nego na obicnu jer ne moze da se desi da imas dvojnika ili da budes na PCM-u.
Najbolje resenje za tvoj problem je da popunis formular za ADSL kod bilo kog provajdera, oni to prosledjuju telekomu i ti u vrlo kratkom roku (ja sam kod Neobee-ja cekao 2 sata :) ) dobijas odgovor MOZE ili NE MOZE.

Pozdrav,
Andrija

#22 Slobodan

Slobodan

Captain

• Members
  • 303 posts
  • VATSIM ID:922016

Posted 07 April 2006 - 11:13 PM

moze na ISDN koristi se na modemu u podesavanju Annex B opcija dok je za obicnu liniju Annex A...

#23 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 08 April 2006 - 05:04 PM

ISDN I ADSL mogu i idu prekojedne parice

isdn moze da ima vise telefonskih brojeba kod nas u cg se nudi do 4 broja za ISDN

ADSL i ISDN rade na razlicitim frekfentnim opsezima tako da mogu zajedo a to dali moze adsl i bez isdn zavisi ond telekoma u sustini moze mislim da je i Telekom Srbije uveo to da moze svako da ima ADSL

U slucaju ISDN i ADSL mislim da se iskljucuje mogucnost dvojnika jer svaki UREDJAJ na liniji smeta ostvarenju digitalne veze [kvalitetne] dakle

1 varijanta :
ako0 imate ISDN dodaje se spliter ispred ISDN i paralelno radi i potpuno nezavisno ADSL od ISDN dakle pricate na felefonu ili na 2 telefona i ADSL surfovanje ili sta vec :)

2 Varijanta:
Ako nemate adsl oped ide drugi spliter pre telefona kojiostaje klasican obicni telefon dok Adsl opet radi nezavisno ...

Prednost je u prvoj vraijanti sto se kroz zicu prenosi iskljucivo digitalni signal tako jekvalitet i telefoniranja i ADSL nesto veci.

U sustini ADSL je telekomov servis kao sto sam vam rekao i pre i potpuno je sve jedno kome ocete da placate sate i protok ... :ranting:

#24 matthewh25

matthewh25

Second Officer

• Members
  • 1 posts

Posted 17 March 2021 - 03:43 PM

You have to make sure that you are getting the actual speed of the internet that your internet service provider had promised you. And to make sure, you have to check the speed of your internet by performing an internet speed test. Here’s this site that I would recommend in this regard ptcl speedput. After checking your internet speed here, you have to note the following things,

• Ping rate
  • Download speed
  • Upload speed

You can compare the calculations with the ones that your ISP had promised you.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users