Jump to content

Photo

FSPASSENGERS

• Please log in to reply
49 replies to this topic

#1 Ljubinko

Ljubinko

Captain

• VIP Members
  • 1,262 posts
  • VATSIM ID:922417

Posted 09 May 2006 - 12:15 AM

Za sve vas korisnike FSPassengers (ili FSPax kako vec to zovete) ako vas ima uopste. Ja se nadam da vas ima i da mene pitate svi bi ste trebali da koristite FSpassenger jer je extra.

e sad da ne menjam temu:

spremam malo iznenadjenje. Znaci resio sam da napravim Sound Pack za FSpassengers koji ce biti JATov sound pack. znaci kada krenete let umesto defaultno sto vam prica (i ne samo kada krenete let vec u celom letu i u bilo kojoj situaciji) bice vam JATov let. Znaci obracanje putnicima na srpskom pa engleskom i sve.
E sada, posto nisam jos uspeo da nadjem originalne textove koje stjuardese koriste, veoma je moguce da nece biti 100% kao u JATu ali cu se potruditi. Ako iko moze da mi posalje tekstove u kojima pise ono sto stevke citaju, ako to uopste postoji, bio bih veoma zahvalan.

E sad malo pojasnjenje za one koji ne znaju sta je FSPAss:

FSPass je addon za FS koji u vas avion ubacuje putnike i flight attendants (i malo kopilota ali on je samo glasovno prisutan) i jos MNOGO toga. PAZNJA: nema veze sa FSCREW to je druga prica. i po mom misljenju FSCrew nije ni do kolena FSpassu.

Znaci od kreiranja kompanije do kupovine aviona za kompaniju, kreiranja pilota, pracenja cene goriva na svetskom trzistu, odrzavanja aviona, podesavanja cena, vodjenja kompanije, podesavanja standarda, destinacija, vremenske duzine leta, VEOMA DETALJNOG izvestaja o svakom letu, avionu, pojedincu, e pa dragi moji sve je to u FSpassengers. ima jos milion stvari necu sad da duzim, toplo svima preporucujem FSPass.

Otprilike da vam opisem nasumice izabranj let:

procedura: ALT/FSPASS/START FLIGHT/LOAD ACFT:
Kada krenete let dobijete izvestaj o broju putnika (depends on your reputation and number of flights made at the airport aswell as total company safety), imenima putnika i tezini svakog putnika kao i njihovim godinama. ceo avion podesite (gorivo,tezina...itd) dobijete detaljan sheet koji mozete isprintati. i podesite destinaciju (block time ukoliko zelite, Flight Number) i izaberete koliko zelite da vam traje boarding (od 1min do 20). avion mora biti cold and dark at gate with door open da bi krenuo boarding. kada se ukrcaju putnici stjuardesa vam udje u kabinu i kaze: Captain, all passengers are on board.
i taada krece:
DING-DONG, dear ladies and gentleman on behalf of our captain and the crew, we would like to welcome you abord this fligt...etc etc etc
posle toga kao da ste u pravom avionu stjuardesa se za sve obraca.
e tako to izgleda kada se skrati u par recenica ali MNOGO je jako.
ja cu sve to prebaciti na srpski kao i engleski (videcu da ne snimam ja vec da iscimam drugaricu da mi ona pozajmi njen glas)...

e sad to je to.
obavestavacu vas o napretku.

Poz

#2 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts
  • Interests:ATC, Flying :)

Posted 09 May 2006 - 12:39 AM

Jeee :mrgreen: ..jedva cekam :P

E da nemas neke ekstra dodatke, ja sam trazio na njihovom sajtu, al mrzi me da sve ono listam, pa ako imas nestro dobro posalji mi mail ili PM. Hvala! :)

#3 Aca

Aca

Captain

• Members
  • 590 posts
  • VATSIM ID:921821

Posted 09 May 2006 - 02:24 AM

Super iskreno se radujem dodatku. Inace kako ide jel FsPass. Besplatan ili mormo da ga kupimo?

Ako je besplatan link bi bio super.

Ako nije snaci cu se da ga nabavim.

Hvala

Aca

#4 Nikolovski Stevan

Nikolovski Stevan

Captain

• Members
  • 1,282 posts
  • VATSIM ID:910243

Posted 09 May 2006 - 02:52 AM

EEEE pa to je mnogo dobra stvar, jedva cekam...a gde ima da se skine ako nije payware?

#5 Ljubinko

Ljubinko

Captain

• VIP Members
  • 1,262 posts

Posted 09 May 2006 - 07:16 AM

nazalost to je payware.

#6 Mladen

Mladen

Deputy Director

• Administrators
  • 1,381 posts
  • VATSIM ID:914375

Posted 09 May 2006 - 12:14 PM

Kakav si kralj...ako to uradis, imas moju podrsku za ono sto si pricao da bi pokusao da sa mesta direktora JAT VA skines Acu i preuzmes kompaniju :D

ups...ili to nije bilo za javnost?
:P :P :P

Samo cepaj! :clap2:

#7 kamikaze

kamikaze

Second Officer

• Members
  • 6 posts

Posted 09 May 2006 - 02:35 PM

Puna podrška projektu :) Jedva čekam da čujem maznim glasom otcvrkutano "Kapetane, izvol'te kaficu" i "Pićence za vas kapetane" ;)
Svaka čast :)

#8 Ljubinko

Ljubinko

Captain

• VIP Members
  • 1,262 posts

Posted 09 May 2006 - 05:36 PM

Pisanje tekstova zavrseno.

Drugarica pristala. Snimanje krece sutra najverovatnije, najkasnije do kraja nedelje.

Poz

#9 Nikolovski Stevan

Nikolovski Stevan

Captain

• Members
  • 1,282 posts
  • VATSIM ID:910243

Posted 10 May 2006 - 12:18 AM

"...FsPassengers i PMDG 737NG, pa sve to zajedno na VATSIMu..." kao sto rece jedan drugi topic...
bice ludooo burazeru, ludoo :)

Uzmes dobru podlogu (VATSIM), pa bacish malo shunke (FS), pa dodas kackavalj (PMDG) i ostale sastojke (FS Passangers+razni scenery-ji) i nema nista lepse...
..jel se jede nekom pica :) ?

#10 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 10 May 2006 - 10:32 AM

Pisanje tekstova zavrseno.

Drugarica pristala. Snimanje krece sutra najverovatnije, najkasnije do kraja nedelje.

Poz

posalji mi snimke da ih ja sredim ... to mi je specijalnost .. koristi sound forge za snimanje ili wave lab i nadji neki malko bolji mikrofon i pazi da ne PREGORIS dok snimas [da glas ne bude prejak pa dodje do izoblicenja] bolje malko tise nego PREJAKO :) :clap:

#11 Ljubinko

Ljubinko

Captain

• VIP Members
  • 1,262 posts

Posted 10 May 2006 - 04:20 PM

nista ne brini sve je pod kontrolom.
ipak si preuzeo na sebe mnogo stvari sto se tice JAT VA i scenarija tako da nema potrebe da ti ja stajem na muku jos. hvala na ponudi ali sredicu ovo nije problem. ukoliko budem imao par pitanja poslacu ti na PM

#12 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 10 May 2006 - 05:16 PM

nista ne brini sve je pod kontrolom.
ipak si preuzeo na sebe mnogo stvari sto se tice JAT VA i scenarija tako da nema potrebe da ti ja stajem na muku jos. hvala na ponudi ali sredicu ovo nije problem. ukoliko budem imao par pitanja poslacu ti na PM

:clap: :specool: :specool:

#13 Ljubinko

Ljubinko

Captain

• VIP Members
  • 1,262 posts

Posted 11 May 2006 - 12:14 AM

ok za sada ide sve po planu jedino sto je snimanje prebaceno za sutra, mozda cak bude odlozeno za vikend.

e sad mala napomena: ja sam za razliku od ostalih sound packova koji su napravljeni, CEO defaultni prebacio u JAT. tako da cete imati stjuardesu koja ce za SVAKU sitnicu i za svako obracanje putnicima pricati prvo na srpskom pa na engleskom i koja ce kao sto neki zele uci u kabinu i reci kapetane kafica za vas, ista ta stujardesa tokom long cruises ce uci u kabinu i zaliti se kako joj je dosadno ili pak ukoliko je putnik uznemirava ce vam reci kapetane jedan putnik je bezobrazan stipa me za guzu... :)

jos jedna stvar koju sam preradio je co pilot. to jest co pilot vam vise nece biti englez vec ce co pilot u bilo kojoj situaciji pricati na srpskom ili engleskom (zavisi). e sada, jedino stvar nazalost, a mozda i na vasu srecu :), co pilotu sam ja pozajmio glas tako da cete sve vreme mene slusati :P
ne brinite bice profi uradjeno. e sad takodje u zavisnosti od situacije ja (co pilot) cu vam se obracati sto na srpskom sto na engleskom... videcete i sami ali radio sam sto logicnije i sto bolje...

tako da ja se nadam da cete uzivati. naravno posle snimanja dolazi faza testiranja, pa kada istestiram, ako sve bude u redu po nekoj mojoj proceni, moci cete da skinete FSpass za sledeci vikend...

Poz,

#14 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts
  • Interests:ATC, Flying :)

Posted 11 May 2006 - 12:18 AM

Jao ne opet tvoj glas :bang: :D :mrgreen:

A ta tvoja drugarica, kakav glas ima?? :P :hypocrite:

Salim se, jedva cekam! :up: :specool: :plane:

#15 Marko Tomasevic

Marko Tomasevic

Captain

• VIP Members
  • 1,525 posts
  • Interests:Computer Engineering

Posted 12 May 2006 - 12:59 PM

Jao ne opet tvoj glas :bang: :D :mrgreen:

A ta tvoja drugarica, kakav glas ima?? :P :hypocrite:

Salim se, jedva cekam! :up: :specool: :plane:

Kakva je inace ta tvoja drugarica :P
Ljubinko, ocekujem jednu kopiju toga...a inace, ako nekome treba FSPax i nije mu muka da se cima do VOzdovca neka dodje pa ce da dobije najnoviju verziju :ph34r:
ups...ovo je piraterija jel ? izvinjavam se adminima

Pozdrav
Marko - Offline

Edited by EsCaPe, 12 May 2006 - 01:01 PM.

#16 Ljubinko

Ljubinko

Captain

• VIP Members
  • 1,262 posts

Posted 12 May 2006 - 04:24 PM

bice uploadovano na fspass sajt i na avsim.
a sto se tice kopilota, napravicu dve verzije u fajlu.
jednu de imate srpskog kopilota (mene) i drugu da imate defaultnog engleskog. pa po volji da vam bude.

#17 Mladen

Mladen

Deputy Director

• Administrators
  • 1,381 posts

Posted 26 May 2006 - 10:55 AM

Dokle se stiglo, kolega:)....

Dosadilo vise da letim sam :cry2

Ipak je motivacija veca kad znas da ce ti se u toku leta i stevka obratiti po koji put :yahoo:

#18 Ljubinko

Ljubinko

Captain

• VIP Members
  • 1,262 posts

Posted 26 May 2006 - 01:29 PM

uradjen je ceo sound pack kopilota. ima jos par sitnica da se doradi.
a ja se nadam da cu moci ove nedelje da radim i flight attendant posto imamo ispite i ortakinja uci svaki dan, kao i ja i onda ono treba se odvoji vreme... i to dosta. treba bar 4 sata da se snimi sve ako ne i vise

#19 Mladen

Mladen

Deputy Director

• Administrators
  • 1,381 posts

Posted 26 May 2006 - 02:45 PM

Razumem :specool:

#20 Nikolovski Stevan

Nikolovski Stevan

Captain

• Members