Jump to content

Photo

Novi LYTV Scenario

• Please log in to reply
74 replies to this topic

#21 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 06 October 2006 - 04:54 AM

jel moze neko da mi pomogne instalirao sam novi scenario ali i mam dve piste kako da obrisem stari nema ga u sceneruy library da li da ga obrisem iz foldera

Hm.. sta da ti kazem, to se meni isto desilo, pa sam ceo FS reinstalirao. Mislim da ti se to desilo zato sto nisi isao bas po instrukcijama za instalaciju (moje misljenje, i iskustvo :)). Reinstalacijom sam resio problem u Tivtu, i Beogradu...

vi niste normalni :)

prvo obrisi sve failove nove koje si stavio od novog lytv

onda pogledaj koliko pisti imas...
onda nadji stare failove za tivat to suti 2 bgl faila lytv ili tivat tako nekako pocinju i mislim da ces ih naci u addonscenery / scenery folderu .. onda kad obrises stari ubaci novi tako da ti budu u folderima posebnim u adfdon scenery .. i zapamtite nove sceneryie uvijek ubacujte u foldere u addonscenery i onda ih kroz fs/settings/scenery ... dodajere .tako lako mozete da vrsite prepravke i zamijene .. ako ovo ne pomogne objesnicu detaljno :)

e meni je fs 10 gb zamisli sa ga ja reinstaliram , vi ste pocetnici 100% pozdrav :)

#22 Mladen

Mladen

Deputy Director

• Administrators
  • 1,381 posts
  • VATSIM ID:914375

Posted 06 October 2006 - 09:46 AM

"Ja tu ne bi nishta dir'o"...imas dve piste, lakse ces da sletis:)

#23 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 06 October 2006 - 10:05 AM

Nije mi jasno kako vam se to deshava... :???: :???: :???:
Shto kaze Danilo, zamisli da sad reinstaliram fs koji ima 10-15gb...trebalo bi mi par sati sve da odradim... :)

Shta vi radite, jel grupishete te scenerije u foldere ili ih samo "nabacate" u addon scenery??

#24 Nenad Marcetic

Nenad Marcetic

Captain

• Members
  • 649 posts
  • VATSIM ID:980829

Posted 06 October 2006 - 10:58 AM

Nije mi jasno kako vam se to deshava... :???: :???: :???:
Shto kaze Danilo, zamisli da sad reinstaliram fs koji ima 10-15gb...trebalo bi mi par sati sve da odradim... :)

Shta vi radite, jel grupishete te scenerije u foldere ili ih samo "nabacate" u addon scenery??

Cinimi se da sam ja upravo to uradio... Covek se na greskama uci :bang: , tako da sad nema problema. :clap2:

#25 DR.Matko

DR.Matko

Second Officer

• Members
  • 12 posts
  • VATSIM ID:983071

Posted 06 October 2006 - 12:52 PM

Meni je 15gb tako da ni ja ne mogu da instaliram ali sam obrisao stare bgl fajlove i sad je sve ok hvala na pomoci

#26 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts
  • VATSIM ID:966410

Posted 06 October 2006 - 11:33 PM

Ne mogu da izdrzim a da jos jednom ne iskazem odusevljenje za novi Tivatski scenario. :clap2: Svaka cast ljudima koji su ga uradili i poklonili svima nama na koriscenje. Jednostavno je fantastican, ma savrsen. Ubijam se ovih dana leteci LYBE - LYTV po cele dane, jer je jako verno prikazan. Pozdrav i svaka cast jos jednom :bow:

#27 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts

Posted 07 October 2006 - 05:12 PM

Pozdrav,
Evo maloga problema, :( :???:
Divim se ja tako LYTV scenariju, platforma puna,AI traffic je tu,subota u Tivtu, IL86 na sestici,MD82 SAS-ov na petici itd, medju njima i ATR. E tu pocinje problem.

1. JAT ATR trazi taxiranje, dobija stazu 14 ali da ide preko B intersekcije,u mesto A-e, izadje na pistu i okrene se kod praga 14, naravno malo izadje sa piste prlikom okretanja i poleti. U cemu je problem? :???: Svi ostali veci AC su normalno taxirali za 14 stazu preko A-e. Samo ATR ide preko B-o za 14 stazu. Kako to da resim?

2. Staza je 14 u upotrebi i svi dobijaju da posle poletanja idu levo,heding 035 tj. pravo u brdo i svi se zakucaju u isto. :hypocrite: Isto je i sa stazom 32, samo sto idu u desno. U Tivtu su takvi odlasci zabranjeni. Kako to ispraviti, da AI traffic ide po proceduri ili vec onako kako treba?

3. Desilo se i sledece, u isto vreme ATR i IL86 dobijaju taxiranje. ATR naravno preko B-o za 14 a IL86 preko A-e za 14 stim da se zaustavi na holdingu. ATR izlazi na pistu, IL je na holdingu za 14 i ATR se zaustavlja na pisti i tu stoji sve dok ne nestane sa ekrana. Kao da mu smeta Il na holdingu i tu stoji dok ne nestane. :ranting:

Hvala na pomoci u napred.

#28 msich

msich

Second Officer

• Members
  • 16 posts

Posted 09 October 2006 - 07:31 AM

hmmm...

1) Jedini nacin da sprecim vece avione (one koji treba da idu na 5-7) da prolaze pored 1-4 je da presecem rulnu stazu na apronu. To znaci da ce svi avioni koji koriste 1-4 uvek ici na B a 5-7 na A. Probao sam da resim ovaj problem tako da 5-7 uvek idu na A a ostali na oba, ali jednostavno ne ide...Onda ispadne jos veci problem sa taxiranjima jer 5-7 taxiraju ovako: rwy-B-apron-A-rwy-A-stand :P Ovo je najbolji kompromis koji sam uspeo da izmajmunisem za sada :)

2) Koliko je meni poznato, dep procedure jos nisu razbijene/shvacene, sta vise niko ih ni ne spominje pa je i pitanje da li postoje, samo app i missed app. Veruj mi, i meni to smeta :)

3) A za trece pitanje - stvarno ne znam :D Kao sto sam rekao ranije, probao sam da kodiram i osposobim i 14-cu al' mi jos nije uspelo, te sam je stoga ostavio iskljucenu. To sto se tebi desava je verovatno posledica default ATC koji se ne obazire na podatke o tome koja pista moze da se koristi (kao sto je moglo u FS2k2) vec videvsi da mu nesto ne stima pokusava adhoc da izmisli proceduru :P

Nadam se da sam bio od pomoci :) A da je MS samo poboljsao a ne menjao ATC iz FS2k2 eeee..

Edited by msich, 09 October 2006 - 07:31 AM.

#29 msich

msich

Second Officer

• Members
  • 16 posts

Posted 09 October 2006 - 08:20 AM

Takodje proveri koje su ti radius vrednosti za a/c. Moj AI je namesten po PAI radius standardu i nisam imao slicnih problema. Trebalo bi i da proveris koje verzije FDE-a ti koriste AI a/c.

Postoji mogucnost da ATR buni taj Il (koji bi trebao da stoji na 7-ci a ne na 6-ci ;) ), verovatno zbog blizine hold noda, ali opet - ja nisam imao slicnih problema, a node je tako blizu jer je tako i na stvarnom aerodromu :)

#30 Mladen

Mladen

Deputy Director

• Administrators
  • 1,381 posts
  • VATSIM ID:914375

Posted 09 October 2006 - 09:26 AM

Ja sam poslednji put offline leteo pre vise od dve godine! Od kad sam poleteo prvi put online, nikada vise nisam leteo offline!

Nas ATC ti sigurno nece dati left 035 posle poletanja sa 14, osim ako mu se nisi nesto zamerio :P

Pozdrav.

#31 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts

Posted 09 October 2006 - 08:48 PM

Ok, hvala svakako na obrazlozenju, to mi je bilo "malo" cudno da ATR tako taksira, al nema veze, i tako letim stalno na mrezi, ali je lepo videti punu platformu u Tivtu. :)

Pozdrav

#32 Rubiroza

Rubiroza

Second Officer

• Members
  • 9 posts

Posted 13 November 2006 - 07:48 PM

Da li je kompatibilan sa FSX?

#33 nesrulz

nesrulz

Captain

• Members
  • 202 posts
  • Interests:SERT

Posted 26 November 2007 - 06:16 PM

Ima li rešenja za ovo razvaljivanje textura?

Posted Image

Instalirao sam direktno ovu poslednju verziju LYTV aerodroma, nisam imao starije verzije pre ove pa da se mešaju fajlovi i slično...

Ovo mi se veoma često dešava. "Rešenje" je ALT + TAB (Win pa nazad u FS), ali se posle par sekundi opet javi ovaj problem... :ranting:

Evo je i lista prioriteta:

Posted Image

Edited by nesrulz, 26 November 2007 - 06:17 PM.

#34 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 26 November 2007 - 11:57 PM

meni se to jako rijetko desava tj samo mi se jednom desilo ...

skunu program DXTBmp i prebaci sve texture u DX3 ... kazu da pomaze u sustini mislim daovo ima veze sa minimap - setingom meni je na maksimum i ne desavaju mi se problemi nikakvi ...

#35 nesrulz

nesrulz

Captain

• Members
  • 202 posts

Posted 27 November 2007 - 01:47 AM

...u sustini mislim daovo ima veze sa minimap - setingom meni je na maksimum i ne desavaju mi se problemi nikakvi ...

Kako se tačno zove opcija?

#36 nesrulz

nesrulz

Captain

• Members
  • 202 posts

Posted 27 November 2007 - 10:34 AM

Malopre mi se ovo desilo i u okolini LYBE aerodroma.
Hm... :huh:

Edited by nesrulz, 27 November 2007 - 10:35 AM.

#37 nesrulz

nesrulz

Captain

• Members
  • 202 posts

Posted 27 November 2007 - 11:37 AM

Probao sam ostale aerodrome/lokacije i tamo nema ovih problema...

Verovatno je nešto u vezi ovih dodatnih aerodroma, a? :???:

EDIT:
Obrisah malopre Balkan SRTM Mesh i nema više pucanja textura. :err:
Čudno, a ranije sam ga koristio bez problema, ali uz starije verzije LYBE i LYTV aerodroma...

Edited by nesrulz, 27 November 2007 - 11:39 AM.

#38 Nikolovski Stevan

Nikolovski Stevan

Captain

• Members
  • 1,282 posts
  • VATSIM ID:910243

Posted 27 November 2007 - 12:29 PM

Iskreno meni nikad Balkan MESH nije pravio problem ni sa jednim scenariom za nase aerodrome sa scgvacc sajta . Samo ih treba lepo organizovati u listi addon scenery-a i nema problema. A posebno da ne napominjem da ih ne treba bacati sve u Addon scenery folder na gomilu nego ih organizovati lepo u podfolderima za svaki ponaosob.

#39 nesrulz

nesrulz

Captain

• Members
  • 202 posts

Posted 27 November 2007 - 12:31 PM

Samo ih treba lepo organizovati u listi addon scenery-a i nema problema. A posebno da ne napominjem da ih ne treba bacati sve u Addon scenery folder na gomilu nego ih organizovati lepo u podfolderima za svaki ponaosob.

Slažem se. :)
Tako i radim...

Ni meni nije jasno zašto se zbunio. :thinking:

Edited by nesrulz, 27 November 2007 - 12:31 PM.

#40 Marko Tomasevic

Marko Tomasevic

Captain

• VIP Members
  • 1,525 posts
  • Interests:Computer Engineering

Posted 27 November 2007 - 02:58 PM

Ni meni nije jasno zašto se zbunio. :thinking:

Ja sam takoreci navikao na ovaj BUG. Generalno...kada se to desi, sve texture nalepljenje na 3D objekte polude...kad ti se to desi probaj uci u VC pa ces da vidis kakav haos nastane...mene to jako nervira recimo kada letim sa skolskim avionom jer onda koristim iskljucivo VC (sa Senecom naprimer)...i da, to mi se desava samo na LYTV i LYBE....nigde drugo...

Pozdrav
Marko

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users